Leica

Leica er et Tysk brand, som i mange år har designet og produceret en lang række produkter, heriblandt kameraer. Deres kameraer og tilbehør til kamera er utrolig kendte for deres funktioner og holdbarhed.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Leica

Leicas historie

Leica er en tysk virksomhed, der blev grundlagt i 1869, af Ernst Leitz.

Virksomheden blev i starten døbt Ernst Leitz Wetzlar efter både grundlægger og ophavssted, og det var først i 1986, at virksomheden blev kendt som Leica.

Navnet Leica stammer fra de første tre bogstaver af Leitz’ efternavn, Lei, og de første to bogstaver fra det engelske ord for kamera.

De tidligste Leica-produkter blev udviklet i starten af 1900-tallet, men blev ikke lanceret før midt i 1920’erne.

Leica-kameraerne var innovative, da de kunne orientere billedet sidelæns, så det passede bedre på 35 mm film i stedet for cine-kameraet, der kaster billedet på tværs af filmstriben.

Kameraerne var kompakte, og havde sammenklappelige objektiver, så du kunne have dem med på hiking og cykling uden at skulle frygte mulige skader til objektivet.

I 1932 begyndte Leicas kameraer at komme med afstandsmåler, rangefinder, hvilket var revolutionerende for dens tid, og der gik ikke lang før at både afstandsmålere og søgere, viewfinder, fulgte med kameraerne som udskiftelige objektiver.

I 1933 kom Leicas tredje serie af kameraer ud med både slow-mo-funktion og en hurtig 1/1000 s knipsehastighed.

Denne serie af kameraer, Leica III, blev hurtigt signaturet for virksomheden, og var en af Leicas mest solgte produkter, helt op til 1950.

3 smarte enheder fra Leica

De tidligste Leica prototyper blev udviklet under Leicas tidligere navn, Ernst Leitz GmbH, i starten af det 20. århundrede, og det var først efter 2. verdenskrig at virksomheden begyndte at have konkurrence indenfor markedet.

Det satte sine spor gennem 1950’erne, hvor japansk kvalitet og innovation, sammen med de lave priser, dominerede markedet og den europæiske kameraindustri kunne ikke følge med.

Herefter blev Leica et kamera, der hovedsageligt bruges af professionelle og seriøse fotografer, men indtoget af reflekskamera-teknologi gjorde kameraer med afstandsmålere overflødige og forældede.

Leica blev derfor hurtigt hovedproduktet på et døende marked, men på trods af det, er Leica stadig den dag i dag en af de største mærker på markedet.

Leica har eksisteret i flere årtier, og der er efterhånden mange produkter i deres sortiment, men det er de færreste serier, der har været så populære som disse.

#1 - Leica S-System

Leica S-systemet blev bygget fra bunden af, med tanken om at det skulle blive til et hovedsageligt digitalt kamera-system; det er bygget op om de behov professionelle fotografer har, og kan derfor finjusteres efter individets behov.

Medium-formatet er nemt og brugervenligt, og kameraet er bygget til at være robust og have en fantastisk billedkvalitet, samt komponenter der er perfekt matchet.

Leica S er robust konstrueret, hvilket betyder at den er både støv- og sprøjtsikker, har gummi-rustning, samt intuitiv håndtering, hvilket betyder at alle knapperne er lige ved dine fingerspidser.

De er kompakte og funktionelle i design, og kan sammenlignes i størrelsen med et 35 mm D-SLR, hvilket er de typiske professionelle kameraer.

Alle de individuelle komponenter er præcist matchet til hinanden, og interagerer derfor også i perfekt harmoni til at kunne skabe det velkendte Leica-design.

Både system og kamera er blevet bygget i tæt samarbejde med professionelle fotografer, så S-serien opfylder de behov der skulle være, og sørger for at du som professionel fotograf ikke skal stå og mangle noget.

Kameraerne har exceptionel billedkvalitet, en unik fleksibilitet, stor brugervenlighed, samt en stærk robust opbygning.

#2 - Leica Compact Cameras

Compact Cameras kaldes også for point-and-shoot kameraer; det skyldes at de kompakte digitalkameraers automatiske funktioner gør det simpelt at tage gode billeder, uden at skulle justere på en masse forskelligt.

Disse kameraers objektiver er gode og hurtige til at knipse det bedst mulige billede til dig, og meget lig Leicas andre kameraer, får du det bedste kvalitets objektiv på markedet.

Leicas Compact Camera-serie indeholder nogle af de mest versatile kameraer i virksomhedens sortiment, og det kan bruges af alle, lige fra nybegyndere til professionelle.

Kameraet har nemlig to modes, henholdsvis manuel og snapshot mode; det betyder at du altså enten kan vælge at manuelt indstille dit kamera til de perfekte indstillinger, eller sætte den på et automatisk snapshot mode, hvis du ikke er sikker på indstillingerne.

#3 - Leica M-System

M-serien er opkaldt efter det tyske “Messe Such System”, der er et begreb for en samlet afstandsmåler og søger, som du kan finde i alle M-kameraerne.

Dette kamera præsenterer dig til det større billede, og giver dig en helt ny form for kreativ frihed.

Afstandsmåler-systemet giver dig muligheden for at tage autentiske naturlige billeder, men du kan også fange et scenarie, en stemning, og et øjeblik ved hjælp af søgeren, viewfinderen.

Fotografen kan dog stadig se hvad der foregår uden for viewfinderens ramme, hvilket kan være en stor fordel i modsætning til single-lens reflekskameraer.

Her kan du se et færdigt billede i form af ramme og skarphedsniveau.

Afstandsmåleren på dit Leica M kamera åbner også op for dine kunstneriske horisonter, og du har altså komplet kontrol over alle kreative aspekter af din komposition.

Dybden på Leica-kameraerne kan komme helt ned og måle 38,45 mm, hvilket gør kameraerne til en af verdens mest kompakte full-frame kameraer.

Objektiverne gavner også af den korte distance mellem selve forbindelsespunktet og glasset af objektivet, da de derfor er små og lette; den ekstraordinære kompakthed gør at M-seriens kameraer og objektiver er ideelle til både rejse- og reportagefotografi.

4 grunde til at vælge Leica

Leicas højkvalitets-produkter er bare én af grundene til at mærket er så populært.

Objektiverne fra Leica er berømte for deres høje standarder inden for optik-kvalitet, da de forsyner dig med en helt exceptionel billedkvalitet, hvilket er med til at skabe ultra skarpe og farverige billeder.

Stadigvæk i dagens Danmark sværger fotografer på Leicas ikoniske rangefinder, og mener den er med til at transformere deres fotografi-oplevelse.

Kameraerne er simpelt i både design og funktionalitet, da Leica ikke fokuserer på en masse forskellige ekstra features, men i stedet giver dig præcist hvad du får brug for, uden unødvendige ekstra ting, der distraherer dig fra det nødvendige.

Der er som sagt mange grunde til at Leica-kameraerne er så populære.

#1 - Passion og perfektion

Leica er tysk ingeniørvidenskab, når det er bedst, og Leica-idealet er en integreret del af den kultur.

Virksomheden har en lang historie om at fokusere på perception og har derfor udviklet innovative instrumenter, der kan være med til at forhøje en unik oplevelse.

Resultatet er en række af banebrydende kamera- og objektiv-serier; disse produkter er med til at udvide de naturlige grænser for perception.

Leica-kvalitet er i en kategori for sig selv, både i analog og digital fotografi.

Topkvalitetssystemer med intuitive interfaces og styring giver de bedste billedresultater og kreativ frihed, ifølge Leica, og på denne måde hjælper Leica med at transformere vision til personlig kreativ udførelse.

#2 - De bedste Objektiver

Objektiverne har også været ansvarlige for at etablere Leica brandet på markedet, og dermed også virksomhedens legende og høje idealer.

Alle objektiverne er bygget med præcisionsarbejde, og er derfor både praktiske, kompakte, ergonomiske, og cutting-edge både indenfor analog og digital fotografering.

Det at fange betydningsfulde øjeblikke bliver nu nemt, da billeder taget med Leica objektiver, ikke kun fremhæver kvaliteten af deres kontrast og opløsning, men også Leica-produkternes evner indenfor design, ydeevne, og evnen til at fange naturlige øjeblikke.

#3 - Fokus på det essentielle

Du kan ikke komme udenom at mange produkter i dag prøver at tiltrække kunder med utallige features og usædvanlige former og designs.

Oftest dog, kan det der virker simpelt ofte være det sværeste, og derfor er fokuset først og fremmest på brugerens behov.

Alle innovationerne lavet af firmaet, er resultater af flere og længere diskussioner med og feedback fra kunderne.

Leica-produkterne er designet fra bunden af, med det mål at blive effektivt værktøj til at skabe unikke visuelle oplevelser, intet mere eller mindre.

#4 - Holdbarhed

Leica bryster sig af at reklamere for visuel fornøjelse og holdbarhed, og derfor er deres tilgang og unikke teknologiske ekspertise ofte hvad der tillokker kunderne.

Denne tilgang er med til at gøre deres produkter til de ideelle værktøjer til dig, da de har den bedst mulige pålidelighed og holdbarhed.

Selv under ekstreme arbejdsforhold såsom voldsomme temperaturudsving eller slag, kan produkterne stadig fungere optimalt.

Alle produkterne i Leicas sortiment er resultater af flere årtiers erfaring, høje standarder for kvalitet, og kontinuerlig udvikling i samarbejde med innovative internationale teams bestående af både eksperter og brugere.

Produkttype
0
0
0
Select all
Leveringstid
0
0
Select all
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007