Alt om Chromebook » Fordele & Ulemper (Guide)

En Chromebook er en computer, der fungerer en del anderledes end de andre på markedet, da den ikke har et normalt styresystem som du højst sandsynligt kender det.

Jeg vil i dette indlæg forklare dig forskellen på en Chromebook og en normal computer. Jeg vil heriblandt forklare hvilke fordele og ulemper der er ved at bruge denne type computer.

Hvad er en Chromebook? En Chromebook er en computer, der bruger styresystemet Chrome OS, lavet af Google. På en Chromebook er det ikke muligt at downloade normale programmer, udover apps fra Chrome web store og Google play store. En Chromebook egner sig bedst til internet browsing, samt arbejde forbeholdt browserprogrammer.

Hvis du vil vide meget mere om hvordan styresystemet på en Chromebook virker, og hvordan det adskiller sig fra Windows og Mac, så læs med herunder.

Sådan virker en Chromebook

Chromebooks er designet til at være simple og lette at bruge. De vejer og fylder ikke meget, og det er derfor nemt at have computeren med overalt.

Chromebooks har et indbygget sikkerhedssystem, som beskytter mod virus og andre sikkerhedstrusler. Derudover opdaterer en Chromebook sig selv, så du behøver ikke opdatere computeren på noget tidspunkt.

Chromebooks bruger styresystemet ChromeOS, som er lavet af Google. Det er på en Chromebook ikke muligt at downloade programmer, udover apps fra Google web store og Google play store.

I det at en Chromebook ikke kan downloade programmer, bruger en Chromebook web-baserede apps og andre online services. En Chromebook gemmer også derfor alt i skyen, eller “clouden”, hvilket gør materialet tilgængeligt fra dine forskellige enheder.

Da en Chromebook bruger web-baserede apps og andre online services, er den meget afhængig af internettet. Hvis du finder dig selv i en situation, hvor du ikke har internetforbindelse, vil du stort set ikke kunne bruge den.

Fordele og Ulemper ved en Chromebook

En Chromebook er meget anderledes end en normal computer, og det kan være svært at danne sig et overblik over de mange fordele og ulemper ved en Chromebook.

Herunder vil der være en liste over fordele ved en Chromebook:

 • Batterilevetid - En Chromebook har oftest en lang batterilevetid, hvilket gør den god at have med på farten.
 • Prisen - Chromebooks er ofte meget billige i forhold til computere med andre styresystemer.
 • Vægt og størrelse - Chromebooks er lette og oftest ikke særlig store, hvilket gør dem meget nemme at have med sig.
 • Automatiske opdateringer - En Chromebook opdaterer sig selv, så du behøver ikke tænke på hvornår og hvordan den skal opdateres.
 • Brugervenlig - Styresystemet er meget simpelt og enkelt, så den er nem at bruge.
 • Indbygget sikkerhedssystem - Der er et indbygget sikkerhedssystem, som beskytter mod virus og andre sikkerhedstrusler.
 • Perfekt til internet-browsing - Chromebooks er gode til internet-browsing, da det generelt er meget computere.

Herunder vil der være en liste over ulemper ved en Chromebook:

 • Afhængig af internettet - Uden internet kan en Chromebook stort set ingenting, da den gemmer næsten alt i skyen og primært kan bruges til internet-browsing.
 • Kan ikke downloade programmer - Det er ikke muligt at downloade programmer på en Chromebook, ud over de apps der er tilgængelige på Chrome web store og Google play store.
 • Kompatibilitetsproblemer - Hvis du skal bruge specifikke programmer og filer til arbejde eller skole, vil disse ikke altid kunne bruges på en Chromebook.
 • Begrænset gaming - En Chromebook vil kun kunne spille spil på internet-browsere, eller via apps der bliver udbudt af Google play store og Chrome web store.
 • Ikke egnet til krævende opgaver - En Chromebook egner sig bedst til internet-browsing og “skrive opgaver”. Den kan derfor hverken bruge eller downloade store og krævende applikationer.
 • Begrænset lagerplads - Chromebooks har oftest begrænset lagerplads. Det vil sige, at hvis du ikke kan gemme særlig meget på computeren. Dette hænger sammen med, at de primært gemmer i skyen.

Forskellen på en Chromebook og en normal computer

En Chromebook kan være et godt alternativ til Windows og Mac computere, til skole- og arbejdsbrug. Den er både hurtig og har lang batterilevetid. Du kan dog få problemer, da den ikke kan downloade programmer. Derfor kan den nogle gange komme til kort, hvis man skal bruge et specifikt program.

Styresystemet gør også, at en Chromebook ikke behøver lige så gode specifikationer, som eksempelvis en computer der bruger Windows, for at være lige så god. Derfor er Chromebooks også ofte billigere end computere, med andre styresystemer.

Et af kendetegnene ved en Chromebook er også deres lange batterilevetid. En Chromebook vil oftest have en meget længere batterilevetid end andre computere i samme prisklasse.

En Chromebooks simplificerede styresystem, der ikke tillader dig at downloade programmer som en normal computer, gør også at en Chromebook oftest er hurtigere end andre computere i samme prisklasse.

Du får i en Chromebook ikke en computer der egner sig til gaming. Du vil kunne spille spil fra internet browseren eller bruge de apps der er tilgængelige. Hvis du gerne vil have en computer der også kan bruges til gaming, vil det derfor være bedst at vælge en computer med et andet styresystem.

Ofte stillede spørgsmål om Chromebooks

Kan man bruge Office pakken på Chromebooks?

Det er muligt at bruge Office pakken på Chromebooks. Man kan både bruge app-versionen og online versionen af Office pakken på en Chromebook. Funktionerne i disse versioner vil dog være lidt anderledes end på en Windows eller Mac computer.

Kan man installere Windows på Chromebook?

Det er teknisk set muligt at installere Windows på en Chromebook, men det vil være meget kompliceret. Det kan ikke anbefales, at downloade Windows på din Chromebook, da den slet ikke er lavet til dette styresystem. Din Chromebook vil sandsynligvis blive betydeligt dårligere, og garantien for din computer vil oftest ikke være væk.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg