Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Badebassin til børn

Badebassin til børn er den oplagte mulighed for at køle sig ned og have det sjovt på de varme sommerdage. Vores udvalg indeholder mange forskellige typer, med flotte motiver som kan glæde dig og dine børn.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Badebassin til børn

Bestway My First Frame Børne Pool (1,22x1,22mx30,5cm)
Bestway My First Frame Børne Pool (1,22x1,22mx30,5cm)

Velegnet fra 2 år
God til den lille have eller hvis man mangler plads

Læs mere Fjernlager
Levering: 11-19 hverdage
Senest 15. august 2024

Badebassin til børn - Utallige timers sjov i sommertiden!

Her på siden finder du vores komplette udvalg i badebassiner til børn og barnlige sjæle, som du kan få mange timers sjov ud af.

Vand og sjov i vandet kender ingen alder, både store og små kan have glæde af en kølig dukkert på de varme sommerdage, og det kan være med til at bygge bro mellem forskellige aldersgrupper.

Du kan ikke bare plaske rundt i et badebassin, der er også mulighed for forskellige lege og det er muligt at få en masse forskelligt udstyr og legeting til badebassinet.

Der er sket en stor udvikling i børnebassin og det er ikke længere det lille runde soppebassin med 3 oppustelige ringe, de fås dog stadig, men nu er det ofte store pools eller større badebassiner.

Udvalget er enormt og der findes et utal af modeller, både med og uden filter, og hvis der er filter, hvilket skal du så vælge.

Det er nemt at fare vild i alle de mange modeller og varianter, derfor har vi herunder samlet nogle punkter, der kan hjælpe dig til at finde et badebassin til børn, som passer til dit behov.

10 ting du kan overveje når du kigger efter et badebassin til dine børn

Hvis du gør dig tanker om at anskaffe dig et badebassin til dine børn og resten af familien, så er der nogle ting du med fordel kan overveje, så du får et badebassin der passer til dine og familiens behov.

Herunder finder du 7 ting der er rare at vide, når du kigger efter et børnebassin.

#1 - Hvor gamle er dine børn?

Har du helt små børn omkring 1-3 år, er det oftest ikke nødvendigt med et kæmpe stort badebassin, her vil du ofte kunne nøjes med et soppebassin, som ikke indeholder så meget vand og hvor det er nemt at skifte vandet.

Når du køber badebassin til de helt små børn, skal du huske at vælge et badebassin uden ftalater, da disse stoffer kan påvirke børnenes helbred.

Har du børn fra 3 år og op til ca. 7-8 år, er børnene som regel i stand til at lege lidt mere, vildere og har brug for lidt udfordringer, her kan du med fordel vælge et lidt større børne poolene, eventuelt med noget udstyr som for eksempel, rutsjebane eller stige.

Det kan også være du leder efter et badebassin til hele familien og derfor har brug for et lidt større badebassin, uanset om det er badebassin til små børn eller badebassin til store børn, så er det en god idé at tænke over hvem der primært skal bruge badebassinet.

Et stort badebassin til et barn på 1-3 år, kan være overvældende for barnet og de vil ofte ikke kunne bunde, hvilket kan være farligt, samtidig vil små børn ofte gerne sidde på numsen og plaske i vandet eller leget med legetøj.

#2 - Størrelse og form på badebassin til børn

Der findes mange størrelser af badebassiner til børn, og de kan rumme forskellige mængder vand.

Det første du bør overveje i forhold til hvilken størrelse badebassin du skal have fat i , er barnets alder, da et lille barn ikke har brug for så dybt et bassin, som de lidt ældre børn.

Det næste er naturligvis pladsen til at stille badebassinet op på, for jo større badebassin, jo mere plads kræver det i haven eller på terrassen.

Hvis I også skal have plads til en trampolin og nogle fodboldmål, kan det være at badebassinet skal være lidt mindre.

Samtidig kan du også med fordel overveje mulighederne for at tømme bassinet, jo større bassin, jo mere vand kan det indeholde, og det er ikke sikkert at naboen har lyst til at få deres have oversvømmet, hvis I bor tæt.

