Billede taget af avXperten personale

AirPods vs AirPods Pro? » Her er de Bedste AirPods (TEST)

Ledninger kan være lidt af et mareridt at holde styr på, da de på en eller anden måde altid bliver viklet ind i sig selv og så er de hele tiden i vejen når man bruger dem, så er det godt at trådløse earbuds er opfundet og Apple laver nogle af de bedste af slagsen under navnet AirPods.  

Hvad er AirPods? AirPods er Apple’s trådløse Bluetooth høretelefoner, som er i høretelefon-kategorien earbuds, som er små smarte nærmest øreprop lignende høretelefoner. 

Er du i tvivl om du skal vælge AirPods eller AirPods Pro? Så læs med her og se sammenligning på de to modeller, så du kan se hvilken model passer bedst til dine behov. 

AirPods 2

Apples AirPods 2 udkom i 2019 hvor de erstattede de originale AirPods som udkom tilbage i 2016. 

AirPods 2 kommer i to udgaver, en med et etui hvor man oplader vi at normalt lightning opladningsstik og en model der kan lade etuiet op med en Qi-oplader.

I forhold til de originale AirPods fra 2016, så har 2019 udgaven en anden chip, en såkaldt H1 chip, som har erstattet W1 chippen fra de originale AirPods. 

Dette gør at den nyere 2019 udgave er hurtigere til at parre med enheder, de opnår også bedre forbindelse til enheder så der er hurtigere svartider på lyden. 

Derudover er der ikke de vilde ændringer og altså ingen forbedring i lyden imellem de to modeller. 

AirPods Pro

Mange mener at AirPods pro er mere behagelige end de normale AirPods, da de sidder bedre i øret med deres lille silikone prop. 

Desuden giver de mulighed for at skifte de små ørepropper ud imellem 3 forskellige størrelser, så de passer til dine øre.

Ligesom man kan få de normale AirPods med Qi etui til Qi-oplader, så kommer AirPods Pro også med et Qi etui, så du ikke behøver tilslutte ledninger for opladning. 

Aktiv støjreduktion og Transparency tilstand

AirPods Pro er de eneste Apple høretelefoner med aktiv støjreduktion funktion, som gør det nemt for brugeren at lukke støj ude, men også giver muligheden for at åbne op for udefrakommende lyd igen, selv med høretelefonerne stadig i øret.

Støjreduktionen skal kunne reducere selv de højeste og mest irriterende lyde, så som flymotor-støj, støj på arbejdspladsen osv. så brugeren ikke bliver generet af støj mens de benytter høretelefonerne. 

Da AirPods Pro ikke bare er støjreducerende men aktiv støjreducerende, betyder det at du har mulighed for at fjerne støjreduktionen, så du stadig kan registrere lyde omkring dig når du bruger høretelefonerne.

Dette kaldes Transparency mode og sker via en sensor på høretelefonerne som man trykker på, så du fjerner eller aktivere støjreduktion funktionen. 

Det er eksempelvis en fin funktion hvis du arbejder på steder hvor der kun er larm engang imellem og du derfor kun skal bruge støjreduktion funktionen til tider og ellers gerne vil have mulighed for at kollegerne kan komme i kontakt med dig, så kan du bare slå støjreduktionen fra. 

Sved og Vandafvisende 

AirPods Pro er både sved og vandafvisende, hvilket er en smart egenskaber for folk der dyrker sport da sved under træningen ikke bliver et problem, så du ikke bliver forhindret i at høre din musik imens du træner. 

Den vandafvisende egenskab er også god for dem der har udendørs arbejde eller som opholder sig meget udendørs og kan risikere at udsætte sine høretelefoner for regn. 

Force Sensor 

AirPods Pro har en smart teknologi der bliver kaldt Force Sensor, som er en sensor der registrere forskellig gesture så du nemt kan styre din musik, opkald, aktiv støjreduktion osv., blot ved at trykke på sensoren på forskellige måder. 

AirPods VS. AirPods Pro

I tabellen herunder kan du se en sammenligning over de to AirPods modeller, så du lettere kan danne overblik over forskelle og ligheder, så du nemmere kan vælge de rigtige høretelefoner til dig. 

AirPods

AirPods Pro

Batteri levetid

5 timer

4,5 timer

Batteri levetid etui

24 timer

24 timer

Opladning

Lightning (eller Qi med Qi-etui)

Qi etui

Vand- og sved-afvisende

Nej

Ja

Støjreduktion (transparency mode)

Nej

Ja

Justerbar pasform

Nej

Ja (3 størrelser)

Mikrofon

Ja

Ja

Siri stemmekontrol

Ja (kun ved tilslutning af Apple enhed)

Ja (kun ved tilslutning af Apple enhed)

Derudover er der selvfølgelig også prisen, hvor man altså skal af med lidt mere for at få AirPods med et Qi-etui end for AirPods med almindelig etui og igen skal man af med lidt mere endnu hvis man ønsker AirPods Pro.

Hvilke AirPods skal du købe?

Hvis du har læst hele indlægget så giver det måske nok sig selv hvilke høretelefoner der passer bedst til dig, men for en god ordens skyld så lad også lige tage et lille resume og guide dig i retning af hvad du har brug for.

Hvis du vil bruge dine earbuds i sammenhæng med træning, anbefaler vi at du skal overveje AirPods Pro da de er sved afvisende og derfor bedre vil kunne klare at blive udsat for sved i forbindelse med din træning. 

Opholder du dig meget udendørs hvor du samtidig gør brug af høretelefoner anbefaler vi at du vælger AirPods Pro da de er vandafvisende og vil derfor bedre kunne klare at blive udsat for lidt regndråber. 

Befinder du dig ofte i støjende miljøer og gerne vil nyde din musik, podcast eller lydbog i fred, så skal du igen gå efter AirPods Pro da de er støjreducerende. 

Dette kan eksempelvis være hvis du rejser meget i offentlig transport, arbejder på en larmende arbejdsplads eller noget helt tredje, hvor du har brug for at lukke støj ude. 

Hvis der ikke er nogle af de ovennævnte scenarier der passer til dig og dine behov og du bare gerne vil have den ‘billigste’ mulighed fra Apple, så fungere AirPods også helt fantastisk til manges behov. 

Hvilke enheder virker AirPods og AirPods Pro sammen med?

Du kan bruge dine AirPods og AirPods Pro sammen med dine musikaafspillings enheder med Bluetooth. 

Det kan eksempelvis være mobiltelefon, tablet, computer, TV osv., men det behøver ikke være fra en Apple enhed, selvom de ellers ligger meget op til det. 

Du kan desuden bruge dine AirPods og AirPods Pro sammen med Apple Watch så du slipper for høretelefon ledninger når du eksempelvis er på en løbetur eller i fitnesscenteret. 

Man skal dog være opmærksom på at AirPods og AirPods Pro ikke har alle sine funktioner, hvis man bruger dem sammen med enheder fra et mærke der ikke er Apple.

Siri funktionen fungere ikke hvis du bruger den på en ikke Apple enhed, såsom Android, så her kan du ikke få Siri til at udføre kommandoer for dig. 

Der vil heller ikke fremgå hvor meget batteri der er tilbage på dine AirPods, hvis du bruger dem sammen med en enhed der ikke er fra Apple. 

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg