De Bedste Airfryers til Prisen » [Vigtig Info før Køb]

En Airfryer er blevet et alment stykke køkkenudstyr i mange hjem efterhånden, takket været deres egenskab til at gengiv den sprøde smag af friturestegt mad, uden alle de usunde olier.

Men der findes så mange forskellige modeller i dag, at det kan være at vide hvilken en man skal vælge - læs derfor videre i artiklen inden du beslutter dig, for at finde ud af hvilken der er perfekt til dig.

5 ting du bør overveje før du køber en Airfryer

Inden du beslutter dig for at trykke køb på en Airfryer er der en række af ting du bør overveje - her kommer 5 eksempler:

#1 Hvor mange skal den bruges til?

En Airfryer har typisk en kapacitet på mellem 1 og 6 liter, og eftersom det er vigtigt ikke at overfylde den, så er det værd at tænke på store portionerne skal være.  

De mindre Airfryers er oftest på omkring 1-2 liter, mens medium størrelser er på omkring 1,8-2,5 liter - større Airfryers kan være på helt op til 5+ liter.

Hvis du er 1-2 personer, så vil en mindre Airfryer på 1-2 liter være mere end nok.

Hvis du er en mellem familie på 4-5 mennesker, så vil en mellem Air Fryer være mere passende, og hvis du er en stor familie på 7-8 personer, eller ofte har en del gæster, så vil en stor Airfryer på omkring 3-6 liter være bedst. 

#2 Hvor meget plads har du til den?

Airfryers findes i mange forskellige størrelser, så det er værd at spørge sig selv hvor meget plads man har til den?

Hvis den skal gemmes væk i en skuffe når den ikke bliver brugt, så er det måske en god ide at den er forholdsvis lille, hvorimod hvis den skal stå fremme i køkkenet, så er der højst sandsynligt mere plads til den.

#3 Hvor mange penge vil du bruge på den?

Der kan være utrolig stor forskel på prisen på de forskellige Airfryers og her skal man vurdere hvor meget man er villig til at bruge på en.

Det kommer meget an på hvad dine behov er, men det man som regel betaler ekstra penge for, er kapaciteten og ekstra funktioner.

De lidt dyrere med flere funktioner og indstillinger kommer hurtigt over 1.000 kr. og af til også over 2.000 kr.

Derimod findes der også noget billigere alternativer, eksempelvis sælger vi hos avXperten Airfryers til under 500 kr.

#4 Hvilke funktioner skal den have?

Hvor meget skal din Airfryer kunne? Hvor mange funktioner og menuer har du brug for? 

Dette er også relevant at spørge sig selv om, og hænger i virkeligheden også sammen med hvor mange penge du vil bruge på den.

Det er klart at jo mere din Airfryer kan, jo flere funktioner og indstillinger den har, jo dyrere er den også. 

Som nævnt tidligere i indlægget kan en Airfryer have mange forskellige funktioner - her er 7 eksempler på disse:

  1. Digital skærm 
  2. Timer 
  3. Temperatur Indstillinger
  4. Indstillinger specifikt lavet til bestemte madvarer (kylling, fisk, pommes frites, frugt mm.)
  5. Bage indstilling
  6. Dehydrering indstilling (frugt snacks, beef jerky osv.)
  7. Optøning

Derudover kan man også få en masse ekstra udstyr til sin Airfryer, som f.eks. en lille pizza rist, eller en rist til tilberedning af kylling - man kan på den måde også opdele sin Airfryer, så det er muligt at tilberede flere madvarer ad gangen.

#5 Hvor sikker skal den være?

I forhold til din Airfryer er det også væsentlig at tale om sikkerhed, især hvis dine børn også skal gøre brug af den eller hjælpe til med aftensmaden.

Der findes nemlig mange mindre funktioner som kan hjælpe med at gøre maskinen mere sikker, eksempelvis kan man få Airfryers hvor håndtaget ikke tager imod varme, så det er nemmere at tømme den, uden at skulle tænke på varmen og eventuelt at brænde sig. 

Mange har også en skridsikker bund så den ikke kan skubbes ud over køkkenbordet, samt mange andre ting som at kunne “låse” låget.

Derudover er det også smart med en automatisk slukkefunktion, både så du undgår at din mad brænder på, men også så den ikke står og overopheder hvis ikke man får den slukket efter brug. 

Hvem kan bruge en Airfryer?

Noget af det der gør en Airfryer så populær, er at den er brugbar for alle og enhver.

Hvad end du bor selv eller sammen med kæresten, eller i er en større familie med børn, så kan dette alternativ til en frituregryde eller varmluftovn være smart og nyttigt for alle.

Sprød og saftig mad med en Airfryer

Hvis det er fordi du elsker pommes frites (hvem gør ikke det?) eller generelt bare sprødt mad, så er en Airfryer helt bestemt noget for dig, da dens specielle måde at fordele varmen på gør, at alt maden blive lige sprødt.

Derudover slipper man også for alle de ekstra fedtstoffer og olier der normalt er forbundet med sprødt frituremad, da der i de fleste tilfælde ikke skal mere end en teske olie (hvis noget overhovedet) til at få maden lækker og sprød.

Airfryer tilbereder mad hurtigt og simpelt

Det kan være at du bor selv og derfor ikke gider at varme ovnen op, for at tilberede et måltid til kun én person og derfor bare vil have noget simpelt - her er en Airfryer en perfekt løsning, da det oftest ikke tager mere end 20 minutter at tilberede mad, som f.eks. kylling.

Eller måske skal du lave mad til familien men har ikke særlig meget tid - her kan det også være smart med en Airfryer, da den passer sig selv når først maden er puttet i og maskinen er startet.

Det er dog huske på, at hvis ikke din Airfryer har en automatisk slukke-funktion, så er det vigtigt at man holder øje med maden, så man undgår at det brænder på.

Hvad kan en Airfryer bruges til?

En Airfryer kan bruges til utroligt mange ting og højst sandsynligt mere end man lige går og tror, alt fra klassisk frituremad til sundere ting som grøntsager eller søde ting som kager.

En Airfryer er perfekt til bl.a.:

  • Pommes frites
  • Kylling
  • Grøntsager
  • Hotwings
  • Pizza

En Airfryer kan også være smart til små desserter eller snacks, eksempelvis småkager - derudover kan man også lave små “chokolade lava kager” eller “mini nutella donuts”, det er næsten kun fantasien der sætter grænser.

Den simple og prisvenlige Airfryer til 1-2 personer

Er man måske lidt usikker på hvor meget man kommer til at bruge en Airfryer men synes at det lyder spændende, eller måske bare ikke er villig til at ofre en større sum penge på et lignende køkkenudstyr - uanset årsagen, så findes der heldigvis billige løsninger.

Du kan billige Airfryers der har de mest nødvendige funktioner, som enten bare kan være en tænd og sluk knap, hvor du så selv skal holde øje med maden, men også med en indbygget timer, så du kan sætte maden til en bestemt tilberedelsestid. 

Man kan sige, at så længe Airfryeren gør det den, i teorien bare skal gøre, nemlig tilbereder maden så den er sprød og lækker - så har du en god Airfryer.

Dog er de billigere versioner oftest også en del mindre, så hvis du er en større familie, eller oftest laver meget mad ad gangen så vil en større Airfryer måske være at foretrække.

Den smarte og store Airfryer til familier

Har man behov for større kapacitet og større portioner, så vil en stor Airfryer være noget for dig - dog vil prisen også være en smule højere. 

Det kan også være at du gerne vil have mest muligt ud af din Airfryer, og derfor gerne vil have alle ekstra funktioner og indstillinger - hvilket også kan være med til at gøre oplevelsen nemmere og rarere. 

Udover at være i stand til at sætte en præcis tid og temperatur, så findes der også utroligt mange funktioner og indstillinger.

Eksempelvis kan der var en indstilling der hedder grøntsager - så trykker du bare på den tilhørende knap, og så er tiden og temperaturen allerede indstillet for dig, så du slipper for at skulle bruge tid på det. 

Der kan være mange af den slags funktioner og de helt dyre kan fås med 9+ lignende indstillinger.

Den perfekte airfryer til dig

Efter du har tænkt over hvad din Airfryer skal være i stand til at gøre for dig, så er det egentlig forholdsvis lige til at finde frem til den rette - man kan sige at så længe den Airfryer du kigger på opfylder dine krav og behov, så er prisen god.

For mange vil det vigtigste at tænke på når man køber en Airfryer være størrelsen, især hvis den skal bruges til familier - derfor skal du sikre dig at kapaciteten er tilsvarende til dine behov, og oftest kan det være en fordel at have lidt ekstra plads, hvis nu eksempelvis har gæster på besøg en dag.

Bedste Airfryers til en god pris!

Hos avXperten kan du se et udvalg af Airfryers til forskellige behov her og ellers kan du se de 6 modeller som jeg har udvalgt til at være de 6 bedste, lige herunder. 

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg