Billede taget af avXperten personale

Bedste Høretelefoner til Børn (Støjreducerede hovedtelefoner)

Efter blot 15 minutter med 100 dB lydstyrke direkte i øregangen kan man skade hørelsen permanent. 100 dB svarer til lydstyrken i en smartphone, der er skruet op til max lydstyrke.

Børns hørelse er langt mere følsom end voksnes, så derfor er det vigtigt, at du vælger høretelefoner, der er designet til børn.

Derfor har jeg lavet denne guide, der giver dig gode råd til hvad du skal kigge efter, når du skal købe de bedste høretelefoner til dit barn, få den også som videoformat lige her:

Hvis du blot vil vide hvilket headset der er godt til dine børn, kan du herunder finde et perfekt eksempel.

Støjreducerende hovedtelefoner børn

Hvis du finder de helt rigtige høretelefoner til dit barn, er det et stensikkert hit. Børn elsker at se film og høre musik på iPad og smartphone, så derfor er høretelefoner uundværlige.

Men børn er ikke selv gode til at vurdere, hvornår noget er skadeligt, så hvis du vil sikre dit barn, er her 3 tommelfingerregler om høretelefoner til børn:

  1. Undgå earbuds og in-ear høretelefoner, der sidder direkte i øret til børn under fem år
  2. Begræns brugen – lav faste regler for tid
  3. Køb høretelefoner med lydkontrol, så de ikke kan skrues for højt op

Trådløse Bluetooth Earbuds og in-ear høretelefoner, der sidder inde i øret kan være rigtigt smarte, men kun til store børn.

Eksponering for høje lydniveauer har vist sig at være skadeligt og kan forårsage høreskader. Lav derfor en aftale med barnet om hvor længe de må bruge høretelefonerne ad gangen.

Undgå at barnet hører for høj musik i lang tid

Høje lydniveauer over længere perioder kan være meget skadelige for børns hørelse. Børn har det ofte med at skrue lyden helt op, så den er alt for høj.

Hvis du gerne vil beskytte de små børns hørelse er der flere høretelefon-producenter, der laver høretelefoner med indbygget, lydstyrkebegrænsende kredsløb, der automatisk begrænser volumen til 85 decibel, hvilket er det niveau, der anbefales af Verdenssundhedsorganisationen for børn (WHO).

Hvis du køber høretelefoner der max kan spille med 85 dB lydstyrke, skader de ikke børnenes hørelse med for høj lyd. 85 dB svarer nogenlunde til lyden af en støvsuger (lidt lavere end en plæneklipper).

Derfor er mærker som fx BuddyPhones og børnehovedtelefoner fra Denver og Nedis designet så de beskytter barnets hørelse.

Børnehovedtelefoner giver også forældre ro i sindet, fordi de ikke konstant behøver at overvåge lydstyrken, når barnet bruger hovedtelefonen.

Hvor højt er for højt?

Forskere, der studerer høretab, har fundet ud af, at en person, der udsættes for støjniveauer over 85 decibel i længere tid, er i fare for høretab. Mange moderne MP3-afspillere og lignende kan spille helt op til 105 decibel, det er 100 gange mere intens end 85 decibel.

Forskere anbefaler max 15 minutters ubeskyttet eksponering for lyde på 100 decibel. Hertil kommer, at regelmæssig udsættelse for lyde ved 110 decibel i mere end et minut risikerer permanent høretab.

Her kan du se en tabel over hvor meget (eller i virkeligheden hvor lidt) lyd, der skal til over tid for at skade hørelsen (kilde: dr.dk).

DecibelTid
858 timer
884 timer
912 timer
941 time
9730 minutter
10015 minutter
1037,5 minutter
1064 minutter
1092 minutter
1121 minut
11530 sekunder

Smartphones kan typisk skrues op til 100 decibel max lydstyrke. Efter blot 15 minutter med 100 dB lydstyrke direkte i øregangen kan man altså skade hørelsen permanent.

Det er derfor noget man skal tage alvorligt, når man skal vælge høretelefon til et barn.

Børnehovedtelefonerne må også gerne have et sjovt og børnevenligt design

Det med lydstyrken er nok den vigtigste faktor, når du skal vælge høretelefoner til børn. Heldigvis findes der efterhånden en del høretelefon producenter, der laver høretelefoner specielt designet til børn.

Udover det med lydstyrken skal du derfor kigge efter et godt og børnevenligt design, der passer til dit barn. Der findes modeller udsmykket med kendte og elskede figurer, som fx Mumitroldene fra Tove Janssons bøger.

Nogle høretelefoner laves i flotte og friske farver og leveres med sjove, farverige klistermærker, så børnene selv kan udsmykke dem. Nogle har magnetiske aftagelige ører og anden udsmykning.

Du kan finde masser af forskellige designs at vælge imellem. Kig efter om høretelefonerne er robuste og bøjelige, så der er mindre risiko for, at de knækker, hvis barnet sætter sig på dem, taber dem eller vrider dem.

Bedste Høretelefoner til Børn (Støjreducerede hovedtelefoner)

Men for lige at gentage det igen – De bedste høretelefoner til små børn er lydbegrænsende.

Høreskader hos børn er desværre noget der stiger. I mange tilfælde skyldes det barnets manglende viden om hvor farligt det kan være at lytte til høj musik i længere tid. Du har måske selv prøvet at have ringen i ørerne efter en koncert. Den ringen er faktisk noget så alvorligt som høre sanseceller, der dør.

Mærker som Buddyphones, Nedis N-Imals og Animaticks er specielt designet og fremstillet til børn. De er særdeles robuste og bøjelige, og kan justeres og tilpasses til forskellige størrelser hoved. De er samtidigt udstyret med bløde, antiallergiske ørepuder, der sikrer maksimal komfort.

BUDDYPHONES

Buddyphones har indbygget mikrofon med svarknap, så de kan også bruges til at ringe til bedstemor og bedstefar. Hovedtelefonerne har et fladt kabel, så de ikke filtrer så let. Stellet kan foldes, så det er let at transportere.

Hovedtelefonerne kommer i en frisk farve og med 5 smarte klistermærker, så dit barn selv kan udsmykke sin hovedtelefon og sætte sit eget præg på dem.

BuddyPhones er prisvindende, lydbegrænsende hovedtelefoner til børn, designet til sikker lytning. BuddyPhones har et indbygget volumenbegrænsende kredsløb, der holder lyden på det niveau, der anbefales af Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

Bedste hovedtelefoner til børn

Børn elsker at se film og videoer sammen med andre børn, men hvis de gerne vil have hovedtelefoner på, kan det være svært.

Nogle børnehovedtelefoner kommer med indbygget splitter, så flere høretelefoner, kan tilsluttes den samme 3,5mm minijack indgang. Det er rigtigt smart fordi flere børn så kan tilslutte hver deres høretelefoner til samme iPad samtidigt. Perfekt til at se film eller videoer.

Der findes generelt sagt 3 typer høretelefoner til børn:

  • Over-ear hovedtelefoner til børn
  • Trådløse Bluetooth høretelefoner til børn
  • In-Ear høretelefoner (Earbuds) til børn

De kablede høretelefoner til børn er de mest praktiske, da du er sikker på, at høretelefonerne kan tilsluttes de fleste enheder. De fleste børnehovedtelefoner har stor bevægelsesfrihed med ekstra lange kabler.

De trådløse Bluetooth høretelefoner er smarte, men har du fx en dvd-afspiller til bilen, er det ikke sikkert at den understøtter Bluetooth, og så kan du jo ikke bruge dem.

Trådløse høretelefoner til børn

De kablede høretelefoner er altså smarte hvis du vil være på den sikre side mht. tilslutning. Til gengæld elsker børn at danse rundt mens de hører musik, og det kræver en bevægelsesfrihed, man ikke altid finder med kablede høretelefoner.

Her er trådløse Bluetooth høretelefoner smarte. Her må jeg igen kraftigt anbefale, at man kun køber in-ear trådløse høretelefoner (Earbuds) til større børn, som forstår faren ved at have høretelefoner inde i øret.

Man bør også indprente barnet at de ikke må bruge høretelefonerne, mens man cykler eller bevæger sig rundt i trafikken, fordi de fjerner meget af lyden rundt omkring barnet.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg