Klik her for at se JANUARUDSALG TILBUD  -  Spar op til 20%

Genopladelige 18650 batterier

Genopladelige 18650 batterier til mange typer fjernbetjeninger, lommelygter, digitalkameraer m.m. Denne smarte type 18650 batteri kan genoplades igen og igen, så du altid har strøm til dine enheder.

Læs mere om Genopladelige 18650 batterier

Genopladelige 18650 Batterier til højtydende elektronik

Her på siden finder du vores udvalg af genopladelige 18650 batterier, som især bruges i højtydende elektronik, som eksempelvis lommelygter, digitale kameraer, elværktøj og meget andet.

Selvom et 18650 batteri kan minde meget om et AA batteri, så er det bestemt ikke den samme type batteri.

Genopladelige 18650 batterier kan derfor ikke erstatte batterier af AA typen, da batteriet både er lidt større i diameteren og i længden.

Denne batteritype er nok bedst kendt for at blive brugt i e-cigaretter, som kræver en høj spænding og en høj strøm, samt en stor kapacitet ved lave driftstemperaturer, men batteriet bruges i stigende grad også i andre højtydende og krævende elektroniske produkter.

Herunder har vi samlet en række informationer, som give dig nyttig viden omkring de genopladelige 18650 batterier, hvad de bruges til og hvordan du får det mest optimale ud af dette effektive og højtydende batteri.

5 ting du bør vide om Genopladelige 18650 Batterier

Hvis du er en af dem der aldrig har hørt om batteritypen tidligere, men nu står og skal bruge et genopladeligt 18650 batteri, så fortvivl ikke.

Denne batteritype er forholdsvis ukendt i Danmark, selvom den bliver brugt i en lang række af de elektroniske produkter som vi bruger i og omkring hjemmet.

Herunder har vi samlet lidt information om de genopladelige 18650 batterier, som bliver brugt i flere og flere produkter.

#1 - Størrelsen på et Genopladeligt 18650 Batteri

Et genopladeligt 18650 batteri har en størrelse der ikke afviger særlig meget fra et AA batteri, men dog nok til at du ikke kan erstatte et AA batteri med et genopladeligt 18650 batteri.

Ligesom med andre batterityper, eksempelvis CR batterier, kan du finde batteriets dimensioner i modelbetegnelsen.

De to første tal angiver diameteren i millimeter og de 3 sidste angiver længden med en decimal.

Genopladelige 18650 batterier er derfor 18mm i diameter og 65,0 mm i længden, til sammenligning er målene på et AA batteri 14,5mm i diameter og 50,5 mm i længden.

18650 batterier som er beregnet til genopladning er et Lithium-Ion batteri og kan godt variere lidt i udformningen af top og bund, men holder sig inden for dimensionerne.

Lithium-ion batterier er kendetegnet ved at kunne genoplades og genbruges mange gange, før du er nødt til at udskifte dem med nogle nye.

Uanset om de sidder serieforbundet i en enhed og lades med en speciel oplader til denne enhed, eller de sidder løse og til at tage ud af en enhed, så kan batterierne oplades ved hjælp af dertil egnede oplade enheder.

#2 - Hvad er særligt ved genopladelige 18650 batterier?

Det særlige ved de genopladelige 18650 batterier er at de har en utrolig høj opladningskapacitet i forhold til andre batterityper på samme størrelse.

Kapaciteten i et batteri siger noget om hvor meget strøm batteriet kan lagre og det er altså her at de genopladelige 18650 batterier udmærker sig.

Kapaciteten på dette batteri ligger på op til 3,5 Ah, hvor kapaciteten til sammenligning ligger på ca. 2,5 Ah i et AA batteri.

Derudover udmærker denne type af batteri sig ved at det har en meget lav selvafladning, og hermed menes den afladning der ofte forekommer, når batteriet ikke bruges.

Samtidig er batteriet i stand til at levere en høj spænding, høj strøm og bevare kapaciteten, selv ved lave driftstemperaturer.

Af samme årsag bruges batteriet ofte i enheder, der bruges på steder med lave temperaturer, hvor et NiMH batterier ofte kommer til kort.

Du kan med fordel kigge efter genopladelige 18650 batterier, med en indbygget beskyttelse mod kortslutninger og overophedninger, især hvis du gerne vil bruge batteriet i din e-cigaret.

#3 - Hvilke enheder kan bruge Genopladelige 18650 Batterier?

Genopladelige 18650 batterier bruges efterhånden i en lang række forskellige elektroniske apparater, og batteritypen vinder mere og mere frem.

Men det er ikke altid at du faktisk lægger mærke til at et produkt bruger denne batteritype, før produktet ikke virker mere.

Batteritypen bruges nemlig ofte i batteripakker til eksempelvis elværktøj, visse el cykler og el løbehjul, hvor batterierne er lukket inde i en boks, hvor du blot tilslutter dit ladekabel eller sætter boksen ned i en oplader for at oplade batteriet (batterierne).

Der er derfor stor sandsynlighed for at du allerede har et eller flere produkter, der gør brug af genopladelige 18650 batterier, som blot er omdannet til batteripakker.

Af mere almindelige produkter kan nævnes højtydende lommelygter, hvor især batteriernes energitæthed og lave vægt har gjort typen populær.

Du vil ofte kunne finde denne type batterier i elværktøj som eksempelvis boremaskiner, hækkeklippere og powerbanks.

#4 - Levetid for Genopladelige 18650 Batterier

Levetiden for genopladelige batterier angives i antallet af ladecyklusser, som batteriet kan gennemgå, uden at miste kapacitet eller ydelse.

En ladecyklus er betegnelsen for den periode der er fra batteriet sættes til opladning, over brug og afladning af batteriet, til batteriet igen sættes i opladeren.

Genopladelige 18650 batterier har en levetid på ca. 300 ladecyklusser, men afhængig af kvaliteten af batteriet kan dette tal være langt højere.

En anden faktor som kan spille ind på batteriernes levetid er hvorvidt batterierne håndteres korrekt.

Genopladelige 18650 batterier er af typen Lithium-ion, og denne type batterier har ikke godt af at blive afladet helt, inden de oplades, da dette kan forkorte batteriets levetid.

Du bør derfor oplade batteriet når der er ca. 25-30% tilbage af strømmen og samtidig så bør du undgå at lade batteriet op til mere end ca. 80-85%.

På denne måde har du mulighed for at holde dit batteri sundt og give optimale muligheder for en længere levetid end den ellers angivne levetid.

Du vil ofte kunne finde oplysninger om den forventede levetid af batteriet i specifikationerne, eller på batteriets indpakning.

Jo længere levetid der er angivet på batteriet, jo bedre kvalitet kan du ofte gå ud fra at batteriet er.

Det er værd at bemærke at genopladelige 1650 batterier har en meget lille afladning, når de ikke bliver brugt, derfor vil du ofte kunne opleve en længere drifttid pr. opladning, men Lithium-ion batterier har ikke godt af at være inaktive i lange perioder ad gangen, hvorfor du bør overveje at aktivere batteriet med jævne mellemrum.

#5 - Forbindelsesmuligheder med Genopladelige 18650 Batterier

Genopladelige 18650 batterier bruges ofte i forbindelse med flere batterier, dette kaldes ofte for batteripakker.

Her forbindes flere genopladelige 18650 batterier til et samlet batteri og kan på den måde drive større elektroniske apparater, og samtidig lades op som en samlet enhed.

Det er også sådan at batterierne kan bruges til at drive el cykler, el løbehjul, haveredskaber og håndværktøj.

Mange hobby entusiaster eller modelbyggere har brug for batterier, der kan samles til en batteripakke, og her er genopladelige 18650 batterier ofte brugt.

Men man kan ikke bare tage almindelige batterier og sætte sammen til en batteripakke, her vil man derfor ofte have brug for batterier med såkaldte loddeflige, som er små lodder stykker, der gør det muligt at forbinde batterierne til et stort samlet batteri.

Ved at lave sine egne batteripakker, kan du skabe præcis den ydelse, kapacitet og strømstyrke, som dit projekt har brug for, men det kræver at du ved hvad du laver, så batterierne ikke risikerer at overophede.

Samtidig kan du få brug for lidt ekstra tilbehør, så du kan få opladet din nye batteripakke med en dertil egnet oplader eller kabel.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007