Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

GoPro

Du vil her se vores nøje udvalgte sortiment af GoPro udstyr. GoPro er især kendt for deres udvalg af actionkameraer, som er perfekte til sportsudøveren eller blot den vandrende person, som ønsker at dokumentere deres rejse.

Filtrér
Sortering

Læs mere om GoPro

GoPro - Optag vilde videoer på farten & undgå sløret billede!

GoPro er et verdenskendt brand som specialiserer sig i at udvikle de såkaldte action-kameraer der tit bruges af vovehalse og sportsudøvere til at filme deres bedrifter og dele dem med verden.

Virksomheden GoPro blev dannet helt tilbage i 2002 med henblik på at skabe kameraer til brug af fleksible optagelser, der ville være umulige for almindelige digitalkameraer at skabe.

Det gælder også dronekameraer som efterhånden bliver brugt til rigtigt mange film og tv-produktioner.

Udover deres kameraer har GoPro inden for de senere år udviklet egen video redigerings-software og en app til smartphones.

Som det skrider fremad med alt andet teknologi, så står GoPro heller ikke stille, og de har skabt mange varianter af deres action-kameraer og giver dermed en masse rum for kreativitet med brug af dem.

11 smarte funktioner i GoPro-kameraer

Med alt den fleksibilitet der kommer med brug af GoPro-kameraer er det rart for dig som forbruger at kende til funktionerne i dem, før du tænker på at købe dig et kamera af den type.

Det er lige så rart for dig selv at sikre noget god forhåndsviden, især hvis du allerede har nogle typer af optagelser, du gerne vil foretage dig eksempelvis ude i den vilde natur.

#1 - Touchscreen

GoPro-kameraer er udstyret med touchscreen, så du kan se hvad du filmer.

Touchscreen kommer i forskellige størrelser alt afhængig af den model, du vælger at købe.

Hvis du er nybegynder i at bruge GoPro-kameraer, så er det nok værd at gå efter en model med en større touchscreen, så du sikrer dig god framing før optagelserne går i gang.

#2 - Videostabilisering/HyperSmooth

GoPro-kameraer kommer med denne her nyttige funktion til at sikre dig et godt billede, nemlig videostabilisering.

Funktionen er nok det absolut mest unikke og bedste ved GoPro kameraer, og var i stor grad med til at revolutionere markedet inden for action-kameraer.

Så eksempelvis hvis du er på skiture og vil filme noget slalom-action, så forbliver billedet stabilt, selv når du tager dig nogle sving undervejs.

Så har du planer om at lave vilde optagelser der kan give dit publikum følelse af spænding og stadig have et stabilt billede, så er der ingen problemer med det.

HyperSmooth findes i de nyeste GoPro kameraer, heriblandt:

 • GoPro MAX
 • GoPro HERO 7
 • GoPro HERO 8
 • GoPro HERO 9
 • GoPro HERO 10
 • GoPro HERO 11
 • GoPro HERO 11 Mini

HyperSmooth er egentlig blot GoPros eget navn for deres moderne kamera-stabiliseringsteknologi.

Denne teknologi sikrer den velkendte stabilitet mange kender fra optagelser og billeder via et GoPro kamera når du er i hurtig bevægelse.

HyperSmooth tillader også justering på indstillingerne, så du kan tænde og slukke og justere på de forskellige elementer.

Det giver en mere brugerdefineret oplevelse, så du kan få præcis de billeder eller videoer du ønsker med dit GoPro kamera.

I indstillingerne kan du b.la. vælge hvilken grad af stabilisering du ønsker, eller vælge at slå det helt fra osv.

#3 - Intern mikrofon

Ingen optagelser uden lyd er komplet og det er ærgerligt for dig, hvis lyden driller, mens du optager fede oplevelser.

De tidligere udgaver af GoPro-mikrofoner havde ikke det bedste interne lydsystem, men i takt med tidens udvikling er der kommet store forbedringer på den front med de nyere modeller på markedet.

Du kan altså lave gode optagelser uden at bekymre dig alt for meget om lydkvaliteten.

#4 - HiLight-tagging

De fleste GoPro-kameraer giver dig mulighed for at skabe HiLight-tagging.

Det vil sige at du kan sætte et tag der highlighter et særligt øjeblik i dine optagelser.

Det er med til at sætte ekstra fokus på optagelserne, når du eksempelvis deler dem på de sociale medier.

#5 - Opløsning

Ligesom alle typer af kameraer kommer du ikke udenom at tænke på opløsningen af dine optagelser.

De seneste GoPro-kameraer har bedre opløsning end nogensinde før, så du risikerer ikke at lave optagelser, der kan se dårlige ud.

God videokvalitet er nemlig lige sagen, hvis du vil lave kvalitetsunderholdning med et GoPro-kamera.

Du kan både finde GoPros i full HD opløsning, og endda i 4K, og i fremtiden dukker der uden tvivl endnu bedre opløsninger på også.

#6 - Wi-Fi og Bluetooth

Som de fleste digital baseret enheder kan du også connecte GoPro-kamera til nettet.

Det kan du gøre både via dit Wi-Fi netværk og Bluetooth.

På den måde kan du komme i kontakt med GoPro´s egen app og laver automatisk backup.

#7 - Intuitiv App-styring

GoPro har deres egen app, kaldet “Quik” som du kan overføre dine optagelser og billeder til.

Appen tillader også en lille grad af redigering og sortering, samt mulighed for at overføre dine filer til din computer eller andre enheder.

Appen er utrolig nem at bruge, og kan ofte også holde styr på at dine enheder har de rette indstillinger, samt tracke diverse nye versioner af teknologi m.m.

GoPro tillader samtidig en uendelig mængde cloud-baseret lagerplads til alle dine filer, uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Ønsker du at skabe slideshows af dine billeder, kan det gøres ved at trykke på én enkelt knap i appen, hvor du også kan tilføje musik m.m.

Appen kan downloades gratis på henholdsvis App Store og Google Play.

#8 - Forbindelsesmuligheder

GoPro kameraer har en række forskellige muligheder når du skal forbinde det til andre enheder eller oplade det.

De moderne enheder bruger typisk USB-C, men nogle af de ældre modeller er udstyret med HDMI, som kan sættes direkte til fx dit TV eller din PC skærm/computer osv.

Moderne GoPro kameraer bruger i større grad cloud-baseret overførsel, og har dermed elimineret behovet for at skulle bruge et kabel til at overføre dine filer til fx din computer eller din smartphone.

Dermed har du kun brug for et USB-C kabel til generel opladning og i nogle tilfælde overførsel hvis det ønskes.

#9 - Genopladeligt batteri

GoPro-kameraer har genopladelige batterier, som du kan få genopladt med en oplader.

Laver du mange optagelser med dit GoPro-kamera, så er det værd at have batterilevetid med i tankerne.

I nogle tilfælde kan du også bruge en powerbank til at oplade dit kamera på farten, hvis du ikke lige er i nærheden af en stikkontakt.

#10 - Stemmestyring

De seneste GoPro-kameraer er udstyret med voice control-funktion.

På den måde kan du give stemmekommandoer til dit GoPro-kamera, hvilket er ideelt da GoPros ofte bruges under forhold hvor man ikke altid kan bruge hænderne.

Stemmestyringen fungerer stadigvæk bedst på engelsk, men er efterhånden også brugbar på dansk i stor grad.

#11 - Vandtæt design

Grundet et GoPro kameras primære brug, er de designet i et vandtæt design, så du er sikker på at vand og fugt ikke slipper ind til den indvendige elektronik.

Dette er især oplagt til dig som vil bruge det i hårdt terræn, og sikre dig at det ikke tager skade.

Husk dog på at der stadig er en maksimal undervandsdybde som de kan holde til grundet trykket i dybt vand.

Dette fremgår typisk på kameraets beskrivelse, så du ved præcist hvor dybt du fx kan dykke med det uden at det tager skade.

Ofte er GoPro kameraer nogle af de mest effektive typer kameraer især til dykning også, og kan medbringes på en dybde ned til mange meter.

Tilbehør til GoPro-kameraer

Ligesom med alle mulige kameraer er det en god ide at tænke på behov for tilbehør, og det er ikke anderledes med GoPro-kameraer.

Herunder finder du en liste over det tilbehør du typisk vil kunne købe til dit GoPro-kamera:

 • Batterioplader. Det er ikke fedt at løbe tør for strøm, mens du optager, så det er med at købe dig en batterioplader.
 • Skærmbeskyttelse. Det er nyttig med skærmbeskyttelse, så du undgår ridser og skrammer på GoPro-kameraet.
 • Mounts. Mounts er lige med på montering, og du kan købe nogle der eksempelvis passer til enten din cykel eller din hjelm.
 • Taske. Det er opbevaring med god beskyttelse til GoPro-kameraet.
 • Micro SD kort. Det er rart med Micro SD kort i tilfælde af, at du løber tør for intern plads på kameraet.

Fordelen ved at have et GoPro Kamera

Er du en vaskeægte vovehals der elsker at lave optagelser af dine vilde oplevelser som fx dine løbeture, cykelture, løbeture, dykning, faldskærmsudspring, bungee-jump osv.

Så er det meget oplagt for dig at investere i et action-kamera der netop kan sikre dig, at du får de bedste optagelser i kassen efter hensigten.

Du kan eksempelvis have et action-kamera monteret på dig via dit tøj eller hjelm, så du frit kan dokumentere dine oplevelser uden besvær.

Optagelserne vil være som hvis folk så dem med dine egne øjne og vil kunne give publikum en ekstra følelse af realisme, så de føler oplevelsen på egen krop.

For dig vil det være en fantastisk måde at gense dine vilde oplevelser og viser dem til familien eller vennerne.

Er du en influencer, der lever af at lave spændende video content til eksempelvis YouTube eller TikTok, så er der god mulighed for dig at lave kvalitetsoptagelser af din færden.

Der er mange muligheder ved køb af et action-kamera, så det er din fantasi og dine fysiske begrænsninger der kan sætte grænser for, hvad du kan lave af fede optagelser.

FAQ om GoPro kameraer

Er en GoPro vandtæt?

Siden GoPro HERO5 har alle GoPro kameraer været vandtætte. Denne vandtæthed gælder typisk helt ned til 10 meters dybde, men i nogle nyere modeller kan den ofte være endnu bedre, og bruges til mange meters dybde. Det fremgår altid på kameraets specifikationer, hvor dybt farvand den kan bruges i.

Kan man bruge GoPro som normalt kamera?

Moderne GoPro kameraer har en fantastisk opløsning, og kan sagtens bruges som et helt normalt kamera, hvis du ikke udelukkende vil bruge den til de mere vilde forhold de er designet til. De tager fantastisk billeder og filmer solide videoer, dog ikke helt på lige fod med de helt professionelle kameraer på markedet(dog betydelig billigere).


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007