Lysstativ

Et lysstativ er et af de mest basale stykker tilbehør til kameraoptagelser. Et lysstativ virker til stort set alle typer fotolamper

Filtrér

Læs mere om Lysstativ

Lysstativ - God støtte af lys til dine billeder og videooptagelser

Hvis du gerne vil lave videooptagelser, så er en af de vigtigste komponenter du kan få for at forbedre optagelsernes kvalitet, et godt lyssetup, så dine optagelser bliver klare og tydelige at se på.

Her kan et lysstativ hjælpe dig godt på vej, da det giver dig mulighed for at kunne opsætte en god lampe i en stationær position, så det kan oplyse hele sættet til dine optagelser.

Lysstativet tillader dig at monterer en række forskellige typer af lys og lamper, der kan hjælpe dig med at oplyse din optagelser.

På den måde kan du løfte kvaliteten af dine videooptagelser, da det gør det lettere for seerne at kunne se hvad der sker op optagelserne, og giver dig mulighed for at kunne fokusere lyset på specifikke punkter for at fremhæve dem.

Et lysstativ kan også hjælpe dig med at tage billeder, især hvis du befinder dig i mørke rum, eller hvor det naturlige lys ikke falder optimalt.

Det kan være en fordel, hvis du gerne skal have taget billeder af forskellige produkter til f.eks. reklamer eller produktbilleder til nettet.

Det kan derfor være en god ide at overveje om du gerne vil investere i et nyt lysstativ, så kvaliteten af dine optagelser og billeder kan blive forbedret.

3 Ting du bør overveje når du skal købe lysstativ

Skal du have investeret i et ordentligt lysstativ til dit studie, så kan det være en fordel at gøre dig nogle overvejelser inden, så du kan være sikker på at kunne få det rette lysstativ til dine behov.

Så kan du hurtigt og enkelt få monteret dine lyskilder til stativet og få taget nogle gode billeder eller optagelser.

Du kan herunder finde et par eksempler på overvejelser, som du kan gøre dig, så du lettere kan vurdere hvilken type lysstativ der bedst kan opfylde dine behov.

#1 - Typer af lysstativer

Der er flere forskellige lysstativer på markedet, og det kan derfor være en god ide at overveje hvilket type lysstativ du har brug for til dit studie.

Den mest simple type lysstativ på markedet er et push-up stativ, der fungere ved at skulle udfolde trefoden for neden, så stativet kan understøttes derfra.

Et push-up stativ er fint for til mindre lamper der ikke vejer så meget, og kan hurtigt foldes sammen igen efter brug.

Eksempler på typer af lysstativer:

 • Push-up stativer
 • Wind-up stativer
 • Følgespot stativer

Wind-up stativet er mere solidt bygget end et push-up stativ, og kan derfor lettere bære tungere lamper og lyskilder til dine optagelser.

Det kan være svært at justere på stativerne, især hvis lamperne er meget tunge.

Her har wind-up stativet et håndtag, som du kan roterer på og dermed justerer på stativets højde, så du ikke skal til at bære på lampen samtidig med at du laver småjusteringer.

Det kan derfor være en fordel at have et Wind-up stativ, hvis du skal bruge store lamper, da denne type stativ gør dem lettere at håndtere, især hvis du er ene om opgaven.

Det kan derfor være en god ide at overveje, hvilken type stativ du gerne vil have til dit studie, så du kan få lige den type der kan opfylde dine behov bedst muligt.

#2 - Lysstativets vægtbegrænsning

Når du skal vælge hvilket lysstativ du gerne vil have, så kan det være en fordel at undersøge hvor meget dine forskellige lamper og lys vejer, da mange lysstativer har en begrænsning for, hvor meget vægt de kan bære ad gangen.

Der kan være stor forskel på vægten fra lys til lys, da nogle kun skal oplyse et lille område som fokus, mens andre skal kunne oplyse større lokaler og lignende.

Hvis du primært skal bruge lysstativet til at lave mindre optagelser og produktvideoer, så har du nok ikke brug for det helt store lys, der hurtigt kan komme til at veje mange kilo.

Så kan det være en fordel at få et lysstativ med en mindre vægtbegrænsning, da det ofte også betyder at lysstativet er lettere at bære rundt på, og dermed mere mobilt og kompakt.

Eksempler på vægtbegrænsning på Lysstativer:

 • 2,5 kg
 • 4 kg
 • 10 kg
 • 18 kg
 • 30 kg
 • 40 kg
 • 45 kg

Skal du til at lave større optagelser og billeder, så får du muligvis brug for et stort lys, der kan oplyse området.

Så skal du gerne have et stærkere lysstativ, der kan bære den ekstra vægt af de store lamper, så du kan være sikker på at den ikke kollapser under vægten.

Det giver dig mulighed for at kunne opsætte de optagelser og billeder, som du gerne vil have dem, og være sikker på at have et lysstativ der kan holde til at blive brugt af dine forskellige lysenheder.

#3 - Lysstativets Højde

En anden ting du bør overveje, når du skal købe et lysstativ er, hvor højt den gerne skal kunne løfte lyskilden op.

Den bedste måde at kunne få et ordentligt lyssetup på, er ved at have lyset løftet op over det område, hvor du skal have taget billeder, da det får skygger til at falde mere naturligt.

Det giver dig også mere fleksibilitet med hensyn til, hvor du kan placere lyset henne, og med hvilke vinkler lyset skal kunne oplyse dine produkter eller optagelser.

Eksempler på højden af forskellige lysstativer:

 • 2 m
 • 2,5 m
 • 2,6 m
 • 3,2 m
 • 3,4 m
 • 3,5 m

På den måde sikre du dig at kunne få den mest optimale belysning til dine billeder og optagelser.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007