Markere

Marker til at tegne, markere vigtige ting i dokumenter eller lave skilte osv. En effektiv marker sikrer skrift der holder længe, på en række forskellige materialer.

Filtrér

Læs mere om Markere

Markere - Perfekt til kunstneren i hjemmet

Her på siden kan du finde vores udvalg af markere.

Uanset om du er en spirende grafisk designer, skaber din egen tegneserie eller tager fat på farvelægningssider i din nedetid, er det vigtigt, at du har de rigtige værktøjer.

Markere har altid været populære blandt grafikere og manga-illustratorer, og lignende.

Med tiden har markernes alsidighed sammen med deres overkommelige priser og brede udvalg af farver vist sig at være mere og mere populær hos både begyndere og eksperter.

Denne efterspørgsel har resulteret i et stort udvalg af muligheder indenfor markere på markedet, som kan være vanskelige at skulle vælge imellem.

Markere og tuscher er højtelsket blandt farve- og tegneelskere af flere grunde.

  • De kommer i en række forskellige farver, blæktyper og spidsstørrelser, hvilket gør dem meget alsidige.
  • Filtspidsen hjælper blækket med at flyde frit, hvilket kan producere glatte, jævne linjer.
  • Farverne er meget mættede, hvilket kan skabe farverige kunstprojekter.
  • Markere eller tuscher med bred spids er især nyttige til skygge.

Der er dog også et par ulemper ved at bruge tusch eller markere i dine farveprojekter.

  • Det kan være svært at bruge markere med præcision (især dem med bred spids).
  • Blæk er et relativt permanent medium, hvilket betyder, at det er svært at rette fejl.
  • Markere eller tuscher med fin spids fungerer muligvis ikke godt til skyggeprojekter, fordi de ikke har nok overfladeareal til at understøtte skygge.
  • Det kan være svært at blande eller lægge forskellige farver sammen.

Når blækket tørrer, kan farven se lysere ud, end den gjorde, da pennen eller markøren blev brugt første gang, og dette kan gøre det udfordrende at vælge den nøjagtige farve, du ønsker.

Markere og tuscher kan ofte også komme til at bløde gennem papiret; dette er ikke nødvendigvis et problem, men noget man skal være opmærksom på.

5 ting du skal overveje når du kigger på markere

Markere er omkostningseffektive, alsidige, kompatible med andre medietyper, ikke rodede og nemme at bruge.

På grund af deres hurtigtørrende evner er de praktiske til brug både udendørs og på farten, fra rejser til byskitser.

Markere er også hurtige og nemme at bruge, hvilket gør dem velegnede til skitsering, kruseduller og farvelægning.

Med deres evne til at blande jævnt er de blandt andet i stand til fotorealisme og abstraktion; for ikke at nævne den enorme stigning i voksenmalebøger, der har taget over.

Brug af en marker kan give dig de samme mørke, solide linjer som en tusch, uden at det skaber tykke, store linjer.

Du kan skrive på næsten enhver overflade, og de er ofte hurtige til at tørre; det kan dog være kompliceret at finde en, der virker for dig.

#1 - Markere med ergonomisk bygning

Som alle andre skriveredskaber fås markere i forskellige størrelser, former og vægte.

Det betyder, at hvis du har små hænder, kan det være en god idé at købe et sæt mere slanke kuglepenne.

Måske har du større hænder? Det kan være ideelt at gå efter de lidt tykkere bygget markere.

Der er ingen som sådan fast regel at følge, men sørg for, at de markere, du køber, er behageligt at holde og arbejde med.

Materialet, der bruges til at lave markerens krop er også af betydning, da dette ofte vil ende med at afgøre pennens holdbarhed.

De fleste markere er lavet af meget holdbar hård plast, men du skal også overveje, hvilken type greb det kan give dig.

Mange kunstnere, og lignende, kan typisk godt lide at tage deres markere med sig på deres rejser, og dermed kan den bedste mulighed være markere af metal, der inkluderer hættekroge.

Hvis du allerede har købt dine markere, der kommer uden en transportabel bæretaske, så kan du overveje at købe et penalhus af god kvalitet til at opbevare alle dine kuglepenne og andet tilbehør.

#2 - Undgå udtynding

Et meget almindeligt problem, når du bruger en marker, er udtynding, som opstår, når blæk flyder for meget ud af markeren og efterlader unødvendige mærker på papiret omkring din tegning eller skrift.

Det gør også din skrivning vanskeligere, og til tider får dine noter til at falme eller se matte ud; derfor kan det anbefales at du leder efter en marker, der har et ordentligt blækflow, hvilket er tilfældet med vandbaserede markere.

#3 - Vandafvisende markere

Nogle af de markere du kan finde på markedet, kan risikere ikke at være modstandsdygtige over for vand, så de vil udtværes, hvis de kommer i kontakt med vand eller andre væsker.

I værste tilfælde, kan det udvikle sig til en katastrofe, hvis eksempelvis dine omhyggeligt skrevne noter ødelægges.

Vandafvisende blæk har også meget mindre sandsynlighed for at plette dit tøj.

Generelt er alkohol- eller oliebaseret blæk mere vandafvisende end vandbaseret blæk, men mange producenter har udviklet vandbaserede markere, der også er vandafvisende.

Disse markere er smuds-sikre og falmer ikke over tid; ofte kan du læse detaljerne på markerne og emballagen for at sikre, at du køber en vandbaseret marker.

#4 - Type af blæk

Producenter af tuscher og markere bruger typisk en række forskellige typer blæk til deres produkter; nogle tuscher og penne kommer med oliebaseret eller alkoholbaseret blæk, mens andre har syrefri blæk.

Det er heller ikke unormalt at se tuscher og markere, der er lavet med vandbaseret blæk; det er tværtimod en af de mest almene type blæk.

Den type af blæk, der bliver brugt, er ofte også med til at bestemme kvaliteten af markeren og tuschen, da eksempelvis alkohol- og oliebaseret blæk er tykt og kan være sværere at skrive og tegne med.

Derimod er vandbaseret blæk oftest perfekt til næsten alle typer applikationer, men det kræver dog også at du sikrer dig at den er syrefri.

En anden, og meget vigtig faktor når det kommer til blækket, er hvor lang tid blækket tager at tørre; eksempelvis bør tuscher og markere der bruges til hverdagsbrug typisk tørre i det øjeblik det kommer i kontakt med papiret.

Markere og tuscher med denne form for udtværings- og smuds-sikkerhed er ofte uundværlig, for dig der bruger tuscher og markere til at tage noter med.

Markere til mere kunstneriske formål er oftest langsomme til at tørre, da de typisk har en meget pigmenteret og levende farvet blæk, hvorimod mere generelle filtpenne, tuscher og markere tørrer næsten øjeblikkeligt, hvilket forhindrer enhver form for rod.

Bløder blækket gennem papiret eller blokken? Dette er vigtigt at overveje, da det er de færreste som ønsker, at blækket skal trænge igennem til bordet eller papiret nedenunder, da det kan, i værste tilfælde, efterlade pletter og lignende på skrivebordet.

#5 - Markerens farver

Uanset hvilken type projekt du har travlt med, bør du vælge et sæt markere, der indeholder et stort udvalg af forskellige farver.

Farverne, du får, er som regel meget levende og dybere end farverne på den almindelige farveblyant, hvilket gør dem ideelle for kunstneren såvel som hobbyfolket.

Farver spiller en afgørende rolle for enhver kunstner, da det er en måde at udtrykke deres følelser på gennem deres arbejde.

Farveområdet er vigtigt, fordi det hjælper dig med at opnå en bedre toneovergang med din blanding.

Dette skyldes, at du er i stand til at bruge en række lignende toner til at blande en farve ind i en anden, hvilket skaber en flot jævn overgang.

Alkoholbaserede tuscher og markere tilbyder det bredeste farveudvalg og kan ofte købes åbent (en ad gangen).

Når du laver kunst, kan evnen til at skabe glatte blandinger få et kunstværk til virkelig at komme til live.

Resultatet kan se så fantastisk og professionelt ud, at du slet ikke skulle tro, det var lavet med tuscher eller markere.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007