Alle køb kan byttes til 15. marts 2024 - Bestil senest 20. dec kl 20.30 og få pakken før jul!

Night Vision kikkert

Smarte digitale Night Vision kikkert til infrarøde billeder og video. Brug den termiske kikkert selv om det er mørkt med IR lys der virker i mørke.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Night Vision kikkert

Carson Mini Aura Night Vision Kikkert m/pose (25m)
Carson Mini Aura Night Vision Kikkert m/pose (25m)
1169 DKK
Læg i kurv
Carson Mini Aura Night Vision Kikkert m/pose (25m)

Med justerbar lysstyrke
Rækkevidde: 25 meter

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 13. december 2023

Night Vision kikkert - Optimer dine ture i mørket

Her på siden finder du vores udvalg af ​​Night Vision kikkerter, som kan give dig en helt ny og optimeret oplevelse, når du er på tur i mørket.

Der findes rigtig mange forskellige modeller af Night Vision kikkerter på markedet og det kan være svært at danne sig et overblik over hvordan de forskellige modeller adskiller sig fra hinanden.

Når du kigger efter en ​​Night Vision kikkert skal du være opmærksom på at pris og kvalitet i høj grad følger hinanden, men hvis du kun skal bruge den til hygge ture med familien, er der intet galt i at kigge efter de lidt billigere modeller.

Herunder har vi samlet lidt information, som du kan være opmærksom på, når du kigger efter en Night Vision kikkert.

5 ting du skal vide når du kigger efter en Night Vision kikkert

De mange modeller på markedet, gør at det hurtigt kan blive indviklet at lede efter en Night Vision kikkert, men med nogle enkelte overvejelser kan du hurtigt skabe dig et overblik over hvad du skal kigge efter.

#1 - Hvordan skal din Night Vision kikkert bruges?

Der findes mange modeller af Night Vision kikkerter, og derfor bør du som det første overveje hvordan du forventer at bruge din natkikkert.

Hvis du ønsker at bruge din natkikkert til jagt, skal du finde natkikkerter som har en høj opløsning og ofte i en lidt dyrere prisklasse, end hvis du blot skal bruge den til hyggeture.

Skal du have din Night Vision kikkert med på adventure oplevelser, hvor du har brug for at kunne se hvad du laver om natten, skal du ligeledes sørge for at vælge en Night Vision kikkert som giver dig tydelige billeder og eventuelt tilbyder ekstra funktioner som optagelsesfunktion, forstørrelse mm.

Rigtig mange mennesker bruger natkikkerter både til at gå på oplevelse med børnene, når det er mørkt og kigge efter dyr som kun er fremme om natten.

Dyrker du outdoor oplevelser i form af fx kajak, køre mountainbike eller løbe orienteringsløb, kan en Night Vision kikkert være en uundværlig følgesvend, for at kunne orientere dig i mørket.

Skal du bruge din nye Night Vision kikkert til andet end blot hyggeture med familien i ny og næ, så overvej eventuelt at kigge på de lidt dyrere modeller, da pris og kvalitet hænger tæt sammen når du kigger efter Night Vision kikkert.

#2 - Vægt på Night Vision kikkert

Er du til outdoor aktiviteter med fart over feltet om natten, så vil du måske gerne have monteret din nye Night Vision kikkert på en hjelm, så du let kan vippe den ned foran øjnene, når du har brug for den.

Vægten på din Night Vision kikkert kan derfor spille en stor rolle i forhold til hvordan du skal bruge den.

De fleste modeller af Night Vision kikkerter vejer mellem 200 gram og op til 1-2 Kg., men nogle modeller kan veje op til 5 kg, afhængigt af størrelsen.

Derfor er det værd at tænke over, hvor meget vægt du ønsker at have med i tasken, spænde fast på hjelmen eller løbe rundt med på orienteringsløb.

Ofte er Night Vision kikkert til jagt meget lette og ikke ret store, da de oft monteres som sigte på riflen, men natkikkerter fås også i militære udgaver, som er langt mere detaljerede og gør brug af mere avanceret teknologi.

#3 - Zoom og rækkevidde på Night Vision kikkert

De forskellige modeller af Night Vision kikkerter kan variere meget i både opløsning, zoom og rækkevidden.

Derfor er det en god idé at overveje nøje hvad du ønsker dig af disse specifikationer, i forhold til det du skal bruge kikkerten til.

Har du brug for en lang rækkevidde, så kan de fleste modeller fås med op til 100 meters rækkevidde, men nogle modeller kan se længere og andre kortere.

Her er den væsentlige faktor, fra hvilken afstand du oftest observerer og bruger din Night Vision kikkert.

Nogle modeller tilbyder at kikkerten kan zoome ind på objektet du kigger på, og at du derved kan se flere detaljer.

Zoom funktionen er ofte digital, da en optisk zoom, ofte kan give udfordringer når der er en overeksponering af lys, for eksempel ved skumring eller solopgang.

Ligesom du kender det fra et kamera kan Night Vision kikkerten zoome ind med forskellig faktorer, alt efter om du vil zoome med 1x eller 10x.

Du skal være opmærksom på at jo flere gange en Night Vision kikkert zoomer med, jo mere rystende kan billedet blive, hvis ikke kikkerten sidder på et stativ.

#4 - Typer af Night Vision kikkert

Der findes overordnet set 3 typer af Night Vision kikkerter og her er typerne opgjort efter den måde de bruges på:

  • Militær natkikkert
  • Night Vision kikkert til jagt
  • Night Vision kikkert til hobby og outdoor

De tre typer bruges forskelligt og har derfor ofte meget forskellige specifikationer i forhold til både vægt, rækkevidde, zoom, opløsning, teknologi og meget mere.

Der findes ligeledes forskellige regler for brug af Night Vision kikkert alt efter hvilken type natkikkerten er.

For Night Vision kikkert til hobby og outdoor er der dog ingen regler, og disse kan købes og ejes af alle.

Night Vision kikkerter til hobby og outdoor fås i mange prisklasser og derfor også i meget forskellige kvaliteter.

Alt efter hvad du bruger din Night Vision kikkert til kan det derfor godt betale sig at overveje hvor vigtigt billedets skarphed er for dig.

Er billedets skarphed meget vigtigt i en Night Vision kikkert til hobby og outdoor, så er der bestemt gode muligheder for at finde en kikkert der kan tilbyde dig dette, men den vil oftest være lidt dyrer, da teknologien er mere avanceret end en Night Vision kikkert med et mindre skarpt billede.

Night Vision kikkert til jagt er ofte meget detaljeret, da du som jæger har brug for at kunne se ret klart, når du skal affyre dit våben, så du ikke forveksler dyr og mennesker.

Militære Night Vision kikkerter er normalt ikke så lette at finde på det helt almindelig marked, da disse er yderst detaljeret og ofte ligger i prisklasser der er meget høje.

#5 - Hvilken teknologi bruger Night Vision kikkert?

Der kan være stor forskel på hvilken teknologi din nye Night Vision kikkert benytter, og teknologien kan være mere eller mindre avanceret.

Der gøres typisk brug af 2 typer teknologier:

  • Infrarød teknologi
  • Termisk teknologi

Den infrarøde teknologi er ofte lidt mere detaljeret, da denne teknologi fanger rest lyset og forstærker dette.

Den termiske teknologi bruger varmeforskelle i motivet, hvilket gør det særdeles velegnet, i meget mørke omgivelser.

Det er oftest den infrarøde teknologi de fleste almindelige hobby og outdoor Night Vision kikkerter benytter sig af.

Dette skyldes den detaljegrad det er muligt at opnå, samt at teknologien er billigere at fremstille og bruge.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007