Genopladelige 9V batterier

Her finder du vores udvalg af genopladelige 9V batterier. Denne type batterier er en genial langvarig løsning, som sikrer strøm til diverse apparater mange år ud i fremtiden.

Filtrér

Læs mere om Genopladelige 9V batterier

Hvilken type batteri skal jeg vælge?

Her kan du se en video der forklarer forskellen på almindelige og genopladelige batterier, og hvilken type enheder de passer bedst til.

Genopladelige 9V batterier

Flere og flere er i dag miljøbevidste omkring de produkter, som de bruger i hverdagen, og genopladelige batterier er et populært alternativ til de klassiske engangsbatterier.

Men hvad skal du egentlig tage i betragtning, hvis du står overfor at skulle investere i dit første genopladelige batteri?

Du vil her på siden blive præsenteret for 5 ting, som du skal overveje, når du står overfor købet af dit første genopladelige batteri og er i tvivl om, hvad du skal fokusere på.

5 Ting til overvejelse ved køb af 9V genopladelige batterier

Det kan være en udfordring, når du for første gang skal prøve kræfter med genopladelige batterier og derfor skal sætte dig ind i de funktioner, som batterierne har at tilbyde.

Hvad er fx. “Memory effect,” og hvordan undgår du, at det sker for netop dit batteri?

På denne side introducerer vi dig for 5 overvejelser, som skal gøre det nemmere for dig at vælge lige netop det genopladelige batteri, som passer til dine elektriske apparater.

#1 - Kapacitet (mAh)

Kapaciteten af et genopladeligt batteri måles i mAh (milliampere/hour) og fortæller, hvor stor en mængde strøm, der ligger til rådighed på det genopladelige batteri.

Enkelte genopladelige batterier kan gemmes i op til 1 år og stadigvæk ligge inde med 80% af deres kapacitet, hvorfor et genopladeligt batteris oprindelige kapacitet er vigtig info.

Jo større kapacitet på det genopladelige batteri, desto mindre skal det genoplades.

Hvor stor en kapacitet, du har brug for, kommer an på, hvor ofte du bruger enheden, som batteriet skal sættes i, og hvor ofte du har lyst til at bruge tid på at genoplade batteriet.

Har du hund, og går du ofte tur med den om aftenen med lommelygte, vil det i vinterhalvåret fx. være smart for dig at gå efter et genopladeligt batteri, der ligger inde med en stor mængde strøm.

På den måde undgår du at skulle genoplade batteriet alt for ofte - selv hvis batteriet bruger en større mængde strøm på at holde lys i lommelygten i de kolde, mørke vinteraftener.

Har du tænkt dig at bruge batteriet til din babyalarm, vil det tilsvarende være en god ide at gå med et batteri, hvis kapacitet kan vise sig praktisk, når alarmen er slået til hver nat.

Nedenfor ses en opremsning over, hvilke kapaciteter batterierne her på siden tilbyder dig.

  • 200 mAh
  • 250 mAh
  • 280 mAh

#2 - Spænding (V)

Spænding måles i Volt (V) og referer til den kraft, som et genopladeligt batteri har.

Det kan være at du, udover at stille krav til det genopladelige batteris kapacitet også stiller krav til, hvor mange kræfter batteriet skal have, da det har betydning for dets effektivitet.

For at vende tilbage til eksemplet med lommelygten, kan et batteris kraft fx. have en effekt på, hvor kraftig den lysstråle, som udsendes via lommelygtens indbyggede pære, er.

Et kraftigt batteri er et godt valg, hvis det skal bruges i en strømkrævende enhed.

Et ganske glimrende eksempel på en strømkrævende enhed kunne være en fjernbetjening, da denne på daglig basis bruges til at tænde/slukke for samt skifte kanal på fjernsynet.

Et andet godt eksempel kunne være en cykellygte, hvis man cykler i skole eller på arbejde.

Legetøj til børn kan også være en ultimativ strømsluger, da sådan noget som en elektrisk politibil fx. både har blinkende lygter og sirener, der i den grad suger batteriets kræfter.

Du skal, når du kigger efter spænding (V) i et batteri, huske at tjekke om den mængde Volt, som er i batteriet, matcher de krav om Volt, som din enhed opstiller i sine specifikationer.

#3 - Batterier til at undgå “memory effect”

Hvis du investerer i et genopladeligt batteri, hvis pris næsten lød for godt til at være sandt, kan du godt komme ud for, at du, i den tid du ejer batteriet, vil opleve en “memory effect.”

“Memory effect” hænder, når et genopladeligt batteri “glemmer,” at det kan aflades komplet, efter at det adskillige gange er blevet delvist afladet inden genopladning.

“Memory effect” kan medføre, at batteriet tager skade og mister sin fulde strømkapacitet.

Da mange køber genopladelige batterier, fordi de vil undgå at skulle købe nye hele tiden, ville det være ret så frustrerende, hvis de alligevel blev nødt til det pga. “memory effect.”

Heldigvis er flere af de batterier, som du finder her på siden, sikret mod “Memory effect.”

#4 - Kompatible elektriske apparater

Genopladelige batterier kan kombineres med et væld af forskellige elektriske apparater.

Batterierne her på siden kan kombineres med fx legetøj, babyalarmer, lommelygter, fjernbetjeninger og cykellygter.

Genopladelige batterier kan dog også være med til at sikre dig et sikkert hjem, da de kan kombineres med røgalarmer, som sikrer dig en brat opvågning, hvis der udbryder brand.

De genopladelige batterier på denne side er af typen 9V, hvorfor du selvfølgelig bør være opmærksom på, at dit elektriske apparat nu også er kompatibel med denne type batteri.

Uanset hvad du vælger at bruge dit genopladelige batteri til, er der både økonomiske og miljømæssige fordele, som du kan glæde dig over ved købet af et genopladeligt batteri.

Den miljømæssige fordel er, at du er med til at skåne miljøet for farligt batterisyre.

Den økonomiske fordel er, at du ikke hele tiden skal ud og købe nye batterier, når dine enheder løber tør for strøm, hvorfor du sparer en god portion penge på batteriindkøb.

#5 - Batterier med lav selvafladning

Enkelte genopladelige batterier her på siden tilbyder det, man kalder lav selvafladning.

Genopladelige batterier med lav selvafladning er fremstillet på en måde, så de altid kan bruges - også selvom du har ladet dem ligge i en skuffe i en længere periode.

Sagt på anden måde aflades de ikke særlig hurtigt, og det er praktisk, hvis man fx. putter dem ned i en skuffe, glemmer alt om dem, og senere indser, at man har brug for dem.

Denne type batteri kan oplades op til 100 gange, hvilket er praktisk, hvis man skal bruge batteriet til fx. børnenes legetøj, der kan være strømkrævende pga. forskellige gadgets.

Ovenstående batteritype skiller sig endvidere ud ved, at den kan tåle lave temperaturer.

Skal batteriet bruges i en enhed, der vil blive udsat for -20 graders frost, er det på ingen måde noget, der har indflydelse på, eller kan skade, batteriets ydeevne.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 14.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007