[Budget] Bedste Mikrofon til Streaming & Gaming » inkl. Lydtest

Hvis du selv har set en stream, så ved du nok hvor vigtig lyden er for publikum i forhold til deres oplevelse med streamen.

Lyd kan for nogle være afgørende for om de bliver på streamen, abonnere på din kanal eller efterlader et like.

Her i indlægget kan du både høre en lydtest på nogle mikrofoner og læse om hvordan du finder en mikrofon der egner sig særligt godt til streaming.

Mikrofonstik

Der findes forskellige typer stik til mikrofoner, så det er vigtigt at du undersøger hvilke stiktyper er kompatible med din computer.

De fleste stiktyper passer i en computer men XLR stik er en undtagelse, som kræver at man får en form for adapter eller boks til at forbinde XLR mikrofonen og computeren.

Dog giver XLR dig bedre mulighed for at tilkoble flere mikrofoner til samme computer uden at det går ud over lyden.

Hvis du derimod har USB stik i mikrofonen, kan kvaliteten godt forringes hvis du tilslutter flere mikrofoner til samme computerenhed.

USB stik er dog nemmere at have med at gøre hvis du ikke i forvejen ejer en boks til XLR tilslutning.

Du kan nemlig finde USB indgange i stort set alle computere, hvis da ikke alle, da dette er et meget normalt type stik til computere.

Det er derfor også typisk USB stik man ser på mikrofoner som særligt egner sig til gaming, da de er nemme at komme i gang med.

I nogle tilfælde kan du finde mikrofoner der tilbyder udskiftning af stiktypen og derfor kommer med et udvalg af forskellige stik.

Så kan du selv vælge mellem hvilket stik du vil bruge, alt efter hvad passer til din enhed.

Clipguard

Nogle nyere mikrofoner, særligt mikrofoner tiltænkt til streaming, er udstyret med en funktion der hedder clipguard.

Clipguard funktionen skal forhindre såkaldte clipping lyde, hvor lyden nærmest knitre og bliver træls at høre på.

Det betyder blandt andet at hvis du kommer til at råbe eller skrige i mikrofonen, så forhindre clipguard at det lyder voldsomt for dem der lytter med.

Derfor er den en fordel for streamere som ikke har mulighed for at redigere lyden før publikum høre den.

På den måde får dine seer altså en meget mere behagelig lyd, uden uventede overraskelser i form af voldsomme lydsvingninger.

Tilbehør til mikrofon

Der findes en del forskelligt tilbehør til mikrofoner, som nogle gange medfølger når du køber en mikrofon og andre gange skal købes separat.

Det meste tilbehør har funktioner som kan forbedre lydoplevelsen endnu mere, eller som kan gøre det lettere for dig at lave godt lydindhold.

Herunder kan du læse om noget af det forskellige tilbehør som du måske kan være interesseret i som streamer.

Shock mount

Hvis du har mikrofonen stående på bordet imens du gamer, kan der opstå rystelser i bordet som kan gå i mikrofonen.

De rystelser kan skabe trælse og voldsomme lyde i mikrofonen som du som streamer nok gerne vil undgå.

For at forhindre at mikrofonen bliver særligt påvirket af rystelser kan du sætte mikrofonen i en shock mount.

En shock mount er en form for stativ som holder mikrofonen ofte via en form for stærke elastikker, som giver mikrofonen fleksibilitet, så rystelser ikke påvirker lyden.

Popfilter

Et popfilter kan være en god ide til dig der streamer, da det er med til at stoppe nogle af de lyde der nogle gange kan gå i mikrofonen og skabe en lidt hård lyd.

Det er nemlig et filter, typisk i form af blød skum eller stof som kan sættes over mikrofonen, eller som sættes foran den, som nærmest et lille skjold.

Popfilteret fanger typisk lyde hvor der er meget pres på enkelte bogstaver, såsom P-lyde, hvor lydene godt kan “poppe” mere markant i mikrofonen.

Det kan hurtigt blive træls for en der lytter med, at høre de har lidt mere aggressive lyde i mikrofonen og derfor er et popfilter en god ide.

Især hvis du streamer på engelsk hvor man typisk brugere flere ord der har de her P-lyde, hvor vi i Danmark ikke har tildens til at bruge så mange af disse ord med P-lyde.

Nogle mikrofoner er også udstyret med en slags popfilter inden i mikrofonen, som gør at det giver en ekstra sikkerhed fra de her poppende lyde.

Redigerings- og styringsprogrammer

Nogle mikrofon mærker kommer med deres egne programmer, som kan gøre styringen eller redigeringen af lyden meget nemmere.

Der findes også programmer som lader dig styre hvordan mikrofonens lyd skal være indstillet til forskellige kanaler.

Hvis du eksempelvis streamer et spil på Twitch og du vil have lyden på en bestemt måde, men du bruger også mikrofonen på skype, så kan du indstille lyden forskelligt til de to programmer.

Det smarte er at du kan have begge programmer åbent på samme tid og mikrofonen lyder forskelligt fra program til program hvis du ønsker det. 

Mikrofonarm

For nogle kan en mikrofonarm fungere som en ekstra hjælpende hånd, i situationer hvor dit skrivebord måske allerede er fyldt op til randen med elektronisk udstyr.

Med en mikrofon arm fylder en mikrofon nemlig ikke på selve bordet, men sættes i stedet fast på bordkanten, i en side hvor den ikke genere dig.

Mikrofonarmen er også med til at sikre dig at du får lige den placering du ønsker af mikrofonen, da de er særligt justerbare og du derfor kan indstille den efter din højde.

Design

Når det kommer til design er det måske ikke noget alle går op i det, men hvis du gerne vil have en mikrofon der ser ekstra godt ud på din stream, så er designet måske værd at overveje.

Design kan også i nogle tilfælde få et setup til at se mere professionelt ud.

Eksempelvis gør mange streamere brug af kendte mærker for at vise en genkendelighed og professionalisme ud ad til.

Du ser også ofte store streamere med det samme mærke mikrofon, da det også hurtigt sender den besked til seeren om at her på kanalen er der god lyd.

Derfor gør mange mindre streamere dem også kunsten efter i håb om at den genkendelige mikrofon også er med til at trække publikum til.

Nogle streamere gør meget ud af at have fed belysning i rummet de optager i, med forskellige farver baggrundslys og computertilbehør med RGB lys.

Dertil kan du også få mikrofoner med RGB lys installeret i mikrofonen, som tillader forskellige farver og lysmønstre, for et lidt mere specielt design.

Indbygget lys er nok især særligt for dig der går op i designet og måske ønsker at skabe et unikt look, der kan blive lidt et varemærke for dig og din stream.

Bedste mikrofon til gaming

Så hvad er den bedste mikrofon til gaming og streaming? Det er selvfølgelig en smagssag, men jeg vil her give dig en lille liste med mine anbefalinger til en god gaming mikrofon.

#1. USB stik
Vælg en mikrofon med USB forbindelse for at gøre det nemmere og billiger for dig selv at forbinde til din computer.

#2. Clipguard
Find en mikrofon med indbygget clipguard så dine seer eller venner får en god lyd der ikke bliver for høj og ubehagelig at høre på.

#3. Styringsprogrammer til mikrofonen
Vælger du en mikrofon med et tilhørende styringsprogram, får du meget nemmere ved at styre mikrofonen i de forskellige programmer du bruger den i som Steam, twitch, Youtube og discord.

#4. Shock mount
Hvis du er en gamer der lever sig meget ind i spillet og deraf kan komme til at sidde lidt uroligt, anbefaler jeg et shock mount så du ikke ryster med mikrofonen.

#5. Popfilter
Særligt hvis du streamer på engelsk eller spiller med andre hvor du skal snakke engelsk til, kan en popfilter også være med til at give en bedre lyd, da den forhindre p-lyde.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg