Vandstyring
Stort udvalg af enheder til vandstyring. Kan både bruges til at måle dit vandforbrug, samt til at automatisere din vanding til en bestemt grad.
Vandstyring der kontrolleres via smartphone
Hold øje med vandforbrug og slip for at vande haven
Kan forbindes til Zigbee, Google Home og flere systemer
Styr trådløst vandtilførslen
Programmerbar Vandstyring
Indstil op til 6 forskellige programmer
Vandstyring der kontrolleres via smartphone
Vand dine planter mens du er på ferie
Programmerbar Vandstyring
Vand plænen på bestemte tidspunkter
Manuel vandstyring: 5 - 120 minutter
Med G1tm hanekobling med reducer
Hold styr på dit vandforbrug
Med 4 funktioner
Vandstyring der kontrolleres via smartphone
Hold øje med vandforbrug og slip for at vande haven
Duo vandstyring
Individuelt programmerbar
Programmerbar Vandstyring
Vand plænen på bestemte tidspunkter
Styr via smartphone eller tablet
Vand plænen på bestemte tidspunkter
Styr vandingsprocesser via smartphone eller tablet
Op til 6 vandinger dagligt
Tilslut op til 4 vandingssystemer
Med indstillelig timer og intervaller
Tilslut op til 6 vandingssystemer
Med indstillelig timer og intervaller
Adaptere til Gardena smart system
Med app styring
Præcis vanding af planter, buske og græs
Programmer 2 vandingsområder for automatisk vanding
Vandfordeler med 6 ventiler
Nem montering
Vandstyring - Hold styr på dit vandforbrug
Det koster at bruge vand, og du har helt sikkert prøvet at få en ærgerlig vandregning, hvor du har kunnet konstatere, at du alligevel havde brugt mere vand, end du regnede med.
Heldigvis har du i dag mulighed for at investere i vandstyring - et system, som kan hjælpe dig med at måle og kontrollere dit vandforbrug, så du slipper for ubehagelige overraskelser, når du gennemgår din vandregning.
Men hvilke overvejelser skal du egentlig gøre dig, når du skal ud investere i vandstyring?
Vandstyringssystmer er i dag rige på muligheder, og derfor hjælper vi dig her på siden med at få et overblik over de funktioner, som forskellige vandstyringsystemer har at byde på.
6 Ting du skal overveje, når du køber vandstyring
Det kan være svært at vælge vandstyring, hvis man ikke helt ved, hvilke muligheder man har, og hvad der egentlig er vigtigt at vide om det produkt, man står overfor.
Heldigvis giver vi dig her på siden et overblik over, hvilke elementer der er vigtige at tage i betragtning på, når du står overfor at skulle købe vandstyring til lige netop dit hjem.
#1 - Vandtryk
Der kan være forskel på vandtrykket de i forskellige styringsenheder, og det er derfor vigtigt, at du gør dig overvejelser omkring, hvor kraftigt et vandtryk du ønsker fra din enhed.
Vandtryk måles i bar, hvor bar refererer til, hvor stor en mængde vand der pumpes ud af en given enhed - jo flere bar, desto større en mængde vand pumpes der ud.
Nogle styringsenheder har et maksimalt vandtryk på 8 bar, hvor andre spænder mellem et vandtryk på min. på 0,5 bar og op til maks. 12 barer eller min. 1 bar og op til 10 barer.
Der kan være forskel på, hvor kraftigt et vandtryk fx. en privatperson og et gartneri har brug for, da gartnerier fx. har brug for at kunne måle og kontrollere vanding i en helt anden skala grundet deres enorme plantearealer.
Vær endvidere opmærksom på, at der i forvejen er en vis mængde vandtryk i det vand, der anvendes i dit hjem, hvorfor du altid skal holde øje med, hvilke mængder af tryk et bestemt styringssystem er kompatibelt med.
#2 - Planlægning
Udover at kunne administrere dit vandforbrug, giver vandstyring dig også ofte mulighed for at planlægge, hvornår og hvor længe vandet skal pumpes ud, så du fx. kan planlægge en vandbesparende vanding af haven om sommeren.
Visse enheder her på siden giver dig sågar mulighed for at udarbejde et fast skema, så du fx. kan sikre dig, at din have bliver vandet på de samme tidspunkter hver uge.
Det kunne fx. være en ideel løsning at fastlægge et skema, hvis man arbejder på et gartneri og har brug for konsekvent vanding af bestemte plantetyper.
Visse former for vandstyring giver dig mulighed for at planlægge dit vandforbrug direkte på enheden (fx. via et smart display), hvor andre kræver, at man installerer en tilhørende App.
Det smarte ved at vælge et vandsstyringsystem, der kan betjenes via en App er naturligvis, at du kan planlægge dit vandforbrug, ligegyldigt om du sidder i sofaen, eller du er ved at forberede familiens aftensmad.
En fordel ved at planlægge hvornår og hvor ofte fx. haven skal vandes er, at du bedre kan holde øje med dit vandforbrug og måske endda forudse vandregningen.
Bliver vi ved vanding af haven, er faste skemaer selvfølgelig også med til at sikre dig, at du undgår oversvømmelse af din have, i og med at enheden slukker automatisk.
#3 - Stemmestyring
Det er i visse tilfælde muligt at administrere din vandstyringsenhed via Smart Home assistenter som Google Home, Amazons Alexa eller Apple HomeKit.
Det smarte ved Smart Home assistenterne, er at du har mulighed for at styre alle tilkoblede enheder med din stemme, hvis andet ikke er muligt.
Administrerer du fx. din vandstyring via en App på din telefon, og er telefonen ikke inden for rækkevidde, kan du blot stemmestyre din vandstyringsenhed via din Smart Home assistent.
Stemmestyring via Smart Home assistenter er en smart måde at betjene din vandstyring på, hvis du fx. står midt i forberedelsen af aftensmaden og kommer i tanken om, at du har glemt at slukke for vandet ude i haven.
Hvis du vil være i stand til at betjene din vandstyring via Smart Home assistent, skal du være opmærksom på, at disse ofte kræver, at du installerer en App.
Vil man i hverdagen fx. benytte sig af Apple HomeKit, er man først nødt til at downloade Apples “Home” App, inden man kan komme godt i gang med Smart Home assistenten.
#4 - Får styr på dit vandforbrug
Det bedste ved vandstyring er, at det giver dig mulighed for at følge med i dit vandforbrug.
Nogle vandstyringsenheder giver dig ligefrem mulighed for at kunne følge dit vandforbrug live samt se dit vandforbrug opstillet i en overskuelig graf, der viser hvor mange liter vand, du har brugt pr. dag.
Det er et fedt feature, hvis man som fx. gartner har en forretning, der skal hænge sammen, og det derfor er vigtigt at holde øje med, hvilke omkostninger forretningen har.
At du kan holde øje med, og endda skemaanlægge dit vandforbrug betyder også, at du kan leve mere miljøvenligt, fordi du bedre kan spare på naturens ressourcer.
Hvis du er typen, der finder det stressende, hvis andre lader vandet løbe, mens de børster tænder, er vandstyring også en god løsning, da du i så fald er sikret mod vandspild.
Uanset om du er en ven af miljøet, eller om du godt kunne tænke dig at spare en skilling her og der, er vandstyring en super praktisk måde at administrere dit vandforbrug på.
#5 - Udendørs brug
Vandstyring fungerer således, at enheden skrues fast på din udendørs vandhane, hvorefter den vandslange, som du ønsker at anvende, sættes fast på vandstyringsenheden.
Vandstyring er således en form for bindeled mellem din vandhane, og den slange som du fx. ønsker at anvende ved vanding af din have eller vaskning af din bil.
Fordi enheden skal placeres udenfor, er det vigtigt, at du sikrer dig, at enheden er lavet til at kunne være udenfor, så der ikke sker skade på enheden.
Her kan du i enhedens produktbeskrivelse fx. kigge efter begrebet “IP54 kvalificeret.”
At en vandstyringsenhed er IP54 kvalificeret betyder, at den er støv- og vandtæt, og at den derfor kan tåle Danmarks evigt tilbagevendende regnvejr.
Vandstyringsenheder, der er IP54 kvalificerede er endvidere solresistente, hvilket betyder, at de ikke overopheder i sommervarmen eller mister deres farve pga. afblegning.
Vær opmærksom på, at de fleste vandstyringsenheder ikke kan tåle frost, hvorfor det er vigtigt, at du afmonterer den, inden vinterens kulde får lov til at gnave i den.
#6 - Batteridreven enhed
De fleste vandstyringsenheder er batteridrevne, hvorfor du skal købe batterier til din enhed.
Det er nemlig ikke nødvendigvis en selvfølge, at der medfølger matchende batterier, når du investerer i din vandstyringsenhed.
Forskellige vandstyringsenheder kræver forskellige typer af batterier, og det er derfor vigtigt, at du køber de rette batterier til netop din enhed, da du ellers vil opleve funktionssvigt - hvis du da i det hele taget kan få batterierne ind i enheden.
Nedenfor giver vi dig et overblik over, hvilke typer af batterier, vandstyringsenhederne på denne side benytter sig af.
- AA batterier
- 9V blok (6LR61)
Husk at du, når du skiller dig af med dine batterier, skal gøre dette på en ansvarlig måde, da batterier indeholder syre, som kan være skadelig for naturen.
Bestilte igår, er kommet her til morgen - mega god service!
27. august 2024