Luftkølere og ventilatorer på lager - Se her!   -   Bliv kølet ned i sommervarmen.

Nedgravningsspot

Her på siden finder du smarte nedgravningsspots, som er helt perfekt fx til indkørsler, stier eller omkring poolen. En meget diskret form for belysning som ikke tager meget plads.

Filtrér

Læs mere om Nedgravningsspot

Nedgravningsspots - Den ideelle udendørs belysning

Her på siden finder du vores udvalg af nedgravningsspot til den perfekte udendørsbelysning.

Nedgravningsspots er designet til at være diskrete og versatile, og kan bruges både indendørs og udendørs, om end at de ofte ses udendørs, hvor de kan lyse vejen for dig.

De er gode til at give atmosfærisk lys i både private og kommercielle områder, såvel som accent lys til at drage opmærksomhed mod møbler, kunstværker, eller selve væg eller gulv.

Nedgravningsspots er meget populære som udendørs belysning, da de ofte kan være med til at sørge for at du føler dig sikker på din grund.

Eksempelvis, når dine gæster træder ind på din grund, har de den forventning at du vil sikre at de ikke kommer til skade, da udendørs belysning kan være med til at give en følelse af sikkerhed.

Nedgravningsspots som udendørs belysning kan oplyse vejen, og dermed sørge for at du og dine nærmeste ikke snubler og falder i mørket.

En anden positiv ting ved nedgravningsspots som udendørs belysning er også at de ofte kan skræmme ubudne gæster, da din grund er oplyst.

Nedgravningsspots kan også gøre din grund mere interessant, da de kan bruges til at fremhæve specifikke punkter i haven eller ved huset, være dekorative, og skabe en atmosfære.

I sådanne situationer vil du typisk også være mere fokuseret på lysets effekt og ikke selve lyset; øjnene vil altså derfor drages til det grønne, den struktur, eller de træer som du fremhæver ved hjælp af lyset.

I kontrast til dette, vil nedgravningsspots, der fungerer som stibelysning, derimod være hvad der fremhæves, så selve din belysning er i fokus; det kan dermed også betale sig at tænke over designet på dine nedgravningsspots.

3 ting du skal overveje når du kigger efter nedgravningsspots

Der er mange som kan få gavn af nedgravningsspots; alt fra boligejere, pool ejere, og lejeboliger til forretninger og restauranter.

Boligejere kan bruge nedgravningsspots til at fungere som en accentuering eller dekoration, som en sikkerhedsforanstaltning mod at snuble i mørket eller sikkerhed mod ubudne gæster.

I tilfælde af at du ejer en pool, er det også en god måde at kunne holde øje med dine børn, som leger i eller omkring poolen om aftenen; er det derimod dig der nyder at være i poolen om aftenen, er det en god måde at kunne orientere dig om dine omgivelser, og hvor du har gjort af dine ting om aftenen.

Lejeboliger såsom lejligheder, der er udstyret med nedgravningsspots, kan også være med til at give en øget tryghed, da de både oplyser dine omgivelser og afskrækker ubudne gæster.

Hvis du er forretningsejer, er nedgravningsspots ideelle til at fremhæve produkter i vinduesudstillinger, da det lokker folk til, og drager deres øjne mod produktet.

Restauranter kan udnytte nedgravningsspots til at skabe en fornem eller hyggelig spiseoplevelse; at give gæsterne en hyggelig atmosfære kan være med til at lokke dem til at komme tilbage.

#1 - Farve og intensitet

Der er nogle huskeregler hvad angår både indendørs og udendørs belysning.

Kelvin er måleenheden, der bruges til at vise både farven og intensiteten på lyset; den laveste kelvin er 1800K, som producerer en rød og varm tone, hvorimod den højeste kelvin er 7500, hvilket har en blåhvid og køling tone.

Belysning kan oftest deles op i tre forskellige:

  • Overordnet belysning.
  • Task lighting.
  • Fokuseret belysning.

Overordnet belysning oplyser et helt område, såsom overhead belysning.

Task lighting er belysning, som har en specifik opgave, såsom at oplyse barbecue grillen, hvorimod at hvis du vil drage folks opmærksomhed mod et specifikt fokus punkt, skal du bruge fokuseret belysning.

Fokuseret belysning er også kendt som accent lighting, og det er oftest her du vil se spotlys og projektører.

Det er også vigtigt at være opmærksom på dit nedgravningsspots finish og farve; finishen henviser til materialet dit lys er lavet af.

De mest populære former for materiale er typisk messing, rustfrit stål, og kobber; disse materialer er ofte med til at sørge for at dine lamper beholder deres skær og samtidigt også holder længere.

#2 - 12V eller 120V

En anden vigtig faktor at overveje, når det kommer til udendørs belysning, er hvad du kunne tænke dig at have.

Hvis du allerede har et eksisterende belysningssystem i haven, kan det være en god ide at overveje hvilken type spænding du vil bruge; her skal du også overveje størrelsen af dit layout.

120V fungerer ofte ganske fint, når det kommer til større setups, men en 12V lav spænding er ofte sikrere og bruger samtidigt også mindre energi.

Det er ofte også nemmere at installere, og kan forsynes af en central strømkilde; gør-det-selv installationer tager oftest også kun et par dage og kan ofte gøres forholdsvis billigt, hvorimod professionelle koster mere, men samtidigt er hurtigere omkring det.

Hvis du dog allerede har et eksisterende belysningssystem på 120V, bør du fortsætte med at bruge sådan et system.

#3 - Derfor skal du vælge nedgravningsspots

Om dagen vil nedgravningsspots falde i med deres omgivelser, og om natten er de stadig typisk ikke til at få øje på; lysene bruges typisk til at fremhæve detaljer eller gangstier.

Derfor, hvis du ønsker at fremhæve detaljer i haven, såsom træer, vægge, eller kunst, vil nedgravningsspots være ideelle til dig, da du kan accentuere med lys; ønsker du at skabe en næsten overnaturlig atmosfære i din have med strategisk placeret lys, vil nedgravningsspots være gode, da du netop kan gemme dem i græsset eller i fliserne og gruset, og med hvad end farve du ønsker dig, skabe en overnaturlig belysning på din grund.

Nedgravningsspots er også gode til at oplyse gangstier, indkørsler og carporte, og pools.

Hvis du installere nedgravningsspots i en indkørsel, skal du dog være sikker på at lysene kan tåle dit køretøjs vægt.

Overvejer du nedgravningsspots, vil du oftest få mere ud af LED lys, da de typisk holder længere end andre typer lys, ofte er mere energibesparende, og giver en god oplysning.

LED lys minimere også det besvær der typisk følger med, når du skal skifte lamper, især når det gælder pool belysning.

Som navnet antyder, skal nedgravningsspots placeres eller begraves direkte i jorden, såsom asfalt eller grus, hvilket ofte kan være en anelse svært for begyndere, men med de rette fagfolk er det hurtigt ordnet.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007