Mini Displayport kabel

Ønsker du at forbinde to enheder, der begge har mini DisplayPort stik? Vi har sandsynligvis lige det DisplayPort kabel, der kan løse dit problem.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Mini Displayport kabel

Stort udvalg af Mini Displayport kabler hos avXperten

Hos avXperten finder du et stort udvalg af Mini Displayport kabler i forskellige længder og farver. Alle Mini DP kabler i vores sortiment har et Mini Displayport stik i hver ende af kablet, således at du kan forbinde eksempelvis din MacBook Pro med en ekstern computerskærm, der har en Mini Displayport indgang. Står du derfor og mangler et Mini Displayport kabel, står vi hos avXperten altid klar med et udvalg af mini displayport ledninger til gode og rimelige priser.

Hvad er et Mini Displayport kabel?

Et Mini Displayport kabel, også ofte kaldet Mini DP kabel eller Mini Displayport ledning, er simpelt forklaret et kabel med en miniudgave af et Displayport kabels stik. Der er altså ikke forskel på selve kablets størrelse, men derimod er forskellen at finde i størrelsen på de to kablers tilhørende indgange og stik. Mens et normalt Displayport stik som regel er på størrelse med en standard USB 2.0 indgang, er Mini Displayport stikket en del mindre, på trods af at det har samme design som et Displayport stik. Denne type kabler kan levere høj opløsning på langt de fleste skærme. De kan faktisk understøtte helt op til 2560x1600 og andre høje opløsninger – dermed sagt, at du er sikret et yderst godt billede på grund af de høje opløsningsmuligheder.

Såfremt det pågældende kabel understøtter det, vil et Mini Displayport kabel kunne overføre både billede og lydsignaler, og det bruges derfor ofte til at forbinde en computer med en ekstern computerskærm eller en fjernsynsskærm. Desuden kan der være forskel på, om kablet understøtter 4K eller ej. Er du derfor interesseret i 4K, kan det anbefales at du leder specifikt efter et Mini Displayport kabel, der understøtter dette, inden du køber et mini dp kabel her hos avXperten.

Mini Displayport kablet blev designet af Apple

Mini Displayport benyttes især af Apple på deres Macintosh computere, hvorfor et Mini Displayport kabel kan være ganske brugbart, hvis du eksempelvis ejer en MacBook eller en iMac og ønsker at tilslutte enheden til en ekstra skærm eller lignende. Dette hænger sammen med, at det faktisk er Apple, som har designet Mini Displayport stikket. Det blev annonceret tilbage i 2008, og siden 2013 har alle Apple computere haft en Mini Displayport indgang. Dog valgte Apple i 2016 at udskifte Mini Displayport indgangen med USB type-C indgange på deres nye computere.

Hvad kan et Mini Displayport kabel bruges til?

Et Mini Displayport kabel kan være nyttigt i mange situationer. Dog bruges Mini Displayport kabler oftest til at forbinde mange af Apples produkter med hinanden. Eksempelvis kan du bruge et Mini DP kabel til at forbinde din MacBook Pro med en ekstern skærm fra Apple eller en anden skærm, der også har en Mini Displayport indgang. Dette kan være nyttigt, hvis du hellere vil benytte en anden eller større skærm end din bærbare computers skærm, eller hvis du har behov for at benytte flere skærme på én gang, mens du arbejder på din computer.

Selvom det hovedsageligt er i forbindelse med Apples produkter, at du kan få brug for en Mini Displayport ledning, bruges Mini Displayport også som videoudgang af enkelte andre producenter. Det betyder altså, at du sagtens kan drage nytte af et Mini Displayport kabel, selv hvis du ikke har et Apple produkt.

Hvad er forskellen på et Mini Displayport kabel og et Thunderbolt kabel?

Hvis du er bruger af en Apple computer, vil du måske undre dig over at høre, at Apples computere har en Mini Displayport indgang. I stedet er du måske vant til at høre, at Apples computere har en Thunderbolt indgang. Thunderbolt blev designet af Appel og Intel og begyndte at blive brugt på Apple computere i 2011. Thunderbolt version 1 og 2 benytter samme stik som Mini Displayport, mens Thunderbolt version 3 i dag benytter USB type-C i stedet for. Så hvad er forskellen egentlig på et Mini Displayport kabel og et Thunderbolt kabel og deres tilhørende stik?

Det korte svar er, at der ikke er den store forskel på et Mini Displayport stik og et Thunderbolt stik, da de to er meget lig hinanden. Når Thunderbolt bruges som en video port, er der ingen forskel på de to stiktyper, da Mini Displayport i dette tilfælde vil være indbygget i Thunderbolt indgangen. Det betyder her, at du uden problemer vil kunne tilslutte alt tilbehør, der passer til en Mini Displayport indgang via Thunderbolt indgangen.

Thunderbolt skiller sig dog ud på visse punkter. Som noget ekstra kan du eksempelvis via et Thunderbolt kabel overføre data gennem stikket. Har du derfor noget tilbehør, der er lavet specifikt til Thunderbolt, kan du ikke være sikker på at det virker sammen med en decideret Mini Displayport indgang. Det kan derfor i mange situationer være nyttigt at vide, om der er tale om en Mini Displayport indgang eller en Thunderbolt indgang, da du netop bør vælge tilbehør og kabler ud fra dette.

Sådan kender du forskel på en Mini Displayport indgang og en Thunderbolt indgang

Selvom de to stik og deres indgange umiddelbart ligner hinanden utrolig meget, vil du som regel være i stand til at kende forskel på en Thunderbolt indgang og en Mini Displayport indgang, ved hjælp af et lille symbol ved siden af indgangen. Når der er tale om en Mini Displayport indgang, hvor du med fordel kan benytte en mini displayport ledning, vil der ved siden af indgangen være et symbol med en firkant, der har en streg på henholdsvis både højre og venstre side. Når der derimod er tale om en Thunderbolt indgang, hvor du med fordel kan benytte en Thunderbolt ledning, vil der være et lynsymbol ved siden af indgangen.

Inden du køber et Mini DP kabel fra vores sortiment her hos avXperten, kan du derfor med fordel undersøge, om det rent faktisk er en Mini Displayport indgang, du har på din computer og/eller skærm, som du ønsker at tilslutte. Det giver mest mening at anskaffe et Mini Displayport kabel, hvis det skal tilsluttes en Mini Displayport indgang, selvom mini dp stikket sagtens kan passe ind i en Thunderbolt indgang.

Mini Displayport blev designet af Apple tilbage i 2008, og er en mindre udgave af en displayport. Typisk vil et Mini Displayport kabel oftest være nyttigt i sammenhæng med et Apple produkt, hvor du eksempelvis kan forbinde din MacBook Pro med en ekstra skærm. Da Mini Displayport og Thunderbolt har mange fællestræk, bør du altid sørge for at undersøge, hvilken indgang din computer helt præcist har, inden du køber en mini displayport ledning. Her hos avXperten har vi et stort udvalg af Mini Displayport kabler, så du nemt kan finde et kabel, der passer til dine behov og din pengepung.

E-mærketKøbsgaranti op til 50.000 DKK

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Over 11.500
Varer på lager
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
E-mærket
Godkendt siden 2007