Billede af powerbank taget af avXperten

Alt om powerbanks + 7 super tips til at købe en god powerbank

Dette indlæg kommer til at handle om, hvordan du skaffer den rigtige powerbank. Det er nemlig stor forskel på de transportable opladere, og hvis du investerer i en dårlig powerbank, skaber den næsten mere belastning, end den giver værdi.

Vi har fundet syv gode råd, som du kan kigge efter, hvis du vil købe en god powerbank. Sommeren er over os, og der er man tit på farten, enten hvis man rejser, er til festivaler eller generelt er meget væk fra en stationær opladerstation. Derfor kan det være en god idé at anskaffe sig en powerbank.

Hvad er en Powerbank? En Powerbank er det samme som en transportabel oplader. Powerbanks er designet til at oplade din telefon, tablet, højtaler eller andre elektroniske enheder, som skal bruge strøm for at virke optimalt. Det er derfor et batteri, som du kan få en masse fordele ved at have med, hvis der ikke er strøm nok på dine andre enheder.

Det var en hurtig forklaring på, hvad en powerbank egentlig er. Hvis du er interesseret i at vide, hvordan de virker, hvordan de lades op, og især hvilken en powerbank du skal vælge, hvis du vil finde en, der passer dit behov, kan du læse videre her.

Hvordan virker en powerbank?

En powerbank virker som et transportabelt batteri. Den virker ved, at du kan lade dine andre elektroniske enheder op, og den kan med fordel bruges, når du ikke kan oplade dem ved en stationær opladerstation.

En powerbank er perfekt til at have med på farten, og hvis du har en god powerbank, kan du få stor glæde af at have den med på tur i mange situationer. Nogle af de apparater, som man oftest lader op med en powerbank er:

Du kan stort set lade alle dine elektroniske apparater op med en powerbank. Det kræver bare, at de kan lades op med et USB-stik. I langt de fleste tilfælde behøver du derfor ikke at anskaffe dig et nyt kabel, og det kabel, som du eventuelt bruger til din smartphone, kan bruges til ens powerbank også.

Normalt har man ikke kunne oplade sin computer med en powerbank, men det kommer an på, hvordan du for eksempel lader din bærbare computer op. Hvis du lader din computer op med et USB-C-kabel, som nye MacBooks gør, kan du nu også bruge sin powerbank til at lade din computer op med.

Powerbanks redder dig i vigtige situationer

Dette kan være værdifuldt på mange måder, hvis du er ved at se slutningen på en film, publicere et blogindlæg eller sende noget vigtigt arbejdsrelateret såsom at besvare en kundemail eller at sende en ansøgning. Ja, der er utrolig mange vigtige situationer, hvor det kunne være værdifuldt at have en god powerbank.

Med en powerbank kan du sørge for, at din GPS ikke løber tør for strøm, hvis du ikke kan finde vej. Du kan ringe til dine forældre eller kæreste, hvis de er bekymrede, eller du kan fange mange flere pokémons, når du er ude på pokémonjagt.

Oplad flere apparater på én gang med flere udtag

Powerbanks fås med et eller flere udtag. Det vil sige, at du med ét udtag kan oplade et apparat ad gangen, men hvis der er flere udtag på, kan du oplade flere enheder på samme tid. Så hvis du har en rigtig god powerbank, kan du både lade din telefon, tablet og kamera op på samme tid.

Antallet af gange, du kan lade din telefon op på en fuld powerbankladning, varierer, alt efter hvilken powerbank du har. Nogle kan kun én gang, mens andre kan lade din telefon op mange gange. Der er derfor stor grund til at undersøge markedet, inden du ender med at have skuffen fuld af ubrugelige powerbanks.

Her var blot nævnt nogle af de mange enheder, som en powerbanks kan oplade, samt nogle situationer, hvor de kan være meget nyttige i. Nu har du hørt, hvad og hvor en powerbank kan lade op, og hvordan den virker.

Er du interesseret i, hvordan man egentlig lader en powerbank op, og hvor meget de forskellige powerbanks kan oplade? Så læs med videre. Du får også syv gode tips til, når du skal købe en powerbank.

Hvordan lader man en powerbank?

Du lader en powerbank, ligesom du lader dine andre elektroniske enheder. De er lavet meget brugervenlige og er simple at bruge, men der er alligevel nogle ting, som er værd at vide, når du skal oplade din powerbank. Du kan for eksempel oplade din powerbank i en normal stikkontakt, hvor den kan omformes til et USB-stik, eller via en USB-port f.eks. fra en bærbar computer.

Oplad fra USB-A til USB Micro-B

Når din powerbank skal lades op, er det som regel via et micro-USB-kabel, du skal bruge. Det vil sige, at du skal tilslutte kablet med den lille ende (Micro-USB) i selve powerbanken og indsætte et standardkabel (USB-A) i den enhed, som skal lade din powerbank op.

Sådan oplader du din enhed

Det modsatte gør sig gældende, når du skal lade en enhed op fra din powerbank. Her skal USB-A standardkablet indsættes i powerbanken og micro-kablet i den enhed, som skal oplades.

Hvad betyder mAh?

MAh betyder milli-Ampere-hour, som på dansk oversættes til milliampere-timer. Det er selve den elektriske ladning, også svarende til kapacitet, som din powerbank har. Derfor er det et meget relevant spørgsmål, hvor mange mAh, din powerbank skal have, når du skal anskaffe dig en ny og vil vide, hvor mange gange den kan oplade din enhed.

De forskellige powerbanks bliver typisk større og tungere, jo flere mAh de har, men dette er kun en tommelfingerregel. I gennemsnit skal en smartphone bruge omkring 2,500-5000 mAh for at blive opladet, men der er dog også stor forskel på de forskellige smartphones og deres batterier bliver også hele tiden udviklet.

mAh er batteriets kapacitet

Jo højere et antal af mAh din telefon og powerbank har, desto længere burde de holde strøm. Hvis din telefon har en kapacitet på 2000 mAh, og din powerbank har en kapacitet på 8000 mAh, skulle din smartphone kunne oplades fire gange.

Der er dog et ukendt tab af strøm, når der oplades via en powerbank. Det skyldes både strømtab i kabler, og at det kræver strøm at overføre strøm. Derfor er der flere steder, hvor man regner med cirka 10-15% i strømtab.

Hvor meget strøm der bliver tabt, kommer også an på kvaliteten af din powerbank samt forhold som temperaturforskelle og fugt, men primært batteriernes generelle tilstand.

Se en kort introduktionsvideo af Goobay PocketPower Powerbank på 2000 mAh

Hvor mange gange kan en powerbank oplade en smartphone?

Hvis din smartphones batteri har en kapacitet på 2000 mAh, kan du ikke regne med, at en powerbank på 2000 mAh kan lade telefonen helt op på grund af det strømtab, der opstår. Derfor er det en god idé, at du vælger en powerbank, som har mere kapacitet til rådighed, end det du egentlig tror, at du skal bruge.

7 gode tips, når du skal købe en powerbank

Hvilken powerbank skal jeg vælge? Der er en masse forbehold at tage, inden du investerer i en powerbank til sommerens rejser og festivaler. Vi har samlet syv gode råd til, hvilken powerbank du skal vælge. Du skal tage højde for kapacitet, smartphone-brand, opladningshastigheden, kvaliteten, pris samt hvilke behov du har.

1) mAh – Kapacitet

Noget af det vigtigste ved en powerbank er, hvor meget den kan oplade de enheder, som skal have mere strøm. Derfor har vi skrevet et uddybende svar på, hvad mAh betyder samt hvor meget der skal bruges til at oplade de forskellige smartphones.

2) Hvilken enhed skal oplades?

Du kan som tidligere nævnt oplade alle dine enheder, som kan oplades via et USB-stik i din powerbank. Der er derfor ikke forskel på, om du har en Android eller iPhone, men det er der til gengæld i forhold til, hvilken indgang din telefon har.

Du kan dog som regel bruge kablet fra din mobiloplader til din powerbank. Der er stor forskel på, hvor mange mAh de forskellige smartphones, tablets og iPads har, og derfor skal du finde en powerbank, som kan oplade hele din enhed det antal gange, som passer til dit behov.

3) Opladningshastighed

Du kan se opladningshastigheden på en powerbank ved de angivne ind- og udgangsværdier, som bliver målt i volt og ampere (strøm og spænding)

Lav opladningshastighed: 5V/1A

Mellem opladningshastighed: 5V/2A

Hurtig opladningshastighed: 5V/2.4A

Ultrahurtig opladningshastighed: 9V/3.0A

4) Størrelse

Den fysiske størrelse på en powerbank, har ofte en sammenhæng med, hvor mange mAh den også har. Du skal derfor vælge din powerbank ud fra, hvad du skal bruge den til.

Skal den passe i din taske eller din lomme? Skal du have den med på cykeltur eller skal den holde en hel festival? Powerbanks er generelt meget små, og du kan få dem, så de kan sidde i din nøglering.

Hvis den skal have et godt batteri, bliver de dog lidt større, og derfor skal du tage i betragtning, hvad du skal bruge den til, når du vælger størrelse.

5) Robusthed

Man har efterhånden så mange seje elektroniske gadgets, som man skal passe på. Man gider dog som regel ikke passe så godt på sin powerbank, men mange bruger dem i omgivelser, hvor de godt kan gå i stykker.

Derfor udbyder vi powerbanks, som er beregnet til udendørs brug. Stødfast, støvtæt og stænksikre batterier kan være en nødvendighed, hvis du skal have din powerbank med på eventyr. Husk derfor dette råd, inden du bliver svigtet af en lavkvalitetspowerbank.

6) Solceller

Mange bruger tit powerbanks, når de er på cykel- og vandreture. En solar powerbank kan derfor være en fordel, også hvis du skal sidde på en festival en hel uge, og gerne vil tilbringe meget tid i solen uden adgang til stikkontakter.

Det kan være en god og spændende idé at overveje, om du skal have en powerbank med solceller.

7) Pris og behov

Det en god idé, at du gør sig nogle tanker, inden du køber en powerbank. De fås til at dække en masse af ovenstående behov, og det kan være klogt at tænke langsigtet, så ens skuffe ikke ender med at være fuld af dårlige powerbanks, fordi du troede, at du kun skulle bruge den til én opladning.

Hvilken Powerbank er bedst?

Du finder den bedste powerbank ved at finde en, som passer til dit behov. Den bedste powerbank er selvfølgelig i topklassen af alle syv ovenstående råd, men der er jo ikke nogen grund til, at du skal have solceller på, hvis powerbanken ikke skal bruges udenfor.

Prisen er selvfølgelig en stor indikator for, hvor god powerbanken er, men du kan også vurdere meget ud fra specifikationer såsom mAh i forhold til kapacitet og volt/ampere i forhold til opladningshastighed.

Hvad er en Qi Powerbank?

Vil du slippe for ekstra kabler i din rejsetaske? QI Powerbanks er det samme som en trådløs powerbank, så din enhed kan blive opladet uden et kabel.

Hvad er QI? Qi er en teknologi, som via magnetisme gør det muligt at oplade dine enheder ved lave spændinger, som eksempelvis ved mobiltelefoner og tablets. Du kan derfor slippe for ekstra kabler, da du kan oplade din enhed ved at lægge den op ad opladeren. QI fungerer normalt ikke i længere afstande end fire centimeter. 

Inden du køber en QI-oplader, så husk at tjekke om din telefon eller enhed understøttet QI-opladning. Hvis den ikke gør det, kan dette problem dog løses med en adapter.

Ellers fungerer en QI powerbank ved, at du ligger din enhed oven på powerbanken, og så begynder den automatisk at oplade.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg