Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Monopod Kamerastativ

Et kamera monopod stativ er en praktisk og nem måde at få bedre billeder. Sikrer et stabilt kamera, som du kan vippe og dreje som det passer dig, og få gode billeder samt optagelser.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Monopod Kamerastativ

Monopod Kamerastativ - Praktisk og nem støtte til dit kamera

Her på siden finder du vores udvalg af Monopod Kamerastativer, som giver en praktisk og nem støtte til dit kamera og samtidig giver mulighed for at du kan tage bedre billeder.

Et monopod kamerastativ er i bund og grund blot en stang med en fod i bunden og ofte et kuglehoved i toppen, og det fungerer som en rigtig god støtte til dit kamera.

I modsætning til tripod stativer har et monopod kamerastativ kun et ben, hvilket betyder at du kan vippe, vinkle og dreje kameraet som det passer dig, mens det stadig holdes stabilt.

Hvis du er i tvivl om hvilket monopod kamerastativ du skal vælge, har vi herunder samlet lidt information, som er godt at kende til, når du kigger efter et monopod kamerastativ.

5 ting du bør vide om et Monopod Kamerastativ

Der findes mange modeller af monopod kamerastativer, og de har forskellige egenskaber, konstruktioner og fordele, så det kan være let at komme i tvivl om hvilken model, der egner sig bedst til dine behov.

Herunder er samlet 5 ting som du bør vide om monopod kamerastativ.

#1 - Bliv hurtigt klar med et Monopod Kamerastativ

Et monopod kamerastativ er praktisk, når du ser det gode motiv, som skal fanges i løbet af kort tid, for her er monopods meget hurtige at stille op, da du ikke skal stå og rode med 3 ben der skal stå lige, men blot skal folde et enkelt ben ud, og så er du klar til at tage knivskarpe billeder.

Et monopod kamerastativ giver en god og solid støtte og samtidig et fleksibelt støttepunkt, som du kan styre uden at opleve rystelser eller lignende, som ofte gør billederne uskarpe.

Billeder taget med et kamera du holder i hænderne, kan ofte være uskarpe, især hvis du har brugt zoom, og dette sker fordi kameraet er svært at holde helt stille, men med en monopod er du lynhurtigt klar til at tage fantastiske billeder, også når du har zoomet godt ind på motivet.

Monopod kamerastativet er let og hurtigt at pakke sammen og tage med, så du kan hurtigt komme videre til det næste motiv og scenarie, når du har en monopod.

#2 - Højde på Monopod Kamerastativ

Når du skal vælge dit nye monopod kamerastativ, bør du overveje højden på dette, da det ikke er alle monopod kamerastativer der kan nå samme højde.

Det er ikke altid en fordel med et monopod kamerastativ der kan blive alt for højt, fordi jo højere det bliver, eller jo mere du trækker det ud, jo mere ustabilt kan det risikere at blive.

Hvis du ønsker dig et stativ, der kan blive mere end ca. 150 cm. højt, kan du med fordel overveje nogle stativer der er kraftigere bygget, således du undgår at de bliver ustabile, når du trækker dem ud i fuld højde.

Ulempen ved et meget kraftigt og robust stativ er dog at det ofte også vejer noget mere og samtidig fylder noget mere, og går du i naturen for at tage billeder, kan det blive tungt at bære rundt på.

Langt de fleste amatørfotografer vil være rigtig godt tilfredse med et stativ, der kan blive ca. 150 cm. i højden, da netop denne højde passer til mange menneskers højde.

Når du skal finde ud af hvor højt dit nye monopod kamerastativ skal kunne blive, så prøv at stille dig an, som skulle du til at tage et billede, i dit yndlings scenarie, få derefter en anden til at måle fra kameraets bund og ned til gulvet, denne afstand kan du bruge som udgangspunkt for højden på din monopod.

#3 - Monopod Kamerastativ vægt

Når du kigger efter et monopod kamerastativ bør du overveje hvor du kommer til at skulle bruge stativet.

Skal du primært bruge stativet hjemme eller i et studie, eller andre steder hvor du ikke skal bære så meget på stativet, betyder vægten af stativet måske ikke så meget.

Men tager du stativet med i naturen, til sportsbegivenheder eller andre steder hvor du skal bære på udstyret meget af tiden, så kan vægten af dit nye monopod kamerastativ pludselig blive meget relevant.

Et monopod kamerastativ vejer typisk lidt mindre end for eksempel et tripod stativ, men hvis stativet er en model der både er robust og kraftig, kan det hurtigt komme til at veje godt til.

På den anden side kan et stativ der er konstrueret i et letvægts materiale ofte være en del lettere, men også mere følsom for vægten på kameraet.

Der er ikke en vægt der er rigtig eller forkert, det hele handler i bund og grund om, hvor du bruger dit stativ, for går du meget rundt med stativet, vil du nok sætte pris på at vægten ikke er alt for høj.

Ofte følger der en bæretaske med til stativet, som gør det lidt lettere at have kamerastativet over skulderen, så du ikke skal bære det i hånden.

#4 - Konstruktion af Monopod Kamerastativ

Nogle monopod kamerastativer er konstrueret meget kompakte og det er en fordel når du skal have stativet med dig, men andre fylder lidt mere og er ofte lavet af mere robuste og kraftige materialer.

De fleste modeller af monopod kamerastativ er lavet i metal, men det er ikke helt ligegyldigt hvilket metal, da de forskellige metaller har forskellige egenskaber.

Et letvægts stativ er ofte lavet i aluminium, da det er et meget let materiale, men det er knap så robust, og kan dermed også godt virke lidt spinkelt.

Andre modeller er lavet i kraftigere metal, men så vejer de ofte også noget mere, er mere robuste og stærke.

Selv et letvægts stativ i Aluminium kan veje ret meget og vægten afhænger jo til dels af hvor tykt Aluminiummet er.

Hvis du er på udkig efter et kraftigt stativ, som ikke vejer alt for meget kan du evt. kigge på monopod kamerastativ i carbonfiber, da dette materiale er utrolig let, robust, men også ret dyrt.

#5 - Sammenfoldet størrelse for Monopod Kamerastativ

Lige så vel som højden og vægten er interessant i forbindelse med at finde det rigtige monopod kamerastativ til dit behov, så kan du kaste et blik på stativets sammenfoldede mål.

Stativerne fås ofte sammen med en bæretaske og der er stor forskel på hvor meget et monopod kamerastativ kan foldes sammen.

Mange modeller har flere led på benet, men alt efter hvor lange disse ben er, kan stativet foldes mere eller mindre sammen.

Hvis du ofte er på tur med dit stativ, så kan det være en fordel at kamerastativet fylder så lidt som muligt i rygsækken eller på skulderen.

Hvis du ofte bruger kamerastativet det samme sted eller ikke går så langt med det, gør det måske ikke så meget, om det ikke er helt så kompakt.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007