Luftkølere og ventilatorer på lager - Se her! - Bliv kølet ned i sommervarmen.

De 3 Bedste Panini Grills » (Den Komplette Køberguide)

En Panini Grill er et alternativ til en normal toaster, som udover lækre toasts også er designet til at lave store lækre varme sandwiches.

I dette indlæg gennemgår jeg hvad du bør kigge efter når du vælger en panini grill, så du får den helt rette.

Jeg gennemgår fordelene ved en panini grill, samt de mange forskellige funktioner du bør kende til.

Vil du blot vide hvilken panini grill jeg foreslår til at starte med, kan du se produktet nedenfor:

Fordele ved en Panini Grill fremfor en Toaster

Fordelene ved en Panini grill er egentlig meget simple, men også meget vigtige at kende til.

Der er nemlig god grund til at vælge denne type maskine fremfor en normal toaster, her er nogle af de vigtigste grunde:

  • En Panini grill kan bruges til mange forskellige ting. Modsat en toaster, kan en panini grill udover toast, også bruges til sandwiches, eller fx grille kød og grøntsager til aftensmaden.
  • En panini grill gør det muligt at lave meget større sandwiches/toasts med masser af fyld, med ligelig fordelt tilberedning.
  • Panini grillen “griller” rent faktisk brødet, ofte i længere tid, som kan give en mere smagfuld oplevelse end en normal toaster.

Med andre ord, får man altså en udsøgt madoplevelse med en panini grill.

Ulemper ved en Panini Grill i forhold til en toaster

Der er som sådan ikke nogle ulemper ved en Panini Grill når det gælder selve smagsoplevelsen, dog er der nogle ulemper i forhold til en normal toaster, som vi kommer ind på herunder:

  • Det tager væsentlig længere tid at tilberede din mad i en panini grill, da den varmer dine sandwiches langsommere så de kan blive varmet helt igennem, uden at brænde ydersiden. (Det tager dog stadig meget kort tid).
  • Man skal være forsigtig med temperaturindstillingerne. En normal toaster har typisk én enkelt indstilling, hvorimod panini grills ofte kan justeres til forskellige måltider, derfor er det vigtigt at huske indstillingerne, så du ikke brænder din mad på.
  • Prisen er højere. En panini grill har mange flere funktioner, og derfor koster de typisk også mere end en normal toaster, dog er prisforskellen ikke så enorm som man skulle tro.

Kort fortalt, skal du ofre lidt længere tid når du laver sandwiches, samt lidt flere penge når du vælger en panini grill.

Resultatet er dog, at du får mulighed for at lave væsentlig større sandwiches, med meget mere fyld end en normal toaster kan klare.

Kig Efter Disse 5 ting Inden du Vælger en Panini Grill

Inden du køber en panini grill, er der nogle funktioner som du bør kende til.

Panini grills er nemlig meget forskellige afhængig af mærket, og kommer ofte med diverse funktioner afhængig af den pris du giver.

Herunder er nogle funktioner, som jeg personligt synes er fantastiske i en panini grill, og som du kan overveje om er noget for dig inden du foretager dit køb.

#1 - Flere tilberedningsindstillinger i din Panini Grill

Noget af det absolut bedste ved en panini grill, er de mange tilberedningsmuligheder.

En paninigrill er primært designet til at lave store varme sandwiches, men nogle version har også indstillinger til at grille kød, grøntsager eller andre madvarer.

Hvis du ønsker en panini grill som kan det hele, skal du tjekke produktets beskrivelse, og se efter om de ønskede tilberedningsindstillinger er tilgængelige.

Typisk fungerer det ved at panini maskinen har et hjul med indstillinger, hvor du så kan skifte mellem den type mad du opvarmer.

Andre panini grills har også knapper med specifikke ikoner til fx fisk, kylling, grøntsager, kartofler osv.

På den måde får du den perfekte tilberedning af specifikke råvarer hver gang, og kan nyde en meget mere versatil maskine.

#2 - Vælg den rette størrelse af Panini Grill!

Ligesom en toaster, fås panini grills også i forskellige størrelser.

Størrelsen er vigtig, især hvis du har en større familie hvor madlavningen kræver lidt mere end normalt.

De fleste panini grills har typisk plads til to sandwiches ad gangen, men faktisk findes der også endnu større versioner, dog er disse ofte forbeholdt restauranter eller andre spisesteder.

I den anden ende af skalaen, kan det også være rart med en forholdsvis lille panini grill, hvis du eksempelvis bor i en mindre lejlighed, hvor der ikke er super meget plads til at have den stående i køkkenet.

Heldigvis kan en panini grill nemt gemmes væk i et køkkenskab, så den ikke behøver at stå fremme på køkkenbordet døgnet rundt.

#3 - Panini Grill med aftagelige plader

En af de mest frustrerende ting ved at eje en panini grill, er at gøre den ren.

Dette problem kan dog løses forholdsvis nemt, ved at vælge en panini grill der har aftagelige plader.

På den måde kan du blot afmontere pladerne, og enten vaske dem hurtigt i hånden, eller vaske dem i opvaskemaskinen.

Dermed slipper du for at skulle bøvle med at få alle gamle madrester ud af din panini grill, som kan være meget vanskeligt uden det rette udstyr.

Vælger du en panini grill uden aftagelige plader, er den nemmeste måde at rengøre den på typisk henholdsvis viskestykke samt aftøring med en fugtig klud, så alle madrester er tørret væk.

#4 - Panini Grill med drypbakke

Endnu en smart funktion når det gælder vedligeholdelse af din panini grill, er en drypbakke.

Sandwiches og toasts indeholder ofte smelted ost, men dette kan ofte betyde at din panini grill bliver meget fedtet og beskidt efter brug.

En drypbakke samler en masse krummer, madrester og diverse olie/saft fra den lad du laver, så du nemt kan gøre rent efter dig.

Drypbakken kan blot tages ud, og indholdet hældes i skraldespanden, dermed slipper du for en stor mængde snavs og madrester, som du ellers normalt selv skal tørre væk.

#5 - Håndtaget i din Panini Grill (Vigtig til store sandwiches)

Noget som mange faktisk overser, er selve håndtaget og dens funktioner i en panini grill.

Nogle panini grills er meget “stive” i deres håndtag og opbygning, og kan blot åbne og lukke helt normalt som en normal toaster.

Andre har et meget mere løst og “flyvende” håndtag, som gør det muligt i større grad at få plads til store sandwiches.

Du kan med denne funktion løfte den øverste halvdel af din panini grill langt længere op end normalt, så du kan få en ligelig fordelt tilberedning selv på helt store sandwiches.

Bedste Panini Jern til dine behov

Hos avXperten finder du utallige forskellige panini grills, samt et stort udvalg af toastere hvis du ikke har brug for det helt store.

Husk at være helt sikker på hvilke funktioner du ønsker i din panini grill, inden du foretager dit køb.

Ved at bruge den viden du nu har fået fra mit lille indlæg her, kan du forhåbentligt meget nemmere finde den helt rette enhed til dine, og din families behov.

Herunder har jeg fundet en række panini grills du med fordel kan undersøge, alternativt kan du besøge vores store side med panini grills og toasters.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg