Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Udendørs spot

Udendørs spotbelysning til stilrent og effektivt lys på terrassen eller i haven. Vi har mange løsninger til spotlys udenfor, som du kan sammensætte på kryds og tværs præcis som du ønsker det.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Udendørs spot

LightsOn Luna havespot 5W (350lm) Sølv
LightsOn Luna havespot 5W (350lm) Sølv

Aluminium med pulverlakering
Kan monteres via spyd eller med skruer

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 26. juli 2024
Daxtor Indbygningsspot EXO66 udendørs (230V) GU10 - Alu.
Daxtor Indbygningsspot EXO66 udendørs (230V) GU10 - Alu.

Velegnet til opsætning i kystnære områder
Nem at nedtage fra loftet uden at ødelægge indsatsen

Læs mere På lager
Daxtor Indbygningsspot EXO66 udendørs (230V) GU10 - Mat/sort
Daxtor Indbygningsspot EXO66 udendørs (230V) GU10 - Mat/sort

Velegnet til opsætning i kystnære områder
Nem at nedtage fra loftet uden at ødelægge indsatsen

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 26. juli 2024
LightsOn Medusa havespot m/farvefilter 8W (560lm)
LightsOn Medusa havespot m/farvefilter 8W (560lm)

Aluminium med sort pulverlakering
4 forskellige farvefiltre

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 26. juli 2024

Udendørs Spot - Til nedgravning, til udhæng eller mur

Sæt din have eller huset i rampelyset og fremhæv detaljer, skab hygge og funktionel belysning, som byder dig og gæster velkommen på de mørke aftener.

Udendørs spots kan fås til mange forskellige monteringsmuligheder og giver helt unikke muligheder for at lege med belysningen i haven, i indkørslen eller carporten.

Der findes mange forskellige modeller af udendørs spotlamper, som kan fuldende din have, pavillonen eller træer.

Uanset om du vil have udendørs spot monteret på undersiden af udhænget, på en mur eller på jorden, så findes der forskellige modeller, der kan hjælpe dig til at opnå præcis den belysning du ønsker i din have.

Hvis du er i tvivl om hvilke udendørs spot du skal vælge til en bestemt placering, eller hvad du skal kigge efter, så kan du læse med herunder, hvor vi har samlet lidt mere information om de mange muligheder du har med en udendørs spotlampe, samt hvad du med fordel kan være opmærksom på.

4 ting du kan overvej inden du køber en Udendørs Spot

Der findes mange forskellige modeller og designs af udendørs spots, så der er mange valgmuligheder, når du skal vælge den rigtige udendørs spot til dit behov.

Herunder har vi samlet nogle ting du med fordel kan overveje inden du køber en udendørs spot til haven eller carporten.

#1 - Type af Udendørs Spot

Der findes flere forskellige typer af udendørs spots, som hver især egner sig til montering forskellige steder i eller omkring din bolig.

Typerne af udendørs spotlamper kan godt variere en del i designet, men typen er oftest defineret af den måde eller det sted udendørs spots er beregnet til at blive monteret.

Eksempler på typer af udendørs spot kan være:

Nedgravningsspot er udendørs spots, som er beregnet til at blive gravet ned i jorden, så de ligger plant med overfladen af jorden eller græsplænen, og denne type lyser ofte lige op i luften, men enkelte modeller tillader at du kan justere retningen på pæren, men det er stadig primært lodret lys.

Have spots kan dække over flere forskellige designs, det kan nemlig både være udendørs spots, som kan vise mønstre eller forskellige farver på en husmur eller en væg, men det kan også være udendørs spotlamper, der kan monteres på et jordspyd i et bed og indstilles i den retning som lyset peger.

Indbygningsspots bliver ofte forbundet med spots som kan monteres i udhænget eller i lofter, men det kan også dække over udendørs spots, som kan mures ind i en mur og lyse i forskellige retninger.

Hvis du gerne vil have en udendørs spot, som ligger plant med eksempelvis udhænget, så skal du kigge efter en downlight spot, som også er en form for indbygningsspot, men som er beregnet til at lyse nedad og ligger i niveau med overfladen.

Du kan også finde udendørs spotlamper, som er bygget ind i en flise eller en sten, og disse kan ofte fås i sten og fliser, som passer med de gængse typer af belægningssten, hvad enten det er pigsten eller chaussesten, hvilket betyder at spottet blender ind med resten af belægningen, og denne type er særdeles velegnet til havegange eller andre steder med stenbelægning.

#2 - Udendørs Spot med Halogen eller LED?

Når du skal vælge en udendørs spot vil du måske står overfor valget om du skal vælge en et spot med halogenlys eller LED pærer, og selvom de fleste mennesker forbinder et spot med halogenpærer, så er LED i dag helt på højde,og måske endda et bedre alternativ en en halogen spot.

Selvom halogen pærer er mere holdbare og mere energibesparende end en almindelig glødepære, så får du langt flere fordele med LED.

Udover at LED er op mod 60% mere energieffektivt end halogenpærer, så giver LED pærer ofte også et mere behageligt lys, sammenlignet med det meget kolde lys fra en halogenpære.

Udendørs spotlamper med LED har ofte også den fordel at de har en meget lang holdbarhed og samtidig kan du ofte finde LED i mange forskellige farver og nuancer.

#3 - Styring af Udendørs Spotlampe

Udendørs spotlamper kan styres på flere forskellige måder, og hvis du er bange for at du glemmer at tænde lyset udenfor, så findes der løsninger, der kan automatisere tænd og sluk funktionen for dig, så du ikke behøver at tænke på at tænde og slukke lyset udenfor.

Styring af udendørs spots kan ske ved hjælp af simple tilbehørsdele, eller kan gøres lidt mere avanceret, for at få mulighed for flere indstillinger af lyset.

Den mest simple måde at styre lyset på, udover at tænde og slukke det via en kontakt indenfor, er at bruge en fjernbetjening.

Nogle udendørs spots fås med en fjernbetjening ala den du kender fra fjernsynet, og her kan du ofte tænde og slukke for lyset udenfor, og på nogle modeller er det også muligt at justere lysstyrken.

Hvis du gerne helt vil være fri for at skulle huske at tænde lyset udenfor hver dag, så kan du finde nogle mere automatiserede løsninger, som eksempelvis en bevægelsessensor eller et strøm ur.

Med en bevægelsessensor er dine udendørs spots ofte ikke tændt hele tiden, men tænder når sensoren registrerer en bevægelse, og slukker lamperne igen efter et bestemt tidsrum, ofte nogle få minutter.

Det kan være praktisk, hvis du ikke ønsker at lyset skal være tændt hele tiden i løbet af aftenen, men kun når der er brug for det.

Et strøm ur monteres foran spottet på ledningsnettet og kan programmeres til at tænde og slukke for strømmen i bestemte intervaller eller på bestemte tidspunkter af døgnet.

Et strøm ur er en relativ simpel måde at styre udendørs spots på, og det kræver sjældent justering, medmindre du vil ændre på tidsrummet hvor udendørsbelysningen aktiveres eller slukkes.

En tredje mulighed er at du kan vælge en Smart udendørs spot, som du kan styre med en app på din telefon.

Smart home enheder også kaldet IoT enheder, kan forbindes til dit WiFi og derigennem styres via en app på telefonen og her vil du både kunne tænde og slukke for din udendørs spot, opsætte fuld automatisering, styre farvetemperaturen og lysstyrken, og meget mere.

En Smart udendørs spot kan betyde at du ikke behøver tænke over hvornår og i hvilken styrke lyset tændes uden for, og samtidig kan du opsætte automatisering for hver enkelt dag i ugen, flere dage eller for hele ugen, nøjagtig som det passer dig.

#4 - IP klassificering af Udendørs Spot

Når du vælger udendørs spotlamper er det ikke helt lige meget hvilken model af spot du vælger, der er nemlig forskel på hvor de forskellige udendørs spots må sidde monteret og dette afhænger ofte af den IP klassificering som spottet har.

En IP klasse fortæller dig hvor tæt din udendørs lampe er for støvpartikler og vand, og dette er angivet med IP efterfulgt af to tal.

Mange udendørs spots der er godkendt til at sidde under udhænget på taget eller på anden måde sidde beskyttet mod vind og vejr, kan ofte have en IP44 klassificering, som betyder at de er tætte for støvpartikler over 1 mm. og kan klare dråber af vand.

Udendørs spots til nedgravning er ofte nødt til at have en IP klasse på minimum IP65, men gerne en IP67, som betyder at enhederne er helt vandtætte og støvtætte, og kan klare kort nedsænkning i vand.

Selvom du ikke skal nedsænke udendørs spots i vand, så kan jorden blive meget fugtig, især under større regnskyl, hvor der kan dannes vandpytter, også der hvor dine udendørs spots er gravet ned i jorden.

Produkttype
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Lysstyrke (Lumen)
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Effekt (W)
0
0
0
0
0
Vælg alle
Farvetemperatur (K)
Pære diameter (mm)
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Leveringstid
0
0
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007