Du kan derfor med fordel overveje størrelsen på badebassinet i forhold til havens størrelse.

Størrelsen på et badebassin kan opgøres både i mål og i vandmængde, og oftest angives størrelsen primært i vandmængde, og altså i liter.

Du kan få badebassiner til børn med helt op til 2000 liter, og har du brug for mere end dette, kan du overveje en pool, som ofte er noget større end et badebassin.

Badebassiner til børn kan være både runde, rektangulære, kvadratiske og ovale, og derfor kan det være en god idé at overvej hvilken form der passer ind i din have eller på terrassen.

#3 - Typer af badebassiner til børn

Typisk er badebassiner til børn lavet af blødt og slidstærkt gummi, kanterne kan være holdt oppe af en oppustelig ringe, eller være oppustelige sider.

Der er flere forskellige typer af badebassiner, blandt andet:

 • Play center badebassiner
 • Familie badebassiner
 • Lounge badebassiner
 • Badebassiner med UV beskyttelse
 • Baby badebassiner
 • Runde soppebassiner

Typerne tilbyder noget forskelligt, for eksempel tilbyder Play center badebassinerne ofte en rutsjebane og sprinkler funktioner, hvor familie badebassiner ofte blot er et rektangulært badebassin med vand og plads til flere aldre.

#4 - Medfølgende udstyr til badebassin

Med nogle badebassiner til børn, følger der ekstra udstyr med, det kan for eksempel være en rutsjebane, boldspil eller noget helt andet.

Oftest medfølger der som standard lappegrej, til hvis badebassinet får et hul eller lignende, men alt andet udstyr, skal være beskrevet på kassen, hvis du vil sikre dig at det følger med.

Har du set dig lun på et børne badebassin, som ikke har en rutsjebane, så kan du ofte tilkøbe dette, hvis det ikke følger med i pakningen.

#5 - Overdækning af badebassin

Det kan være en fordel at købe et overtræk til badebassinet, hvis det ikke følger med i pakken, da et overtræk kan mindske behovet for at skifte vandet ud og samtidig holde lidt på varmen i vandet.

Overdækning af børne badebassin sørger dog ikke kun for at blade og andet nedfald, ryger ned og gør vandet beskidt, overdækningen sørger også for at minimere risikoen for at børnene falder i bassinet uden at du ser det.

#6 - Badebassin til børn med eller uden pumpe

En børnepool er ofte kendetegnet ved ikke at være så stort, at der er brug for en pumpe til rensning af vandet.

På grund af den forholdsvis begrænsede mængde vand og badebassinernes opbygning, er der sjældent monteret pumpe ind- og udtag i disse.

Det er ofte nødvendigt med en pumpe i større pools, hvor det er svært og mere bekosteligt at udskifte alt vandet, disse pools er dog ofte ikke beregnet til mindre børn.

Hvis du gerne vil sikre dig at vandet er desinficeret, kan du tilsætte klor til vandet, det er dog vigtigt at du følger mængden af klor nøje, i forhold til den foreskrevne koncentration i manualen.

#7 - Materiale og holdbarhed i børne badebassin

Det materiale dit badebassin til dit barn er lavet af, har direkte indflydelse på hvor holdbart det er, og dermed hvor intensivt dine børn kan bruge det uden det tager skade.

De fleste badebassin til børn i dag er lavet af fx PVC, vinyl eller plastik.

PVC er et mere slidstærkt og hårdt materiale, som også er nem at vaske, men er også ofte lidt dyrere end andre plast-materialer.

En blanding af plastik og vinyl er ofte det, du finder i moderne børne badebassin, som blander sider af oppustelig plastik med en slidstærk bund, så der ikke går hul i bassinet.

I samme omgang bør du kigge på vores forskellige badebassin, og overveje hvor tykke selve væggene på den skal være.

Har du fx flere børn på samme tid som godt kan lide at være aktive og bevæge sig rundt i bassinet, er det en god ide at gå efter de mere tykke vægge, da de kan holde til mere bevægelse, og stå stærkere.

De bassin som har meget tynde vægge er ofte bedst til et eller to børn, da de nemmere kan kollapse hvis der er for meget aktivitet.

#8 - Levetid på børne badebassin

Ofte går kvaliteten hånd i hånd med prisen og det kan godt betale sig at købe et badebassin til børn, som ikke er det billigste på markedet, da materialerne ofte er mere slidstærke.

Hvis du blot ønsker at bruge badebassinet i kort tid eller en enkelt sæson, så kan du sagtens købe et billigt badebassin til børn, men ønsker du en længere holdbarhed, så vælg et badebassin i en god kvalitet.

Typisk er levetiden på et badebassin i en god kvalitet op til 4 år, men den kan være meget længere, hvis du passer lidt på bassinet, når du stiller det op.

Hvis du gerne vil passe på dit badebassin, kan du for eksempel:

 • Sørge for et jævnt underlag
 • Stille bassinet på et tæppe eller andet underlag, der beskytter mod sten og andre skarpe genstande.
 • Sørg for at du nemt kan tømme bassinet, der hvor det står, så du undgår at trække i bassinet når det er fuldt
 • Når bassinet stilles op, så undgå at træde på dugen eller siderne
 • Når bassinet skal pakkes sammen, kan du med fordel lade det tørre helt, inden du folder det pænt sammen og lægger det til opbevaring i stuetemperatur.

#9 - Sikkerheden i dit badebassin til børnene

Da der er tale om et produkt egnet til børn, er sikkerheden i høj fokus, så de ikke kommer til skade.

Derfor er børne badebassin skabt med fokus på slidstærke materialer, samt andre tiltag som fx:

Funktion

Beskrivelse

Skridsikker bund

En bund i et materialer der ikke er glat når det bliver vådt, så barnet ikke skrider

Dybde

Dybden fås i forskellige mål, husk altid at være sikker på at dybden passer til barnets højde

Håndtag/snore i siderne

Ekstra sikkerheds tilføjelser, som sikrer at barnet har noget at holde fast i for at holde hovedet over vandet

Udover disse tiltag, er det bedste selvfølgelig altid at være til stede og overvåge dine børn når de bruger badebassinet, så du altid står klar til at hjælpe hvis de har brug for det.

#10 - Hvor nemt skal badebassinet til dine børn være at opsætte?

Badebassin til børn fås i mange forskellige modeller, som du også kan se øverst her på siden.

De forskellige modeller har en række forskellige tilføjelser, og du kan vælge mellem badebassin som er meget simple at sætte op, og nogle som kræver lidt mere når de skal sættes op første gang.

Langt de fleste badebassin til børn er heldigvis så simple, at det eneste du skal bruge er en luftpumpe samt din vandslange, og så er du i gang.

Andre har ekstra tilføjelser, som fx små rutchebaner, basketball net eller andre sjove indbyggede lege, og disse kan tage lidt ekstra til at opsætte.

Husk altid at tjekke eventuelle medfølgende brugsanvisninger, hvis du er i tvivl om hvordan bassinet skal opsættes.

Ofte stillede spørgsmål om badebassin til børn

Hvor ofte skal man skifte vand i badebassin til børn?

Da badebassin til børn ofte er meget små, kan det faktisk svare sig at skifte vandet hver 1-3 dag afhængigt af størrelsen. Jo mindre vand der er i dit badebassin, desto hurtigere bliver det nemlig typisk beskidt. Det koster heldigvis ikke meget at genopfylde de små børne badebassin, da de rummer langt færre liter vand end badebassin til voksne.

Hvordan holder man badebassin til børn rent?

Den bedste måde at holde badebassinet til dine børn rent på, er at afdække det natten over, så der ikke kommer skidt, kryb og andet i vandet. Derudover er en af de bedste måder simpelthen at udskifte vandet hyppigt. Det er ikke relevant at bruge klorblandinger eller andre normale pool-rens midler til et badebassin i så lille en størrelse.

Produkttype
0
0
Vælg alle
Kapacitet (L)
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Bredde (cm)
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Højde (cm)
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Dybde (cm)
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Produktfarve
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
Vælg alle
Leveringstid
0
0
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007