Surround Anlæg

Surround anlæg er den oplagte måde at nyde musik ud i hjemmet helt optimalt. Lyden bliver i stor grad fordelt omkring dig, så du kan opleve end komplet omslutning af dine yndlingssange, i top lydkvalitet.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Surround Anlæg

Sony HT-S40R 5.1 Surround anlæg (600W)
2499 DKK
Læg i kurv
Sony HT-S40R 5.1 Surround anlæg (600W)

Kommer med bluetooth og USB port
Med subwoofer

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 3. juni 2024

Surround anlæg - Få en bedre lytteoplevelse

Her på siden kan du finde vores samlede udvalg af surround anlæg.

Det at vælge hvilke højttalere du skal købe, kan være en rigtig svær beslutning, da der er så mange forskellige muligheder at vælge imellem til varierende priser.

Du kan have det bedste stereoanlæg penge kan købe, men hvis ikke du har gode højttalere kan det ofte være ligemeget.

Det skyldes nemlig at højttalerne bestemmer den overordnede lydkvalitet, så derfor er det ofte det værd at undersøge udvalget før du beslutter dig for noget.

Selvom at gode højttalere kan gøre meget for lyden, er der mange faktorer, som er med til at hjælpe dig med at få en god lytteoplevelse.

5 ting du skal overveje når du køber surround anlæg

Der er nogle ting du skal overveje, når du kigger efter højttalere og surround anlæg.

Når du tilføjer højttalere, subwoofere og en modtager til din hjemmebiograf, vil alt du ser ofte blive langt mere fordybende; det er det samme når du spiller og hører musik.

Når du vælger dit surround anlæg, bør du være opmærksom på at dine krav til musik ofte kan være anderledes i forhold til film.

Film har en tendens til at dække alle audio-typer, såsom dialog, musik, og lydeffekter; bass lyde er typisk dybe og kan have en fordybende booming effekt, mens stemmer er mindre intense og hovedsageligt kommer fra center højttaler kanalen.

Lydeffekter vil virke som om at de kommer fra alle hjørner omkring dig, da de spredes gennem næsten alle højttalere for maksimal effekt.

Derimod vil musik typisk blive fordelt over to kanaler, hvilket er derfor stereo modtagere typisk har tokanals-systemer; hjemmeteaterets modtager typisk vil have den samme funktion ved at bruge to kanaler til at distribuere din yndlingsmusik til dine højtalere.

Her vil dine forreste venstre og højre højttalere typisk være de vigtigste, hvorimod den dertilhørende subwoofer giver en klarhed og dybde til din playlister, i stedet for at give et kæmpe bass boom.

Hvis du derfor køber et surround anlæg til at lytte til musik, vil du få mest ud af at dine to hovedhøjttalere er af den bedste kvalitet muligt.

Hvis du hovedsageligt kommer til at bruge dit surround anlæg til at se film, bør du sørge for at din subwoofer kan opnå de dybe bass-effekter.

Du bør også vælge en god center kanal-højttaler, der kan distribuere dialog på en klar og tydelig måde, og samtidigt matcher dine andre højttalere perfekt.

#1 - Lydkvaliteten

Lydkvaliteten er ofte en meget personlig vurdering, da alle har hver deres personlige smag, så hvad der kan lyde fantastisk for dig, kan måske undervælde din nabo.

Derfor er der heller ikke ét specifikt surround anlæg, der er alfa og omega, og mere end én type højttaler kan være tillokkende.

En måde du kan se lydkvaliteten uden at teste selve højttalerne, er ved at kigge på deres frekvensrespons(Hz).

Frekvensresponsen dækker over den mængde frekvenser højttalerne kan afspille, og jo bredere denne er, jo mere “kvalitets” lyd kan du opleve med dine højttalere.

Ingen højttalere er dog ens, det handler i stor grad om design, materiale samt teknologien inde i højttalerne, derfor er det ikke altid nemt at kende den præcise lydkvalitet på forhånd.

#2 - Varianter af surround anlæg

Der er mange forskellige typer surround anlæg at vælge fra på tværs af mange forskellige brands, og om end at mængden af muligheder på markedet kan virke en smule intimiderende, kan det at indskrænke typen af surround anlæg du ønsker dig, ofte hjælpe med processen.

Eksempelvis kan du få surround anlæg der står på gulvet, mindre surround anlæg der ikke fylder meget, en subwoofer eller soundbar til dit surround anlæg, og meget mere..

Nogle varianter, såsom væghængende surround anlæg, kan sættes til og begynde at spille automatisk, mens andre, der bygges ind i væggen, kræver større installationer.

Surround anlæg kan være udstyret med LED lys, så du kan opleve lyd visuelt, og reagere på subwooferens bas, hvilket giver en fantastisk visuel effekt.

Baghøjttalere er oftest udstyret med ledninger, men oftest får du flere meter kabel, som gør det muligt at placere dine højttalere næsten hvor som helst i rummet; vil du have den bag dig, så du får den ultimative oplevelse, når du sidder i sofaen og ser en gyserfilm?

Centerhøjttalere har typisk op til 2,5 m kabler og fronthøjttalerne 1,8 m, hvilket ofte plejer at være mere end rigeligt til de mest almene setups.

Centerhøjttaleren er typisk skabt, så de kan placeres let under dit fjernsyn eller monitor, og dermed kan omgive dig med en god lyd uanset om du spiller, ser en film, eller lytter til musik.

Hvis du ikke er meget for højttalere med ledninger, er det også muligt at finde trådløse varianter, eller en kombination af begge, så du kan finde de bedste varianter til dig.

#3 - Rum og akustik

Det er ikke alle typer højttalere der vil lyde godt i ethvert lokale.

Mindre højttalere vil muligvis fungere til et alment soveværelse, men derimod lyde svagere og undervældende når de er placeret i et større rum, som eksempelvis en stue eller lignende; derimod vil større højttalere nemt kunne overvælde små rum.

Rummets dimensioner, indholdet i rummet, og materialet kan alle have en indflydelse i hvordan lyden rejse gennem rummet.

Lyd kan springe af bare vægge, større møbler og bare gulve; imens vil gulvtæpper, puder, og lignende ofte absorbere lyden, og derfor er det en god ide at have en balance af begge to, så du får en mere optimal lyd.

Hvælvingslofte og høje lofte skaber en mere åben atmosfære, hvorimod smallere rum vil give en mere intim følelse.

Generelt er større højttalere bedre egnet til højere decibel, men det er også en god idé at checke dit Watt output for at være sikker.

#4 - Match med de rette komponenter

For at få de bedste resultater, bør du sørge for at dine højttalere matcher med en forstærker eller modtager der kan give den rette mængde kraft.

Producenter specificerer ofte den nødvendige effekt forstærkeren skal have, for at kunne forsyne hver enhed med nok drivkraft.

Eksempelvis, kan du opleve at en højttaler vil kræve en rækkevidde af 30 til 100 Watt af udgangseffekt for at kunne fungere optimalt.

Hvis du vælger en multikanal eller surround–sound setup, vil du oftest få det bedste resultat ved at vælge det samme brand af højttalere; hvis du derimod blander forskellige mærker, kan du opleve at du skal fintune nogle ting.

#5 - Optimering af surround-system

Efter du har fået dit surround anlæg hjem, vil det gavne dig at bruge tid på at forbinde og installere korrekt, og placere højttalerne så du får den bedste lyd muligt.

Nogle højttalere lyder bedst når de står op af eller nær en væg, mens andre vil give en bedre lyd så snart de har lidt ånderum.

Derfor, når du kigger på højttalere, er det vigtigt at vide på forhånd, hvor du vil placere dem.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007