Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Ting du ALDRIG må Lave i en Airfryer (Liste)!

Airfryers er ekstremt populære, og du kan putte næsten hvad som helst i den for at tilberede det perfekt, dog med visse undtagelser.

I dette indlæg vil jeg lave en lille guide til nogle madvarer og materialer til madlavning du bør holde væk fra din airfryer.

Hvad må jeg ikke lave i en airfryer? Der er en række fødevarer som fx våd dej og tør krydderi, der i nogle tilfælde kan ødelægge din airfryer. Vær opmærksom på, hvad du putter i airfryeren. Selvom det kan lyde godt bare at sætte maden i og tænde airfryeren, kan det reducere levetiden på din maskine.

Vil du vide meget mere om hvad du ikke bør putte i din airfryer, kommer jeg herunder med mere detaljerede forklaringer omkring forskellige madvarer og andre produkter til madlavning du aldrig bør bruge i din airfryer.

Hvad må ikke komme i airfryer?

Jeg har lavet nogle punkter over de hyppigste fejl de fleste personer begår når de benytter en airfryer, jeg har inkluderet en forklaring og nogle alternativer til dig:

 • Stor fjerkræ - Ofte ikke nok plads til store fjerkræ, hvilket giver ujævn tilberedning.
 • Ris - Ris skal koges i vand og det er en airfryer ikke beregnet til.
 • Tør krydderi - For meget tør krydderi kan ødelægge airfryer varmluftsystem.
 • Våd dej - Der er en chance for at våd dej kan sætte sig fast i bunden af din airfryer.
 • Tørrede urter og grøntsager - Kan sætte sig i airfryerens varmluftssystem og skade apparatet.
 • Rå grøntsager - Grøntsager som er friske kan blive dehydreret.
 • Bacon - Fedtet fra bacon kan sætte sig fast i bunden, hvilket gør rengøringen svær.
 • Dehydreret mad - Der er risiko for at lette madvarer flyver rundt i maskinen og ødelægger den.
 • Popkorn - Airfryeren har ikke varme til popkorn som en mikroovn.
 • Ost - Når osten smelter, klistrer den sig i bunden som bacon og sætter sig fast, hvilket gør rengøringen meget besværlig.

Kan stanniol komme i airfryer?

Jeg vil fraråde at du bruger stanniol eller bagepapir i din airfryer, du kan dog godt dække madvarer ind i stanniol, som fx en bagekartoffel, men undlad at dække airfryerens bund og sider.

Hvis du dækker bunden af din airfryer med bagepapir eller stanniol, kan den varme luft i airfryeren ikke cirkulere ordentligt og derfor ikke tilberede maden på bedste vis.

Hvis du bruger stanniol eller bagepapir til at samle fedt og snavs vil jeg heller ikke anbefale dette, da det igen stopper airfryeren for at virke optimalt, men bagepapir kan faktisk også godt komme i klemme i airfryerens varmesystem.

Det er derfor bedst, at du regelmæssigt ryster din airfryer når du tilbereder mad, og du laver en normal rengøring efter brug og en dybere rengøring jævnligt i stedet.

Du kan læse mere om tips til rengøring af din airfryer og meget mere i dette indlæg: 11 Tips til Hvordan Man Bruger en Airfryer » (Nem Guide)

Kan man sætte en glasskål i en airfryer?

Det kan godt være muligt at bruge skåle eller bageforme i din airfryer, men du skal være opmærksom på nogle ting:

 • Materiale - Det er vigtigt at du tager højde for hvilken materiale du bruger i din skål eller bageform. Materialer som glas, keramik, metal eller silikone kan godt bruges, men plastik kan smelte og brænde ned. Vær altid sikker på at din skål/bageform er kompatibel med din enhed og er sikker til brug i din airfryer.
 • Varme - Forskellige materialer og former kan give forskellige mængder af varme. Derfor kan tilberedningshastigheden ændre sig og sprødheden varierer.
 • Placering - Jeg anbefaler at du placerer din skål/bageform på kurven af din airfryer så varmluften ikke bliver blokeret, da cirkulation af varmluften er, hvad der giver jævn temperaturen.

Kan man varme frosne rundstykker i en airfryer?

Det er muligt at putte frosne rundstykker i en airfryer, for eksempel vil jeg faktisk også anbefale at du bruger frosne grøntsager frem for rå grøntsager, da det ofte giver en bedre tekstur.

Våd dej kan ikke anbefales, men nuggets der er færdiglavet og frosne er perfekte til airfryeren.

Det kan ofte være hurtigere og bedre at købe færdiglavede frosne dej produkter som nuggets og undgå en frituresteger som kræver meget olie og lang forvarmning.

Du kan læse mere om en airfryer kan betale sig her: Kan en Airfryer virkelig betale sig? Tjek resultatet!

Ofte stillede spørgsmål om Airfryers

Kan man putte vand i en airfryer?

De fleste airfryere er ikke bygget til at have vand eller våd dej i sig, og har derfor ikke et rum til væske. Det er muligt at putte væske i bunden af en airfryer, men dette er ikke anbefalet og kan muligvis ødelægge dit apparat.

Er der PFAS i airfryer?

Der er mulighed for PFAS i en airfryer, stoffet kan befinde sig i non-stick belæg på airfryeren, men vil muligvis ikke gøre noget hvis belægningen ikke er ødelagt så det ikke frigiver sig under tilberedning af mad.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søg