Luftkølere og ventilatorer på lager - Se her!   -   Bliv kølet ned i sommervarmen.

SCART adapter

Stort udvalg af SCART adaptere. Skal du tilslutte en enhed med Minijack- eller Phono-stik til et TV med SCART stik, så finder du adapteren her.

Filtrér
Sortering

Læs mere om SCART adapter

SCART Adapter - Forbindelse mellem dit TV og elektroniske enheder

Har du en række ældre elektroniske enheder liggende som du stadig gerne vil kunne koble til dit moderne TV?

Så kan det være at du har brug for en SCART adapter, der giver dig mulighed for at kunne tilslutte dine ældre enheder med SCART stik til mere moderne enheder som TV eller skærme.

Mange nye TV og skærme bruger HDMI som deres primære forbindelse for både lyd og video, men tidligere brugte man enten SCART eller RCA stik til det samme.

Hvis du fortsat stadig vil have glæde af dine gamle konsoller og enheder, så skal du muligvis bruge en adapter for at være sikker på at kunne få en forbindelse med både lyd og video dertil.

3 ting du bør overveje når du køber en SCART adapter

Hvis du gerne vil kunne skabe forbindelse mellem dine moderne og ældre enheder, så kan det være at du bør gøre dig nogle overvejelser når du skal købe en SCART adapter.

Vi giver dig herunder en række forslag til overvejelser, som du kan bruge til bedre at vurdere hvilken type adapter der passer bedst til dine behov.

#1 - Hvor kan du bruge en SCART adapter?

Der kan være flere tilfælde hvor det kan være en fordel at have en SCART adapter til rådighed.

Det er vigtigt at når du bruger en SCART adapter til dit TV at du undersøger om dit TV bruger analoge eller digitale signaler, da SCART forbindelsen er et analogt signal, og er derfor ikke kompatibel med moderne digitale fjernsyn med mindre at du bruge en adapter der kan omdanne de analoge signaler til digitale.

Hvis du f.eks har en gammel konsol, som en Playstation 2 eller ældre, så vil de ikke have et stik der passer til moderne TV eller skærme.

Her kan du så have brug for et SCART til HDMI adapter, så video og lydsignalerne fra konsollen kan blive opfanget af TV´et, så du kan høre og se hvad konsollen afspiller.

Det giver dig mulighed for stadigvæk at kunne nyde dine gamle spil, der kun passer til den pågældende konsol, så du kan få den originale spiloplevelse som den var dengang.

Har du stadig et analogt TV liggende derhjemme, så kan det være at du gerne vil bruge det til at kunne bruge dine ældre underholdningsenheder, som konsoller, DVD-afspillere eller lignende.

Her kan nogle af de mere ældre enheder også have en RCA forbindelse, der er endnu ældre end SCART stikket.

I så fald kan du også få adaptere der går fra RCA til SCART, så du stadig kan bruge disse enheder på dit analoge TV.

Igen, så er det vigtigt at TV´et er analogt, så der ikke er nogen problemer med at kunne tyde lyd og videosignalerne der bliver sent fra enhederne.

#2 - Typer af SCART adaptere

Der findes en række forskellige typer af adaptere til SCART stik, og det kan derfor være fint at få et overblik over dem, så du bedre kan vurdere hvilken type du har brug for til dine enheder.

Hvis du gerne vil have forbindelse til din moderne skærm eller TV´et derhjemme, så skal du nok bruge en SCART til HDMI adapter.

Denne type adapter er lidt større og har brug for sin egen strømforbindelse, da den aktivt skal omdanne det analoge signal der kommer ind fra SCARTstikket til et digitalt signal som HDMI stikket kan sende videre til TV´et.

Det giver dig dog mulighed for at kunne bruge dine gamle konsoller uden at du skal ud og finde en ekstra skærm eller TV, der kan bruge analoge signaler.

Omvendt, hvis du har et ældre fjernsyn, men mere moderne enheder der gerne vil have en HDMI forbindelse, så kan du også få adaptere der kan omdanne de digitale signaler til analoge.

Det giver dig mulighed for at kunne tilslutte moderne konsoller, TV-bokse, eller bare din computer til TV´et, så du fortsat kan bruge dit gamle TV uden at du skal ud og investere en masse penge på et nyt.

Typer SCART adaptere:

  • HDMI - SCART Adapter
  • 3xRCA - SCART Adapter
  • SCART samleled
  • SCART adapter med ekstra udtag
  • VGA - SCART Adapter

Ledninger til SCART-stik har det også med at være ret korte, og det kan derfor være besværligt at få ledningen fra enheden til den pågældende skærm uden at skulle strække den meget.

Her kan du finde et SCART samleled, der består af to sæt hun-stik der passer til SCART kablerne, så du kan bruge dem til at sætte to SCART kabler sammen i forlængelse med hinanden.

Det giver dig dobbelt så meget kabel at arbejde med, så du kan få en større sikkerhed for at kablerne kan nå, og de sidder sikkert i stikken, så der ikke skabes en løs forbindelse der nedsætter kvaliteten af forbindelsen.

Hvis du gerne vil have sat dine enheder til en computerskærm, så kan det være at du skal får brug for en SCART til VGA adapter, da mange skærme har både HDMI og VGA stik til at kunne lave forbindelse.

Du skal bare være opmærksom på at VGA kun kan bruges til videosignaler, og du skal derfor bruge en anden forbindelse for at kunne få lyden med, når du bruger enheden.

Her har SCART stikket den fordel at den både sender video og lydsignaler i samme pakke, så du skal lave en SCART til SCART forbindelse, så skal du ikke til at bøvle med ekstra kabler for at kunne få lyden med.

#3 - Han eller hunstik til din SCART adapter

Når du vælger hvilken adapter du skal bruge, så kan det være en god ide at være opmærksom på om stikkene på adapteren er han- eller hun-stik.

Han-stikket på et SCART-stik er ret tydeligt, da den består af en række pinde der er beskyttet af en skinne der løber rundt om hele stikket, som du sætter i hunstikket.

Hun-stikket kan genkendes på at det er en fordybning med plads til både han-stikkets skinne og pinde der skal indsættes i de pågældende huller.

Hun-stikket vil ofte forekomme i selve enhederne, som du skal forbinde til, så primært dit TV og skærm, mens at du ofte finder han-stikket på selve ledningerne og kablet, som føre forbindelsen frem.

Når du arbejder med adaptere, hvor du skifte mellem forskellige forbindelser og stik, så kan det være en god ide at være ekstra opmærksom, når du køber adapteren, så du er sikker på at den kan passe i dine enheder.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007