Luftkølere og ventilatorer på lager - Se her!   -   Bliv kølet ned i sommervarmen.

Genopladelige AA batterier

Få mest ud af dine batterier - vælg genopladelige batterier og brug dem igen og igen. Hos avXperten har vi et stort udvalg inden for strøm og batterier.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Genopladelige AA batterier

Hvilken type batteri skal jeg vælge?

Her kan du se en video der forklarer forskellen på almindelige og genopladelige batterier, og hvilken type enheder de passer bedst til.

Genopladelige AA batterier, se udvalget her

Der er to meget vigtige ting, der har glæde af, at du anvender genopladelige AA batterier. Den første er miljøet, der spares for mange skadelige affaldsstoffer, når du ikke skal smide brugte engangsbatterier ud – også selv om du afleverer dem forsvarligt til genbrug. Den næste faktor, der har glæde af genopladelige batterier er din økonomi. Der er en meget stor økonomisk fordel i at anvende genopladelige batterier – også selv om du måske ikke bruger så mange på årsbasis.

Prisen på en pakke genopladelige AA batterier – også kaldet Penlite, Mignon eller AM3 batterier – er ikke meget større end at købe en pakke engangsbatterier. Du kan derfor glæde dig over en økonomisk besparelse, hver gang du oplader dine batterier og sparer turen til indkøbscentret for at købe nye engangsbatterier.

Nogle af de enheder, der anvender genopladelige batterier, kan oplade batterier i selve enheden ved at tilslutte et kabel til enheden. Andre har ikke denne mulighed, hvorfor de genopladelige batterier skal oplades via en separat oplader. Du kan finde vores store udvalg af batteriladere i oversigten. Her finder du opladere, der kan oplade én eller flere størrelser batterier med forskellige opladningstider. Disse fås til 220V, USB tilslutning eller 12V tilslutning i bilen – og er udstyret med overbelastningssikring for mere skånsom opladning af dine genopladelige AA batterier.

At have en separat batterioplader er under alle omstændigheder en fordel. Herved kan du have flere sæt batterier, således at du kan isætte de opladede batterier i enheden og bruge den igen, mens du sætter de brugte batterier i opladeren – så er de klar til næste udskiftning.

Genopladelige AA batterier til mange formål

Der findes næppe noget hjem – eller nogen arbejdsplads – i Danmark, hvor der ikke er enheder, der er afhængige af batteridrift. Prøv at lade blikket glide rundt i dit hjem. Du vil sandsynligvis finde mange produkter, der er isat batterier. Som eksempler kan nævnes MP3 musikafspillere, PDAs, diverse fjernbetjeninger, digitale kameraer, spil, diverse former for legetøj, nogle mobiltelefoner, trådløse telefoner, trådløse tastaturer og – mus. Lader du blikket fortsætte rundt får du måske også øje på det elektroniske minutur eller den elektriske tandbørste – og listen stopper nok ikke her.

Den mest anvendte størrelse på genopladelige batterier er utvivlsom AA batterier. AA batterier måler 50,5 mm i højden har en diameter på 14 mm. Mange produkter – der i bund og grund kunne anvende et eller to større batterier – anvender i stedet flere AA batterier, hvilket også giver en større spænding end at anvende et enkelt større batteri.

Genopladelige AAA batterier bruges også i en del – især mindre – produkter, hvor den mindre størrelse er en fordel. Du kan finde et stort udvalg af AAA batterier i vores oversigt.

Genopladelige AA batterier med flere styrker

I vores store udvalg af genopladelige AA batterier fører vi batterier med forskelligt antal mAh. Det anførte antal mAh (milli-Ampere-timer) er et udtryk for batteriets kapacitet og drift tid. I praksis betyder det, at jo højere tallet for mAh er, jo længere kan du trække strøm ud af batteriet, inden det skal lades op igen.

Spændingen i et batteri måles i volt (V) og angiver mængden af den strøm, som batteriet kan afgive indenfor et givet tidsrum. På næsten alle enheder, der anvender batterier er påtrykt, hvilken spænding, der passer bedst til produktet. Kan du ikke finde en angivelse af den anbefalede spænding, kan du med fordel se, hvilke batterier produktet blev leveret med – eller søge efter tekniske specifikationer for netop dit produkt via Internettet.

Spændingen (volt) angiver altså den ”kraft” batterier yder, mens milli-Ampere-timer angiver i hvor lang tid batteriet kan afgive denne kraft.

Genopladelige AA batterier med endnu flere fordele

Køb af genopladelige AA batterier er – som nævnt – en sikker langtids investering. De kan oplades rigtig mange gange inden en udskiftning kan blive nødvendig. Der findes modeller, der garanterer helt op til 500 - 1000 opladninger i batteriets levetid, hvilket selv med et meget stort forbrug af genopladelige batterier rækker til mange års behov.

Et opladet batteri opbevares bedst et tørt og køligt sted – og ikke over almindelig stuetemperatur. Ved opbevaring ved høj temperatur kan batteriet tage skade og begynde at lække. Lad dem ikke ligge sammen med mønter, clips eller andre metalgenstande, da dette kan afstedkomme kortslutning – og husk, at batterier ikke er legetøj for børn.

Alle opladede batterier har bedst af at blive brugt, da der vil ske en langsom afladning, hvis de blot ligger ubrugte. I vores sortiment vil du dog finde genopladelige AA batterier, der – selv efter at have ligget ubrugte i et helt år – stadig vil indeholde 80 - 85% af den oprindelige strøm.
Står du og skal bruge dine genopladelige batterier med det samme – og ikke har den fornødne tid til en opladning først, kan du med fordel købe genopladelige AA batterier, der er ”ready to use”, hvilket betyder, at batterierne er opladet og klar til brug ved levering.

Ærgrer du dig også over at købe AA batterier med jævne mellemrum, kan du med fordel finde genopladelige AA batterier i vores store udvalg. Udgiften er ikke meget større end at købe almindelige batterier, men besparelsen på lang sigt er stor. Kombinerer eventuelt disse med en separat batterilader og du vil altid have billige batterier klar til dine fjernbetjeninger, digital kameraet, dit trådløse tastatur eller – mus. Batterier bruges til mange forskellige produkter og genopladelige AA batterier skåner både miljøet og din families økonomi. Vær en bevidst forbruger og gå over til genopladelige AA batterier.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007