Hvad er Android Auto - Sådan bruger du det

Hvis du har kigget efter en ny bil for nyligt, er du muligvis stødt på Android Auto.

Men hvad er Android Auto, og hvordan virker det?

Jeg har undersøgt det, og vil i dette indlæg forklare hvad det er, og hvordan du kan bruge det.

Hvad er android auto? Android auto er en smartphone app udviklet af Google. Med Android Auto fås smartphone features i bilradioen såsom Google Maps, telefonopkald, musik, mm. Android Auto tilbyder også Google Assistant så der kan navigeres i forskellige apps, uden at skærmen tager alt for meget af opmærksomheden.

Læs med her i indlægget, hvis du vil lære mere om hvad du kan opnå med Android Auto.

Hvordan installeres Android Auto?

Før du går i gang med opsætning af Android Auto i din bil, er det en god ide at finde ud af om din bilradio er kompatibel med app’en.

Hvis du slår modellen af din bilradio op på internettet, bør du kunne finde ud af om den er kompatibel med Android Auto eller ej.

Når du har sikret dig at din bilradio er kompatibel med Android Auto, er det tid til at gå i gang med at installere det.

Det første du skal gøre, er at installere Android Auto appen på din smartphone, og du kan finde app'en på Google Play, eller ved at klikke på linket her.

Når du har downloadet og installeret app’en på din telefon, skal du tilslutte telefonen med din bilradio via et usb kabel som passer i din telefon.

Alt efter hvilken telefon du har, skal du bruge enten et USB-C til USB-A kabel, eller et USB-A til Micro-USB kabel til at tilslutte din telefon til bilens radio.

Dit oplader kabel som fulgte med da du købte din telefon, vil i øvrigt virke fint til at skabe forbindelse mellem din smartphone og din bilradio.

Når du har forbundet din telefon til bilradioen, vil der dukke en besked op på radioen, hvor du bliver spurgt om du vil bruge Android Auto for enheden.

Her kan du vælge om du vil trykke “Tillad én gang”, eller “Tillad altid”.

Hvis du trykker “Tillad én gang” vil du opleve at du skal bruge et kabel til at forbinde din telefon næste gang du vil bruge Android Auto igen.

Hvis du trykker “Tillad altid” skal du kun forbinde din telefon en enkelt gang.

Når du har tilladt adgang for Android Auto vil du blive vejledt igennem en tutorial.

Gå igennem denne tutorial før du bevæger dig ud i trafikken, da den vil kræve en del af din opmærksomhed.

Når du er færdig med start vejledningen, vil du opleve at der er dukket en ny funktion op på hjem skærmen i din bilradio.

Nu kan du fremadrettet få adgang til Android Auto ved at trykke på knappen fra din bil radio.

Hvilke apps kan bruges med Android Auto?

Der finde mange forskellige apps som du kan tilføje til Android Auto, nogle er mere praktiske og oplagte til anvendelse i biler end andre.

Du kan for eksempel få Messenger og WhatsApp i din bil, men af åbenlyse årsager er det nok ikke den bedste idé at installere diverse apps til tekstbeskeder.

Derimod tilbyder Android Auto også en lang række apps som er fantastiske til brug i bilen, som eksempelvis Google Maps, som er meget anvendelig når du har brug for hjælp til at finde vej.

Google maps fungerer som en gratis GPS direkte i skærmen på din bilradio, som ikke kun kan vise vej, men samtidig finde den nærmeste tankstation, supermarked, restaurant eller andet, hvilket kan være super praktisk.

Spotify er også tilgængelig for Android Auto, så du kan streame musik fra Spotify direkte fra din bilradio frem for at skulle bruge din telefon til at høre musik fra internettet.

Hvis du elsker bøger vil du kunne få meget gavn af Audible og/eller Google Play Books, hvor du kan lytte til en variation af forskellige lydbøger, hvis du eksempelvis kører en længere tur.

Du kan også få en lang række forskellige radioapps, som kører over internettet på din telefon i stedet for antennen på din bil.

Det giver mulighed for at lytte til nogle internationale radioer, som du som sådan ikke ville have adgang til gennem antennen på din bil.

Android Auto åbner op for mange nye muligheder på din bilradio, og giver dig mulighed for at personalisere din underholdning i bilen til lige præcis dit behov.

Alternativer til Android Auto

Apple har deres egen version af en app, som kan forbinde din iPhone til din bilradio, hvis bilradioen er kompatibel med appen.

Apples version hedder CarPlay, og designet på styresystemet ligner Apple’s klassiske design.

På CarPlay er udvalget af apps lidt mere begrænset end udvalget på Android Auto, men de mest essentielle apps såsom Google Maps, Spotify, telefonopkald mm.

CarPlay kommer dog med et par smarte features, eksempelvis “Do not disturb while driving” funktionen.

Denne funktion gør at din telefon automatisk besvarer de beskeder du modtager mens du er ude og køre, med en besked som forklarer at du er ude og køre.

Virker Android Auto i alle biler?

Android Auto er ikke kompatibelt med alle biler.

Der er alligevel en måde du kan få Android Auto i din bil, selvom bilen ikke er kompatibel med appen, hvis der ellers er plads til en radio med en touch skærm i instrumentbrættet.

Det der gør biler kompatible med Android Auto er ikke kun selve radioen, men også de USB stik der sidder i bilen.

Hvis du har en bilradio som har et dedikeret usb stik som er kompatibel med forbindelse af Android Auto, kan du forbinde telefonen med bilradioen der igennem og installere Android Auto.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg