Bedste Walkie Talkie Sæt + Bedste Walkie Talkies til Børn!

Overvejer du at købe Walkie Talkie, så start med at læse denne guide, der præsenterer nogle af de mange spændende muligheder Walkie Talkies giver dig for få kroner.

Måske tænker du – hvad kan en Walkie Talkie som min mobiltelefon ikke kan? Men hvis du har prøvet at være i et område, med dårlig dækning på det mobile netværk, så har du allerede en af grundene.

Walkie talkies findes i mange forskellige modeller, og med mange forskellige specifikationer.

I dette indlæg får du den komplette guide til at vælge den bedste type walkie talkie til dine behov, både til voksne eller til børnenes lege.

Hvis du ikke vil igennem de lange forklaringer, finder du herunder de walkie talkie sæt som vi her hos avXperten anbefaler til henholdvis børn og voksne:

Sådan finder du det bedste Walkie Talkie Sæt

Hvis du overvejer at købe en Walkie Talkie så har du sikkert allerede en idé om, hvad du gerne vil bruge den til. Måske har du brug for en konstant åben linje mellem to personer. Måske har du brug for en privat og kodet forbindelse. Måske tænker du at den kan bruges til dine børn. Der er mange muligheder.

Du kan både finde Walkie Talkies i høj professionel kvalitet med stor rækkevidde og Walkie Talkies til få penge, der er perfekt til brug engang imellem.

Walkie Talkies sælges oftest i sæt af 2, men de kan også købes enkeltvis eller i større pakker. Hvis du vil sikre dig en Walkie Talkie til både alvorligt brug og leg, kan du finde et stort udvalg af gode allround Walkie Talkies fra producenter som fx Motorola, Nedis og Cobra.

Bedste Walkie Talkies til Børn!

Mange mennesker har haft et Walkie Talkie sæt i deres barndom. Inden mobiltelefoner blev hver mands eje, var det en praktisk måde at holde kontakt med hinanden over store afstande – og et meget kærkomment legetøj, når børnene fik lov at bruge dem under leg.

Børnene elsker stadig Walkie Talkies, når der leges med kammeraterne. Hvis du har et Walkie Talkie sæt slipper du for at tage hensyn til kostbar taletid på en mobil telefon. Børnene kan have en åben linje til kammeraterne uden at det koster noget - så længe batteriet varer.

Walkie Talkies og børn

En af de første ting de fleste nybagte forældre investerer i er typisk en baby alarm. Men har du tænkt på, at en babyalarm faktisk bare er en Walkie Talkie?

Almindelige Walkie Talkies har også en fast åben linje på en frekvens med en sender og en modtager. På en Walkie Talkie kan man bare bruge enhederne begge veje – altså både som sender og modtager.

Walkie Talkies kan på samme måde som en babyalarm indstilles, så lyd registreres i den anden ende – altså på samme måde som en babyalarm registrerer når barnet græder og du kan høre det i den anden ende.

Flere Walkie Talkie modeller er faktisk udstyret med baby alarm funktion og kan med fordel anvendes som sådan. Lyden er klart bedre og den store rækkevidde sikrer, at du aldrig kommer i en situation, hvor du ikke

Walkie Talkie med lang rækkevidde

Et Walkie Talkie sæt er imidlertid ikke kun legetøj. Det er et praktisk værktøj, der kan sikre hurtig og korrekt kommunikation i situationer, hvor afstanden er for stor til almindelig.

Walkie Talkie sæt findes i mange modeller med forskellige rækkevidder. Nogle Walkie Talkies har hele 12 kilometers rækkevidde.

Nogle vil sikkert spørge, om der er behov for Walkie Talkies, når næsten alle går rundt med en mobiltelefon. Men nogle arbejdsopgaver udføres i områder med ringe eller ingen mobil dækning, så her er det afgørende, at man kan kontakte kolleger eller andre, såfremt de er brug for hjælp.

Walkie Talkie frekvenser

Nogle arbejder måske i en kælder med dårlig dækning eller på en byggeplads, hvor mobiltelefoner ikke er praktiske. På mange større byggepladser anvendes Walkie Talkie dagligt.

Når en medarbejder går ud på byggepladsen med en Walkie Talkie, indstilles den på en bestemt kanal. 

Herefter kan byggelederen eller kollegerne snakke til ham på den specifikke kanal. Da der kan være mange forskellige håndværkere på en byggeplads over en længere periode, behøver alle ikke at have de andre medarbejderes telefonnumre indkodet. 

Der kaldes og gives beskeder via en Walkie Talkie i stedet. Det er sikkert og effektivt.

Man vælger altså hvilken frekvens man alle sammen er på og kan på den måde give beskeder til mange samtidigt. Er der støj på frekvensen vælger man en anden.

Bemærk at frekvenser ikke indstilles ligesom du ville dreje på en radio. Det kræver tilladelse at sende på en frekvens. Derfor kommer Walkie Talkies med en fast række frekvenser (kanaler), som er godkendte. De fleste har nok til at du ikke løber tør for kanaler.

Snak med mange eller på helt privat kanal

Som nævnt før kan man altså snakke med en helt række mennesker på en given frekvens eller kanal. Men har man brug for at give en personlig besked, som man ikke vil blande hele arbejdspladsen ind i, kan man lige stille ind på en anden kanal.

Vil du yderligere sikre, at det kun er den enkelte person, der kan høre dig, er mange Walkie Talkies desuden bygget med private koder.

CTSS og DSC-koder sikrer, at du har masser af private koder til rådighed. Herved sikres, at uvedkommende ikke kan høre din kommunikation – det er kun dem, du vil tale med, der kan høre dig.

Perfekt til vandreture eller festival

Et Walkie Talkie sæt er perfekt til ture i vildmarken, vandreture i bjergene, på en skitur ned over de øde løjper – eller bare en vandretur i en vores store danske skove. Får du brug for hjælp eller kommer I væk fra hinanden vil du kunne tilkalde hjælp i nødsituationer.

Er man på vandet i kano eller kajak uden monteret nødkalderadio, er det praktisk at kunne kalde hinanden, hvis man kommer væk fra de andre – eller lade en person på landjorden være kontaktperson, hvis man er sejlet ud alene, for heller ikke på vandet er der sikkerhed for at de mobile netværk dækker.

Er du en rigtig vandhund, kan du med fordel overveje en vandtæt model. Disse er meget robuste og vil flyde ovenpå vandet, hvis du skulle tabe den.

Walkie Talkie er også perfekt til festivalen, hvor alle bruger mobiltelefonen samtidigt, så det er umuligt at få forbindelse.

Et Walkie Talkie sæt er perfekt til trafik på to hjul

Mange motorcyklister kender problemet. Man kan ikke tale sammen, når hjelmen er spændt på og motoren larmer. Her kan en Walkie Talkie sæt med udtag til en øresnegl være perfekt, da det ikke kun sikrer kommunikation med en passager på bagsædet, men også kan sørge for kommunikation mellem flere motorcyklister, der kører sammen.

Også cyklister har set fordelen ved at medbringe Walkie Talkie sæt på turen. Rigtig mange anvender cyklen til motion – både i private klubber og i firma-regi. Under træningsture til for eksempel motionsløb kan det være nødvendigt at køre i flere mindre grupper – dels grundet cyklisternes forskellige træningsniveau – og dels grundet hensynet til trafiksikkerheden.

På sådanne ture er det praktisk og sikkert, at en fra hver gruppe medbringer en Walkie Talkie. Så er der mulighed for at aftale stoppesteder i forbindelse med pauser – og man kan advare hinanden i tilfælde af trafikale problemer, der måske nødvendiggør en omlæggelse af den planlagte rute.

Er der også en ledsager bil med, kan denne tilkaldes, såfremt der er brug for forplejning eller måske reservedele i tilfælde af en defekt cykel.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg