ASUS Motherboard

Mangler du et godt motherboard til din PC, er et motherboard fra ASUS en solid løsning. ASUS bundkort fås i mange forskellige modeller, husk blot at tjekke at de passer til de resterende komponenter in din PC.

Læs mere om ASUS Motherboard

ASUS Motherboard - Et godt og stabilt fundament for din PC

ASUS motherboards fås i flere forskellige modeller og kan hjælpe dig til at skabe et godt og stabilt fundament for din PC.

Et motherboard er fundamentet for din PC fordi det er ansvarlig for at de øvrige komponenter i din computer kan kommunikere effektivt med hinanden.

ASUS motherboards findes i forskellige modeller, herunder:

 • ROG
 • PROART
 • Prime
 • Pro
 • TUF

De forskellige modeller egner sig til forskellige formål og hvor nogle af ASUS motherboards egner sig til mere generelle formål, så er andre modeller specielt egnet til eksempelvis gaming eller grafiske opgaver.

Udover din PC’s CPU er motherboard den absolut vigtigste komponent i din PC og du bør derfor gøre dig flere overvejelser i forhold til hvilken model af ASUS motherboard du har brug for.

Her på siden finder du vores udvalg af ASUS motherboards og hvis du er i tvivl om hvad du skal kigge efter for at finde den model der bedst matcher dit behov, så kig med herunder, hvor vi har samlet lidt mere information om motherboards fra ASUS.

5 ting du bør overveje inden du køber et ASUS Motherboard

Et ASUS motherboard fås i mange forskellige modeller og kan have forskellige størrelser og specifikationer, det er derfor vigtigt at du nøje overvejer hvad du har brug for, samtidig med at du tager de øvrige komponenter i din PC med i overvejelserne.

Herunder finder du nogle ting som du med fordel kan have med i dine overvejelser, når du skal finde frem til det rigtige motherboard fra ASUS.

#1 - ASUS Motherboard kompatibilitet

Da dit ASUS motherboard får den fornemme opgave at skulle sørge for at de øvrige komponenter i computeren kan arbejde og kommunikere sammen, er det vigtigt at du sikrer dig at den model af ASUS motherboard du vælger, er kompatibel med de øvrige komponenter som sidder i din computer.

Nogle af de enheder som dit nye ASUS motherboard skal være kompatibel med er eksempelvis:

 • Computerens CPU - skal kunne forbindes med dit ASUS motherboard, og altså passe ned i den socket der er på motherboardet.
 • RAM type og hastighed - ASUS motherboardet skal understøtte den type af RAM du har installeret og samtidig understøtte den hastighed, som disse RAM har, ellers risikerer du ikke at kunne udnytte dine RAM.
 • Dedikeret grafikkort - tilsluttes ofte via en PCIe port i motherboardet og det er derfor vigtigt at dit ASUS motherboard har sådan en port.
 • Harddisk - ASUS motherboard er kompatibel med de fleste lagerenheder, men kontroller at der er de indgange som passer til din lagerenhed.
 • Strømforsyning - Kontroller at ASUS motherboard passer til computerens strømforsyning.

Det absolut vigtigste er at din CPU kan kommunikere med dit ASUS motherboard, og har du allerede en CPU er det derfor vigtigt at sikre dig at denne kan kommunikere med ASUS motherboard.

Når du skal sikre dig denne kommunikation kan oprettes skal du ofte kigge på eksempelvis formfaktoren, som fortæller dig om størrelsen på motherboardet og sikre dig at dette passer til den plads din CPU tilslutning kræver.

ASUS motherboards fås i flere formfaktorer, men de mest almindelige er Micro ATX og ATX, samt Mini ITX.

Derudover er det nødvendigt at kigge på hvilken stiktype, din CPU kræver for at kunne tilslutte til dit nye ASUS motherboard, samt at dette understøttes på motherboardet.

#2 - ASUS Motherboard Serier

ASUS Motherboard fås i flere forskellige serier og herunder er der flere forskellige modeller med forskellige specifikationer.

De forskellige serier af ASUS motherboard er specielt udviklet til forskellige primære formål og det kan være en fordel, hvis du er ved at bygge en PC til et helt specifikt formål, eksempelvis gaming eller grafiske opgaver.

De forskellige serier og deres primære formål er:

 • ROG - Giver mulighed for overclocking og er designet specielt til gamere. Giver mange muligheder for justering af ydelse og har en høj køleevne. ROG benytter AI teknologi til at tilpasse ydelsen til at passe bedst muligt til dit behov.
 • TUF - Tilbyder funktioner, der er optimeret til gaming og har en lang holdbarhed. Motherboard i denne serie leverer stabil ydelse på et højt niveau, og giver mange muligheder for køling.
 • Prime - Særlig velegnet til AMD og Intel-CPU, og har et robust design der giver mange muligheder for køling. Her får du mange muligheder for at tilpasse og tune motherboardet, så det passer til forskellige opsætninger.
 • ProArt - Specielt udviklet til grafiske opgaver og leverer optimal ydeevne til både animationer og medieproduktion. Denne serie er bygget til at kunne levere en enestående ydelse, så du kan koncentrere dig om at være kreativ.
 • Business - Motherboards der er udviklet til at give dig stabilitet og pålidelighed i virksomhedens IT opsætning, med optimerede funktioner der kan tilpasses efter din IT opsætning.

#3 - Mulighed for RAM på ASUS Motherboard

RAM er computerens hukommelse, også kaldet arbejdshukommelse, og det er et korttids lager, da alle data slettes, når strømmen afbrydes til computeren.

Hvor mange RAM din computer kan have og hvor hurtige disse RAM kan være, afgøres af dit Motherboard, og det er derfor vigtigt at du overvejer hvor mange RAM dit nye ASUS motherboard skal understøtte.

Jo flere RAM des hurtigere er din computer og der er forskel på de forskellige modeller af motherboards fra ASUS i forhold til hvor mange RAM der er plads til og hvilken type af RAM der kan bruges.

Derfor bør du overveje hvilke krav du har til ASUS motherboards i forhold til antallet og typen af RAM.

#4 - Chipset i ASUS Motherboard

ASUS Motherboard er primært udviklet omkring 2 typer af chipsets, AMD eller Intel, og disse chipsets er grupper af små kredsløb, som styrer kommunikationen mellem de forskellige komponenter i computeren.

Det er derfor meget vigtigt at det chipset som dit nye ASUS Motherboard har, passer til de øvrige komponenter i computeren, herunder CPU, hukommelse, sekundær cache og de enheder der måtte være placeret i BUS-portene.

Derudover er det også motherboard chipset, der bestemmer hvilken type af RAM, du kan bruge i motherboardet.

Der findes mange forskellige modeller af chipsets og det er derfor vigtigt at du sørger for at chipsettet i dit nye ASUS motherboard understøtter den CPU du bruger, eller ønsker at bruge.

#5 - Output muligheder I ASUS Motherboard

Når du har styr på RAM, kompatibilitet og chipset i ASUS motherboard, er det tid til at overveje hvilke udvidelsesmuligheder du ønsker dig af dit motherboard.

Output og input muligheder kan variere fra model til model, og du kan derfor med fordel overveje hvad du har brug for at slutte til dit nye ASUS motherboard.

Både output og input adgange kan sidde på både fronten af din pc eller på bagsiden, og der er mange forskellige muligheder for forskellige tilslutninger til de forskellige modeller af motherboards fra ASUS.

Du kan eksempelvis overveje om du skal bruge et motherboard med WiFi indbygget, dette kan være en fordel, hvis du ikke har en kablet forbindelse til internettet.

Har du brug for at tilslutte eksterne højttalere eller mikrofon, så bør du overveje stik til disse.

Udover disse muligheder for forskellige in- og output forbindelser, så kan du også med fordel overveje om der skal være lys i bundkortet, hvilken køler du vil tilslutte og hvis du vil overclocke, så bør du sørge for at dit nye ASUS motherboard kan håndtere denne opgave også.

Herudover er der mulighed for forskellige kontakter og porte, men du kan med fordel nøjes med at vælge de egenskaber som du rent faktisk vil få glæde af eller komme til at bruge, for som med alt andet, så koster det mere, jo flere egenskaber motherboardet skal have.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 14.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007