Billede af Denver DBO-6550 Segboard taget af avXperten

Test af Denver DBO-6550 Segboard

Denver DBO-6550 Segboard - Legetøj eller...

Vi har alle set de smarte Segways, men det heftige prisskilt matcher også det kendte mærke.

Men der er kommet en række billigere udgaver af disse Segboards eller Balance Scootere som Denver kalder deres DBO-6550 MK3.

Men er det en reel mulighed eller er det bare noget legetøj. Hos avXperten har vi testet Denvers DBO-6550 MK3 for at se hvad et /segboard/ i den billigere ende faktisk kan levere.

Den første positive overraskelse kommer så snart man tager fat i selve pakken. DBO-6550 er langt tungere end jeg havde troet, hvilket lover godt for at der er tale om mere end blot et stykke legetøj.

Denver DBO-6550 segboard

Kassen viser det sorte Segboard i et buet og afrundet design og der er tydelige angivelser af produktets specifikationer på siden af kassen, i forskellige sprog.

Inden i kassen er selve Segboarded forsvarligt pakket ind i flamingo, så selv hvis kassen skulle få nogle knubs under forsendelsen vil selve Segboarded ikke lide overlast og det er jo altid rart når en vare skal sendes.

Når man tager Segboarded ud af kassen er det et stilrent og minimalistisk design der møder én. Runde former og ikke en masse dikkedarer. Et ladestik, til at tilslutte opladeren, der er lukket af med en praktisk gummihætte, så der ikke kommer jord og snavs ind når man bruger Segboarded. Der er en knap til at tænde og slukke på, og på fronten er der 2 LED-lygter der lyser når du kører. Ikke en masse knapper og andet der kan gå i stykker.

Denver DBO-6550 segboard

Jeg skynder mig at sætte /segboard/ i opladeren så det kan blive ladet op, og jeg kan få den første tur på det. Det indbyggede batteri kan lades fuldt op på tre timer. Men efter et par timer beslutter jeg mig for at gå i gang med testen og det har fået rigelig med strøm på blot et par timer, til at jeg kunne teste Segboarded.

Da det er første gang jeg prøver et Segboard er det med en vis nervøsitet at jeg skal stille mig op på det første gang. Det viste sig at det handler om beslutsomhed. Denvers DBO-6550 har indbyggede trykkontakter hvor man placerer fødderne, så det kun kører når der er vægt på det.

Men hvis man er lidt ubeslutsom når man skal stige på, så resulterer det i at det ene hjul kører, mens man står med foden på Segboarded.

Men når man lige tager sig sammen og bare stiger på, så er det ikke noget problem og ret hurtigt er det intuitivt at holde balancen på det.

Jeg tog et par ture frem og tilbage indendørs for lige at få følingen inden jeg tog det med udenfor for rigtigt at teste hvad det kunne.

Og det er udenfor man bør bruge dette Segboard, og der hvor det kommer til sin ret. Frem og tilbage i indkørslen og på parkeringspladsen fungerede det fint. Nemt og intuitivt at styre. Segboarded virker ved at det registrerer når man vipper fødderne. Men det sker helt naturligt når man står på det. Der er som om at det ved hvad man tænker, og hvad man vil, og så bare gør det. Det er nemt at køre frem ved blot at læne sig lidt forover, og baglæns ved at læne sig den anden vej. At svinge med Segboarded er helt naturligt når man tipper den ene fod en smule.

De 2 hjul er udført i aluminium og belagt med rigtigt gummi der giver Segboarded en dejlig kørekomfort og sikrer at det griber godt i underlaget. Kantsten kan det naturligvis ikke klare, men de skrå op og nedkørsler klarer det uden problemer.

Ifølge dansk lovgivning må man ikke køre på offentlig vej med et Segboard, men da der var tale om en lille lukket vej, så tog jeg chancen for at kunne køre nogle lidt længere strækninger.

Denvers DBO-6550 MK3 har en topfart på 15 km/t. Jeg havde ikke noget at måle det med, men det føles i hvert fald hurtigt når man står på det. Når man når 10km/t afgiver det nogle bip, så man er opmærksom på at man nu kører relativt hurtigt - i tilfælde af at man ikke havde opdaget det i forvejen..

Det var også ved tophastighed at jeg havde det første uheld. Jeg havde for en sikkerheds skyld iklædt mig beskyttelsesudstyr, men det havde nu ikke været nødvendigt, da jeg bare løb af Segboarded da jeg mistede balancen. Segboardet, hvor hjulene stopper når der ikke er vægt på, trillede efter.

Segboarded fik nogle skrammer, men det vil den slags udstyr jo få. Men ingen dele knækkede eller brækkede på det selvom det rullede og væltede hen over asfalten.

Så ud over stoltheden var der ikke noget der led skade og jeg fik så - lidt utilsigtet - testet at holdbarheden på Denvers DBO-6550 MK3 ikke fejler noget og at det er et Segboard der er bygget til at blive brugt, og kan tåle nogle knubs. Jeg prøvede igen hen af vejen, men mistede igen balancen omend lidt mindre dramatisk.

Måske skulle jeg have brugt lidt længere tid med manualen inden jeg gik i gang. Jeg så at ovenpå selve Segboarded var der en instruktion i hvordan man kalibrerer det. Det prøvede jeg og så var der ingen problemer med balancen - heller ikke ved fuld fart.

Så hvis du heller ikke gider læse manualen så grundigt, så gør alligevel dig selv den tjeneste at kalibrere Segboarded inden du bruger det. Det er kun et par tryk på start knappen og det gør en kæmpe forskel.

Denver DBO-6550 segboard

Denvers DBO-6550 MK3 er godkendt af arbejdstilsynet i modsætning til mange andre Segboards der er importeret fra Kina. Det er udstyret med 2 motorer der giver et kraftigt Segboard og sikrer ens trækkraft på de 2 hjul.

Det gav sig til udtryk ved at det ikke havde nogle problemer med at trække mig jævnt op og ned af opkørslen til parkeringspladsen. En almindelig kantsten kan det dog ikke klare, hvilket jeg heller ikke havde forventet.

Du kan rotere 360 grader på det uden problemer, så du vender på stedet uden at skulle køre frem og tilbage flere gange.

Med Denvers DBO-6550 MK3 får du et solidt og stabilt Segboard eller Balance Scooter som Denver kalder det. Det lader hurtigt op, har 2 kraftige motorer og en topfart på 15 km/t. Det lyder måske ikke af meget, men når man kører på det, så føles det hurtigt.

Men det er ikke topfarten jeg vil fremhæve ved dette Segboard. Men i stedet hvor nemt og intuitivt det er at bruge. Efter kort tids brug er det en naturlig forlængelse af ens ben og man styrer det ubesværet. Med min temmelig korte erfaring på det er det intet problem at styre det, selvom det stadig er lidt utrygt at køre ved høje hastigheder.

Efter at have prøvet det i et par dage kan jeg på det varmeste anbefale Denvers DBO-6550 MK3 som et rigtigt godt Segboard eller Balance scooter, til dig der ønsker at prøver kræfter med den type udstyr.

Med Denvers DBO-6550 MK3 får du et absolut gennemarbejdet produkt der holder hvad det lover og også kan holde til at blive brugt. Jeg er positivt overrasket over hvor godt det har holdt til de ture hen over asfalten det har fået i min test af det.

Intet et knækket eller i gået stykker. Kun nogle ridser i lakken, eller plastikken i dette tilfælde.

Denver DBO-6550 segboard

Hvis du overvejer et Segboard / Balance scooter til dig selv eller dine børn, så vil jeg varmt anbefale at du kigger nærmere på Denvers DBO-6550 MK3.

Se avXpertens udvalg her

Specifikationer

- Strøm: Indbygget genopladeligt 36V Samsung batteri på 4400mAh.

- Ladetid: Ca. 3 timer for fuld opladning

- Størrelse (B x H x D): 580 x 210 x 200mm.

- Vægt: 10kg inkl. batteri

- Lys: Indbygget lys i fronten

- Hjul: 6.5tm Aluminium fælge med gummihjul

- Tophastighed: 15km/t

- Rækkevidde: 15km.

Kunne du være interesseret i et elektrisk løbehjul? Se mere her: El løbehjul

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg