Bedste Qi-Oplader » Bedste Trådløse Oplader (Køber Guide)

Qi er navnet på en ny slags trådløse opladere til mobiltelefoner og andre enheder. Hvis du nogen sinde har prøvet at din telefon ikke oplader fordi stikket er blevet for løst eller der er fnuller inde i stikket, ved du hvor følsomt det er at oplade via kablet forbindelse. Det gælder sådan set både enheder med Micro USB-, USB-C- og Lightning port. Det lille USB stik er ret skrøbeligt.

Med en Qi oplader skal du ikke rive stikket ud af og ind i telefonen, hver gang den skal oplades. I stedet er det en lille plade, der er tilsluttet strøm, og du skal bare lægge din telefon oven på pladen, så bliver den opladet.

De fleste nye iPhone, Samsung Galaxy og Nokia, One Plus og Huawei har indbygget mulighed for trådløs opladning og har du en ældre telefon findes der adaptere til Qi, så det er stort set alle mobiltelefoner der kan oplades trådløst i dag.

Derfor er udvalget af Qi opladere på markedet også eksploderet, og det kan være svært at finde ud af hvilken Qi oplader man skal købe. Derfor har vi lavet denne guide, der hjælper dig med at finde den bedste Qi oplader til netop dit behov.

Se her et eksempel på en af vores mest populære QI-opladere lige nu:

Sådan vælger du den bedste Qi oplader

Find først et design du kan lide. Det skal være en oplader, som du kan lide at se på og have stående/liggende fremme. De fleste Qi opladere er heldigvis så kompakte og diskrete, at man næsten ikke lægger mærke til dem.

Der findes også Qi opladere som kan nedfældes i bord, så den er helt af vejen og Qi opladere, der er indbygget i fx musemåtter, pen holdere og lamper, som du alligevel ville have stående på skrivebordet.

Hvis du gerne vil have din telefon i en holder, så du kan holde øje med beskeder, så findes der Qi opladere med holder.

Derfor skal du vælge en Qi oplader med høj effekt

Har du en telefon, der understøtter hurtig opladning bør du vælge en Qi oplader med højere udgangseffekt. Du ser typisk effekten angivet i Watt. En 5W oplader understøtter almindelig opladning, men vælger du en oplader på 10W eller mere, har den en større kraft at oplade med, og kan derfor oplade din telefon hurtigere eller oplade flere enheder samtidigt.

De forskellige mærker som Samsung Galaxy og iPhone bruger lidt forskellige betegnelser om hurtig opladning som fx Quick Charge eller Fast Charge, så undersøg hvad din telefon understøtter, og find en Qi oplader, der understøtter det samme.

En ulempe ved en Qi oplader kan nemlig være, at de generelt ikke lader lige så hurtigt som et iPhone Lightning kabel eller et USB-C kabel eksempelvis gør. Både kabler og Qi opladere bliver hele tiden bedre. Hvis du vælger en Qi oplader med høj effekt, kan du altså få en rigtig hurtig opladning til din smartphone. 

Sådan bruger du Qi på alle mobiltelefoner

Har du en telefon uden mulighed for trådløs opladning findes der adaptere, som tilsluttes stikket i din telefon, så den derefter kan oplades trådløst.

Har du cover på din telefon er adapteren så lille, at den let kan skjules. På den måde kan du få alle mobiltelefoner til at oplade uden kabel.

Hør en af vores avXperter forklare, hvad Qi er, og hvordan du kan få det til at virke med en adapter m.m. 

Det er langt fra alle mobiler, som understøtter trådløs opladning. Samsung var nogle af de første til at hoppe med på vognen, og de fleste store producenter laver nu deres mobiltelefoner kompatibel med Qi-opladning.

Smartphones og iPhones, som understøtter Qi-opladning: 

MærkeVersioner
iPhone8, 8 Plus, X, 11,
Samsung GalaxyS9, S9+, Note 5, Note 8, S8, S8+, S7, S7 Active S7 Edge, S6, S6 Edge
LGV30, G6 (Kun US versioner), G4 (valgfrit), G3 (valgfrit)
Microsoft Lumia1520, 1020, 930, 929, 928, 920
Google Nexus4, 5, 6, 7 (2013)
MotorolaDroid Maxx, Droid Mini, Droid Turbo, Droid Turbo 2, Moto X Force
Nokia Lumia735, 830,920,928,929 / Icon,930,1520

Kilde: Zendure.com

OBS: Mange flere elektroniske enheder virker med Qi-opladning, og du kan altid tjekke produktinfo, hvis du er i tvivl. Du er altid velkommen til at ringe til vores kundeservice på 86 32 71 71 eller sende en mail på info@avXperten.dk

Virker din enhed ikke til en Qi-oplader, kan du finde en Qi-adapter her: Adapter til Qi-opladning

Sådan tager du Qi trådløs opladning med på farten

Hvis du skal på vandretur i bjergene eller er væk fra en stikkontakt i en længere periode, og skal bruge strøm til din mobil med trådløs opladning, så skal du overveje en Qi Powerbank.

Med en trådløs Powerbank kan du have din mobiltelefon liggende i rygsækken sammen med powerbanken, og den oplader trådløst.

Kører du i bil kan du få en traditionel bilholder, hvor Qi opladeren er indbygget, så telefonen oplader, når du sætter den i holderen. Så er telefonens batteri på 100% når du når frem til arbejdet.

Sådan får du et kontor med trådløs Qi opladning over det hele

Har du et hjemmekontor og gider du ikke tænke på opladning så overvej, om du ikke skal have Qi opladning over det hele – så telefonen oplader, næsten uanset hvor du lægger den fra dig.

Du kan fx få lamper med Qi oplader og musemåtter med Qi, hvor du blot skal lægge telefonen, før den oplader.

Som før nævnt kan du også få en stander eller Dock med Qi til din telefon, og Qi opladere som kan nedfældes i skrivebordet.

Oplad med Qi Clockradio eller Qi Bluetooth højttaler

Rigtigt mange er begyndt at streame musik fra deres telefon, så derfor kan du også få clockradioer og Bluetooth højttalere, som også fungerer som trådløs oplader.

Med en Qi Clockradio kan du lægge din telefon oven på radioen når du går i seng, så er den klar om morgenen. Bluetooth højttalerne kan du få i flot design, med plads til at lægge en mobiltelefon oven på.

Vi håber, at du blev lidt klogere på, hvordan du vælger den bedste Qi oplader. Kunne du tænke dig at høre mere om, hvad det egentlig er? Så læs vores uddybende svar i denne artikel ? Hvad er Qi? 

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg