Ringeklokke til cykel

Mangler du en god ringeklokke til cyklen, så har vi en masse gode løsninger her. Vi har en lang række farver, samt størrelser der både passer til voksencykler og børnecykler.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Ringeklokke til cykel

Ringeklokke til cykel med klar og tydelig lyd

Her på siden finder du vores udvalg af ringeklokker til cykel, som alle har en klar og tydelig lyd, som loven kræver.

Ringeklokker til cykler findes i et væld af designs, lyde, størrelser og farver, og det er også muligt at vælge ringeklokker med en form for statement eller billede på.

Ringeklokken er et stykke sikkerhedsmæssigt udstyr som loven foreskriver skal være på en cykel og den skal kunne afgive et klart og tydeligt signal.

Hvis du er i tvivl om hvilken ringeklokke du skal vælge til din cykel, så læs med herunder, hvor vi har samlet lidt nyttig information omkring de mange forskellige former for ringeklokker.

5 ting du bør vide om Ringeklokke til Cykel

Der findes mange forskellige typer af ringeklokker til cykler, og selvom det er en lille del af en cykel, så er ringeklokken altså samtidig en vigtig del af cyklens sikkerhedsudstyr.

Samtidig er det ikke helt lige meget hvilken ringeklokke du vælger at sætte på din cykel, da der er en klar lovgivning på området, og derfor skal ringeklokken leve op til lovens krav.

Herunder har vi samlet noget information, som du med fordel kan overveje, når du skal vælge din nye ringeklokke til cyklen.

#1 - Sikkerheden i en Ringeklokke til Cykel

En ringeklokke til cyklen er din sikkerhed for at du kan gøre opmærksom på din tilstedeværelse i trafikken, i situationer som kan være eller blive farlige for dig eller andre i trafikken.

Derfor er den på linje med eksempelvis reflekser til cyklen, bremser og lygter, og et stykke udstyr der er underlagt færdselslovens regler.

En ringeklokke til cyklen er derfor ofte, men ikke altid, en del af den cykel du køber og selv skal samle.

Ofte er du nødt til at tilkøbe en sikkerhedspakke til en ny cykel, for at få en ringeklokke og reflekser med til cyklen.

Det er dog ofte sådan, at når du køber en sikkerhedspakke, så kan du ikke altid få lov til selv at vælge hvilken ringeklokke til cyklen du får med.

Derfor kan du overveje at købe en ringeklokke separat, hvor du selv kan bestemme hvordan designet ser ud, hvad farve den har og hvilken type lyd ringeklokken skal have.

#2 - Design på Ringeklokke til Cykel

Ringeklokker til cykler fås i rigtig mange forskellige designs, farver, dekorationer og størrelser, så når du skal vælge en ny ringeklokke til cyklen er der et stort udvalg, og derfor også en god mulighed for at finde en ringeklokke, der passer til dig og din cykel.

Nogle ringeklokker til cykler bruges, eller aktiveres, på én måde og andre på en anden, og her kan du måske have præferencer til hvordan du føler det er lettest at aktivere klokken.

Det vigtigste er at det er let for dig at aktivere klokken, når der opstår en uventet eller pludselig situation, hvor der er fare på færde.

Nogle ringeklokker aktiveres ved at du med din tommelfinger skubber stiften fremad, og dermed frembringer en lyd, når nogle metaldele inde i klokken ramler mod metaldækslet på klokken.

Du kender måske allerede denne type fra din barndoms cykel, hvor dette ofte var den type der blev brugt på cykler.

En anden måde at aktivere en ringeklokke på, som er lidt mere simpel, men stadig kan frembringe et tydeligt ding, er når stiften er placeret på en form for fjeder, hvor du med din finger blot vipper stiften ud fra klokken og slipper den, så stiften slå ind imod metaldækslet.

Andre ringeklokker til cykler fungerer ved at du skal dreje på en lille krans, der så får klokken til at ringe.

Der er ingen regler for selve det funktionsmæssige design, så længe ringeklokken let kan frembringe en klar og tydelig lyd.

Men det funktionsmæssige design er ikke det eneste du kan vælge din ringeklokke til cyklen ud fra, for også farve og klistermærker, statements og mønstre kan variere alt efter model og mærke på ringeklokken.

Du kan finde ringeklokker som er helt diskrete i sort ensfarvet design og du kan finde ringeklokker i eksempelvis en neongrøn farve med blomster eller stjerner på.

Så hvis du vil give din cykel noget wow-effekt med en ringeklokke der skiller sig ud, så har du masser af muligheder for at finde en klokke der netop kan bidrage til dette.

Hvis du ønsker en ringeklokke hvor du kan sætte et klistermærke på med en eller anden form for statement, og hvor ringeklokken ikke har det helt rigtige medfølgende klistermærke, så kan du finde ringeklokker, som har en speciel udformning, der betyder at du selv kan sætte et klistermærke på.

Det er dog vigtigt at du ikke sætter klistermærker eller andet på en ringeklokke, der ikke er beregnet til det, da dette kan påvirke lyden som ringeklokken leverer.

#3 - Ringeklokke til Cykel eller båthorn?

Er du mere til et båthorn end en ringeklokke til cyklen, så er der også mulighed for dette, og mange mennesker synes det er sjovt at montere et gammeldags båthorn, i stedet for en ringeklokke.

Det må man faktisk godt, så længe at båthornet kan frembringe en tydelig lyd og det er her at det af og til kan give lidt problemer.

Det er desværre langt fra alle båthorn, der kan frembringe en høj og tydelig lyd, ved første tryk på gummiballonen, og kan båthornet ikke det, er det altså ikke egnet til at montere på cyklen.

En anden årsag til at vælge en ringeklokke til cyklen i stedet for et båthorn er at ringeklokken virker i alt slags vejr, også selv om den er våd, og her kan nogle modeller af båthorn have en udfordring, fordi der ofte kan trænge vand ind i gummidelen og dermed mindske hornets evne til at frembringe en lyd.

Derfor bør du, hvis du ønsker et båthorn til cyklen, købe et båthorn som er fremstillet til at sidde på en cykel, og kan leve op til kravet om tydelig lyd og som ikke bliver påvirket af vand eller lignende.

#4 - Størrelse på Ringeklokke til Cykel

Der er stor forskel på ringeklokker til cykler og dette gælder ikke mindst størrelsen af klokkerne, for her kan du nemlig finde helt små klokker, som ikke er større end 2,5x2,5 cm, eller som blot er en metalring der sættes omkring styret og har en lille hammer på, og op til store modeller, eksempelvis båthorn, som er meget store og de lidt mere almindelige ringeklokker til cykler på ca. 5x5 cm.

Det er nok ikke så underligt at jo større ringeklokken er, jo mindre diskret er den, men blot fordi du køber en stor ringeklokke til cyklen, er det ikke en selvfølge at den store ringeklokke kan frembringe en højere lyd end den lille ringeklokke.

Når du kigger på størrelsen af din kommende ringeklokke til cyklen, bør du derfor overveje hvor meget af dit styr, du ønsker skal bruges til ringeklokken, samt hvor let det er at betjene ringeklokken.

Med en mindre ringeklokke, kan du montere denne tættere på håndtaget og dermed ofte have lettere adgang til at aktivere klokken, når behovet opstår.

#5 - Placering af Ringeklokke til Cykel

Ringeklokker til cykler skal naturligvis sidde på styret og tæt på hænderne, og der er ikke noget krav til hvor på styret klokken skal sidde.

Men for rigtig mange cyklister giver det mening at montere ringeklokken tæt på håndtagene, så du ikke skal flytte dine hænder langt for at ringe på klokken, og samtidig kan bevare grebet om styret, mens du ringer.

Ofte monteres ringeklokker til cykler, ved at blive skruet fast omkring styret og er på den måde ikke til at tage af med et snuptag, ligesom eksempelvis cykellygter.

Der findes dog også ringeklokker der monteres ved hjælp af nogle gummibånd, og ringeklokken kan sidde udmærket og godt fast med denne monteringsmetode.

Ulempen ved montering med gummibånd er at det er let for andre at tage din ringeklokke af, og samtidig kan gummibåndene blive svækket med tiden, af vind og vejr, og risikere pludseligt at falde af.

Det er da også en af grundene til at langt de fleste modeller af ringeklokker skrues fast til styret med nogle metalbånd.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007