Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Infrarød lampe

Infrarød lampe til behagelig varme, uden det skarpe lys fra normale lamper/varmelamper.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Infrarød lampe

Infrarøde lamper - En af de mest versatile former for teknologi

Her på siden finder du vores udvalg af infrarøde lamper.

Foto Bio Modulering bruger tydeligt rødt og infrarødt lys til at stimulere cellerne til at generere mere energi og gennemgå selv-reparation. 

Infrarødt lys er elektromagnetisk stråling (EMR) med bølgelængder længere end synligt lys; derfor er det ofte usynligt for det menneskelige øje.

Infrarødt lys forstås typisk som at omfatte bølgelængder der strækker sig fra omkring én millimeter (300 GHz) til den nominelle røde kant af det synlige spektrum, der ligger omkring 700 nanometer.

Længere infrarøde bølgelængder er også ofte inkluderet som værende en del af terahertz-strålingens rækkevidde; som en form for elektromagnetisk stråling, spreder infrarød lys også energi og momentum, meget lig som ild udsender en usynlig varme.

Det er hurtigt blevet en populær behandling for mange, og mange benytter teknologien til både anti-aging, energiforøgelse, helbredelse af diverse skader, vægttab, og reduktion af både smerte og inflammation.

Nogle solcentre har skiftet deres solariers lys ud med infrarøde lys, og nogle spa, fysioterapeuter, og doktorer tilbyder FBM behandlinger.

5 ting du skal overveje når du kigger på infrarøde lamper

Infrarød stråling bruges også i industrielle, videnskabelige, militære, kommercielle og medicinske applikationer; natsyns-enheder, som anvender aktivt nær-infrarød belysning, gør det også muligt at observerer mennesker og dyr, uden at blive opdaget.

Infrarød astronomi bruger eksempelvis også sensorudstyrede teleskoper til at kunne trænge ind i støvede områder af rummet, såsom molekylære skyer; her kan de opfange skjulte planeter og lignende, der normalvis ikke vil kunne ses i almindelige teleskoper.

Infrarøde termiske kameraer bruges til at opfange tab af varme i isolerede systemer, skiftende blodgennemstrømning i huden, og overophedning af elektriske komponenter.

Infrarød teknologi kan derfor ses næsten alle steder, og er generelt et utrolig versatilt værktøj, der kontinuerligt bliver forsket i for at se hvilke egenskaber det gemmer på.

Når du kigger på infrarøde lamper, er det vigtigt at huske på at alle har forskellige behov, og derfor bør du også overveje dit.

Køber du en infrarød lampe for at behandle mindre skader, kan du eksempelvis ofte nøjes med en håndholdt.

Køber du derimod en der skal kunne behandle hele kroppen, er du derfor også nødt til at kigge på større infrarøde paneler.

#1 - Bestråling i infrarød lampe

Du har måske hørt begrebet bruges om fødevarer og krydderier, men her står det for den mængde energi en specifik del af din krop bliver udsat for gennem en specifik periode, når du bruger enheden; den rate af energi der leveres.

Bestråling ses ofte som den mest definerende faktor at overveje, når du kigger på infrarøde lys til hjemmet, da større mængder bestråling kan resultere i bedre resultater i mindre tid.

Det er dog også en af de mest omdiskuterede emner, når det kommer til infrarøde lys.

Nogle producenter mener at den totale mængde af energi forsynet, er hvad der betyder noget, og at selvstændige tests i professionelle laboratorier, er den eneste måde at måle det på.

Andre producenter mener at sammenligninger af enheder, for at se hvordan kraft/bestråling sammenligningerne ser ud, ved hjælp af et spektrometer, er den bedste måde at måle det på.

Der er ingen som sådan korrekt måde at gøre det på, dog, og derfor er det også hvad du selv finder som værende den korrekte måde at gøre det på.

#2 - Frekvensen i infrarøde lamper

Frekvensområdet brugt i infrarøde lys varierer ofte mellem 650 nm (en dyb rød, der menes at penetrere huden og arbejde med mitokondrier), til 850nm (en nær-infrarød, som menes at penetrere dybere ned i vævet).

Denne rækkevidde er ofte standarden i mange infrarøde lys, da mange af fordelene ved at have infrarøde lys i hjemmet omhandler dette.

Typisk, vil du høre om hvordan rødt lys og dertilhørende bølgelængder penetrere huden og fremmer collagen produktion, og sårheling, hvorimod nær-infrarødt lys går dybere ned i vævet og fokuserer på dybere sår, led- og muskelsmerter.

Det er dog også vigtigt at huske på at selvom lavere frekvenser omtales som at give en mere overfladisk penetration, betyder det ikke at de ikke har noget terapeutisk potentiale.

Ifølge flere eksperter indenfor området, kan mange lamper med lavere frekvenser behandle hudproblemer såsom akne og olie-regulering.

#3 - Behandlingsområdet i din infrarøde lampe

Vil behandlingen kun være til ansigtet eller led, eller vil det være hele kroppen?

Mange benytter mindre enheder til at behandle rynker og strækmærker, led- og muskelsmerter, mens andre vælger større enheder, så de kan maksimere behandlingen fra det infrarøde lys til muskelbehandling, hormonbalance, og større ledsmerter.

Hvis dit budget derfor tillader det, kan det ofte være en fordel at gå efter en infrarød lampe, der giver dig maksimal dækning, da større enheder ofte udsender mere lys og dermed også kan virke til at have en højere ydeevne end mindre enheder.

Større enheder kan også være med til at give dig øjeblikkelig adgang til full-body infrarød behandling i hjemmet; dette betyder dog ikke at mindre enheder ikke er det værd, tværtimod.

Mindre infrarøde lamper kan give dig mere frihed til at justere lyset som du ønsker, så det hviler på det præcise område, og samtidigt kan du også tage lampen med dig rundt, om det er på arbejdet, til en ven eller familie, eller når du er ude og rejse.

Dermed kan du få infrarød lysbehandling hvor end du har brug for det.

#4 - Produktets kvalitet

Kvalitet er ikke noget at ignorere, når det kommer til værktøj, tilskud, og enheder designet til menneskekroppen.

Derfor, er det vigtigt at holde øje med standarder og certifikater, der kan dokumentere lampens autenticitet og sikkerhed.

Det er vigtigt, da det kan være spild af penge, hvis du køber en lampe der er falsk eller ikke er sikker, da du enten ikke vil få noget ud af den, eller, i værste tilfælde, kan risikere at den kortslutter dit kredsløb, når du slutter den til.

Standarder at holde øje med, kan inkluderer dem der relaterer til byggematerialets sikkerhed, eller lysets kalibrering.

#5 - Forskellen mellem rødt og infrarødt lys

Infrarødt lys er den bølgelængde af lys der kommer efter rødt lys, hvilket betyder at det har en længere bølgelængde.

Hvis det sættes op i mål, vil rødt lys ligge på omkring 600 til 750 nanometre, mens infrarødt lys ligger på omkring 750 til 880 nanometre.

På grund af de forskellige bølgelængder har infrarødt lys større mulighed for at kunne penetrere huden, hvilket er derfor mange eksperter bruger det i kombination med rødt lys, hvilket er derfor man mener at det kan behandle muskelsmerter og større skader.

Om end at infrarødt lys kan penetrere huden dybere, betyder det ikke at det er bedre end rødt lys; de er blot anderledes.

Forskellige bølgelængder producerer biologiske effekter, så hvad du skal vælge kommer derfor meget an på hvad du har brug for.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007