IEC adapter

Mangler du en ny IEC adapter, eller hvilket som helst andet indenfor adaptere, så finder du det her hos avXperten. Her på siden har vi et bredt udvalg af diverse IEC adaptere til dine installationer.

Filtrér
Sortering

Læs mere om IEC adapter

IEC Adapter til konvertering af apparatstik

Her på siden finder du vores udvalg af IEC adaptere, som du kan bruge til at konvertere et CEE stik til et IEC stik.

IEC er en international elektronisk klassificering, som angiver at stikkene lever op til gældende standardiseringskrav.

Der findes mange forskellige modeller af IEC adaptere, nogle har en ledning, andre har ikke, og nogle konverterer fra en stik type, som andre ikke kan konvertere fra.

Der findes også adaptere som blot er vinklet, for at kunne give lidt ekstra plads på bagsiden af apparatet, hvis dette skal stå helt ind til en mur.

Hvis du er i tvivl om hvilken IEC adapter du har brug for, eller hvad du skal holde øje med, så læs med herunder, hvor vi har samlet lidt mere information om IEC adaptere.

4 ting du bør vide om IEC Adaptere

Der findes flere forskellige modeller af IEC adaptere, for at kunne konvertere de mange forskellige typer af IEC stik, som er på markedet.

Herunder har vi derfor samlet lidt viden, som kan hjælpe dig med at finde frem til den rigtige IEC adapter til dit behov.

#1 - Typer af IEC Adaptere

Der findes primært 2 typer af IEC adaptere og den ene er et stik, eller en adapter, uden et kabel, hvor stikket har to forskellige stiktyper, en på hver side, og den anden er en Adapter med kabel, hvor der i den ene ende sidder en type stik og i den anden ende af kablet sidder en anden type stik.

Adapterne med kabel bliver oftest brugt til at konvertere strømstik til et IEC stik, hvor adapterne uden kabel ofte bruges til signalstik og andet.

Kabel adaptere kan give lidt mere fleksibilitet, da kablet er fleksibelt og derfor kan bruges hvis du har brug for lidt mere længde på den strømførende ledning, så du slipper for at skulle bruge en decideret forlængerledning.

Adapterne uden kabel er mere diskrete og placeres ofte på bagsiden af apparatet, for at konvertere stikket fra en stiktype til en anden.

Ulempen ved adaptere uden kabel er at de ofte optager lidt mere plads i stikket på apparatet, da der ofte skal sidde to lige adaptere i sammenkoblingen og disse stikker vinkelret ud fra apparatet, hvilket derfor optager mere plads.

#2 - Stiktyper i IEC Adaptere

Du kan finde IEC adaptere beregnet til mange forskellige typer af IEC stik, og i forskellige kombinationer.

De to ting du skal være opmærksom på når du vælger stik typerne, som din adapter skal bestå af, er om det skal være hun- eller hanstik og om hvilket IEC stik der er tale om.

Et hun stik er ofte et stik, med fordybninger, hvor du kan se at du kan placere nogle pins ind i disse fordybninger, og hanstikket er modsætningen hertil og kan altså placeres i hunstikket.

På hanstikket er der i stedet for fordybninger nogle pins, der stikker ud af stikket, men disse kan godt være beskyttet af en kappe der sidder rundt om disse.

IEC stik fås i mange modeller og disse kaldes eksempelvis:

  • IEC C5
  • IEC C7
  • IEC C13
  • IEC C15
  • IEC C17
  • IEC C19
  • IEC C20

Og her skal du være opmærksom på hvilken model du skal bruge adapteren til, samt om din adapter eventuelt skal kunne konvertere stikket til et CEE stik eller Schukostik, som begge er strømførende stik.

CEE stik er ofte installations stik som er beregnet til en spænding på op til 250 V og 16 A, og oftest bruges på byggepladser og andre steder, hvor der kræves en større spænding end i en almindelig stikkontakt.

Schukostikket minder meget om en almindelig stikprop, men har jordforbindelsen siddende i kanten af stikket, hvorfor den kræver en stikkontakt med en jordforbindelse der forbindes gennem disse.

IEC Adaptere er rigtig gode til at konvertere fra IEC til CEE med en jordet forbindelse.

#3 - Vinklet IEC Adapter

Hvis du eksempelvis har en computer eller en vaskemaskine, der skal stå tæt ind til væggen og derfor ikke har plads til et stik der sidder vinkelret ud fra maskinens bagside, kan du med fordel vælge en vinklet IEC Adapter.

Disse findes både i modeller der kan konvertere stikket til en anden stiktype, og i modeller som har samme stiktype, men blot betyder at stikket optager mindre plads, da kablet kan sættes i adapteren i en 90 graders vinkel på stikket.

Disse vinklede IEC adaptere kan spare en del plads bag på en maskine, og du har stadig alle de samme muligheder som med en almindelig adapter i forhold til konvertering.

#4 - Længde på IEC Adapter

Hvis du har brug for en IEC adapter med kabel, kan du med fordel overveje hvor langt dette kabel skal være.

Skal du for eksempel kun bruge kablet til at give dig plads og spare dig for at 2 stik optager plads bag maskinen, så kan du med fordel vælge en adapter med et lidt kortere kabel.

Men skal du bruge adapteren til også at forlænge kablet fra maskinen til stikkontakten, kan du overveje at vælge en adapter med et længere kabel.

IEC adaptere med kabel fås i forskellige længder fra ca. 0,2 meter og op til ca. 2,5 meter, så der er muligheder for at finde en adapter med en kabellængde, der passer til dit behov.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 14.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007