Kabel Management: Sådan undgår du kabelrod (Guide)

Lad os nu være helt ærlige. Vi har vist alle været ude for den problematik med kabler der “pryder” bagsiden af vores TV reoler, skriveborde eller skabe.

Måske har du endda gjort dig umage, at binde dine kabler sammen i en fin lille knude, og dermed samlet dem, så det hele ser bare lidt mindre rodet ud.

Ja, måske har du endda prøvet at lægge dem sammen i små fine strimler, i håb om at de ville blive liggende på samme måde.

Det kan måske virke som en tilfredsstillende løsning i et stykke tid, men du ved selv, at det ikke er den optimale løsning.

Senest den dag hvor du gerne vil erstatte én af disse enheder, så går arbejdet i gang med at løse knuder og fumle med kabler på bedste Houdini manér.

Ja, måske går det også først op for dig, når du en dag snubler over ét af disse kabler.

Et hurtigt kig bag på din TV reol, eller dit skrivebord ville nok bekræfte et af disse eksempler..

Det behøver nu ikke at være så svært, eller koste meget tid (eller penge), du behøver ikke først at lære hvordan du mestrer diverse knuder, før du bliver helt tilfreds.

Hvis du har mange enheder tilsluttet den samme stikkontakt, hvad enten det er TV’er, spillekonsoller, lamper, DVD afspillere eller kameraer, så har du garanteret stået med samme spørgsmål som så mange andre.

Hvad gør man med kablerne? Hvordan får jeg det til at se organiseret ud?

Hos AvXperten har vi gjort os den tanke, så vi har forberedt en række løsninger, for at du kan undgå kabel-spaghetti.

4 redskaber til bedre kabel management

Herunder finder du 4 redskaber som du kan bruge til bedre kabel management. Så kan du overveje hvad der passer bedst til dig.

#1: Den lette og hurtige - Kabelstrømpen

Med en kabelstrømpe får du samlet dine ledninger på en hurtig og praktisk måde.

Kabelstrømpen er det fleksible valg, eftersom den gør det muligt for dig, at samle ledningerne i én “strømpe” vha. velcrobånd.

Dette velcrobånd har den betydelige fordel, at det let kan åbnes og lukkes igen, når der er et kabel mere der skal tilføjes eller fjernes.

Se vores udvalg af forskellige kabelstrømper her: Kabelstrømpe

Et andet godt alternativ er kabelbindere, som i modsætning til kabelstrømper “omfavner” kablerne vha. en plastikslange.

I stedet for at have flere synlige kabler, lukket med velcrobånd, har du nu små kabelslanger i stedet, som straks kan skaffe dig mere overblik.

Derudover er denne løsning også betydeligt pænere for øjet.

Kabelsamlere finder du her: Kabelstrømpe

#2: Den fikse

Hvis du søger efter det mere elegante look, men stadigvæk gerne vil benytte dig af velcrobånd, så kan disse fikse kabelsamlere måske være den rette løsning for dig.

En kabelsamler er uundværligt alle de steder, hvor meget elektronik skal finde plads.

Med en kabelsamler, eller den lidt mere permanente løsning, kabelbinderen, kan du hurtigt få styr på din kabel-spaghetti.

Se en liste over kabelbindere og velcrostrips her: Kabelsamler

Her kan du også finde diverse praktiske tilbehør, som f.eks. selvklistrende kabelholdere til gulvmontering, mærkater til kablerne, sleeves og meget mere.

#3: Den billige, men effektive

Hvis du søger efter en lidt billigere, men ligeså effektiv måde, at samle dine kabler , så er strips måske den perfekte løsning for dig.

Kabelbånd/strips har fundet en bred anvendelse i mange forskellige situationer og ofte vist sig som en effektiv måde, at samle kablerne på (samt en masse andre ting).

En kabelbinder er en mere permanent løsning med dets enkelte envejs lukkesystem.

Men hvis du på et senere tidspunkt skal tilføje flere kabler, så kan den gamle kabelbinder fjernes på blot få sekunder, og nemt erstattes med en ny.

Kabelbindere findes i forskellige længder og farver.

Skulle der i et særtilfælde være behov for en større strip, så kan du nemt og hurtigt sætte flere sammen til én.

Se vores udvalg af kabelstrips her: Strips

#4: Den elegante

Hvis du leder efter en mere elegant løsning, hvor dine kabler bliver skjult helt væk og du ikke behøver at se på dem, eller risikere at snuble over dem, så er kabelbakker præcis den løsning, som du leder efter.

En kabelbakke har den betydelige fordel, at passe særligt godt ind i omgivelserne, med en næsten kamuflerende virkning.

Kabelbakker er især egnet til kontormiljøer, eftersom de hurtigt og enkelt får kontoret til at se mere ryddeligt og præsentabelt ud.

Du kan f.eks. finde kabelbakker i hvid, som fint går i ét med en hvid væg.

Måske en kabelbakke i sort, hvis det skal være mere synligt, så ingen af dine kolleger, kunder, eller dig selv, behøver at risikere at snuble over den.

Du kan finde diverse kabelbakker i vores webshop her: Kabelbakker

Skal der dækkes over en længere “strækning”, eller skal bakkerne forbindes med hinanden, så kan et vinkelstykke også byde på et yderst praktisk tilvalg.

Se vores udvalg af vinkelstykker her: Vinkelstykker

Er du på udkig efter en lidt mere robust kabelbakke, så kan vi varmt anbefale en som er udført i aluminium.

Fremstår det ikke som en afgørende faktor for dig, om det skal være aluminium, eller plast, så kan en kabelbakke i plastik også byde på et fint alternativ.

Se hele udvalget her: Alu-kabelbakke

Omend dit valg falder på en kabelbinder, kabelstrømpe, strips eller en kabelsamler så får du garanteret styr på din kabel-spaghetti med en af disse løsninger.

7 tips til bedre kabel management

At opnå god kabel management kan variere meget alt efter de omgivelser kablerne befinder sig i.

Herunder vil jeg give dig 7 tips til at forbedre din kabel management og opsætte dine kabler så dit skrivebord ser pænt ud, uden at ofte den fleksibilitet du har brug for.

#1: Udnyt dit skrivebord

Mange skriveborde kommer med en variation af muligheder som du kan udnytte til at skjule dine kabler.

Er dit skrivebord lavet med et hul som er beregnet til kabler? Så kan du udnytte det hul som start til at administrere dine kabler.

Hvis dit skrivebord har skuffer eller en anden flad overflade som skjuler bagsiden er dette et fantastisk sted at gemme diverse kabel.

Hvis dit skrivebord ikke har nogen skuffer eller andet som kablerne kan gemmes bag ved, kan du bruge en kabelbakke og gemme kablerne væk.

På den måde kan du kun se kablerne, hvis du kigger op under bordet.

#2: Udnyt dine omgivelser

Du kan strategisk placere dit skrivebord tæt ved en stikkontakt. På den måde undgår du at skulle trække et langt strømkabel på tværs af rummet.

Hvis dette ikke er en mulighed kan du skjule strømkablet i en kabelbakke.

For at kabelbakken bliver så diskret som muligt, kan du vælge en kabelbakke i samme farve som din væg.

#3: Vælg den rette kabellængde

Hvis du har mange kabler der er længere end de behøver at være, kan de nemt komme til at rode mere end nødvendigt.

Du kan altid skjule dine kabler i en kabelbakke, men det kan også undværes hvis du vælger den rette længde af dine kabler til at starte med.

Det vil altid være praktisk at have kabler, der ikke er meget længere end nødvendigt. På den måde vil du opnå bedre kabel management.

#4: Afmærkning af kabler

I god kabel management vil du i langt de fleste tilfælde have samlet en masse forskellige kabler i et bundt.

Det kan derfor være svært at finde ud af hvad de forskellige kabler bliver brugt til.

For at skabe et bedre overblik over de individuelle kabler, kan det være en god ide at afmærke de forskellige kabler i begge ender.

På den måde ved du hvad de individuelle kabler bliver brugt til.

Den mest optimale måde at gøre det på, er ved at sætte et stykke skrivetape i begge ender af hvert kabel, hvor du så kan skrive hvad de individuelle kabler skal bruges til.

Ved at afmærke kablerne undgår du at skulle følge kablerne fra ende til ende for at finde ud af hvad de bliver brugt til.

#5: Mulighed for fleksibilitet

Kabel management kan ofte resultere i, at det bliver mere besværligt at til- og frakoble individuelle kabler.

Her kan du til fordel frasortere de kabler som du oftest vil til- eller frakoble, og undgå at føre dem ind i samme kabel samling som de kabler du ikke forventer at skulle til- eller frakoble.

De kabler du har frasorteret kan du så lave en samling med, og få nemmere adgang til at til- og frakoble dem ved brug af mere fleksible redskaber såsom kabelholdere.

På den måde undgår du at skulle pille ved de kabler som ikke skal frakobles, hvilket gør det nemmere for dig selv, og udelukker at den mere permanente kabelsamling bliver rodet over tid.

Den ovennævnte løsning er super god hvis dig eller dit barn af og til tager sin PC med til f.eks. et LAN-party.

En anden løsning til at øge fleksibiliteten er at have et ekstra sæt af de kabler som du oftest skal have med på farten.

Den sidstnævnte løsning kan være meget praktisk hvis der er visse kabler som du ofte tager med rundt omkring.

Det vil dog være en lidt dyrere løsning, som har sine begrænsninger, da nogle kabler er fastmonteret en enhed som f.eks. mus og tastatur.

#6: Løse kabler i skuffen

At rulle dine ubrugte kabler pænt sammen virker måske som unødvendigt besvær, men i virkeligheden vil det spare dig både tid og penge.

Ved at rulle kablerne pænt sammen og påføre en kabelbinder før du lægger dem i skuffen vil gøre det nemmere for dig at finde kablerne på et senere tidspunkt.

Du vil oven i købet slippe for at skulle igennem en kæmpe kabel knude for at finde det kabel frem som du søger.

Du vil også forøge levetiden på alle de kabler du har liggende i skuffen, da de vil slippe for de skader der kan forekomme når du roder gennem kabel knuden med en lav tålmodighed.

For slet ikke at tale om de frustrationer du undgår, i sammenligning til når du leder efter et specifikt kabel i et stort kabelrod.

#7: Grundig planlægning

Kabel management er meget forskelligt fra situation til situation. Det vil varierer alt efter hvilke muligheder dit rum giver dig, hvilket skrivebord du har, og hvilke kabler der skal bruges.

Derfor er det en god ide at planlægge din kabel management før du går i gang.

Her er en liste over nogle af de ting du skal overveje i planlægningen:

  • Hvor mange kabler skal du bruge?
  • Hvor skal de forskellige kabler sættes til?
  • Hvor lange skal kablerne være?
  • Hvor kan du bedst muligt gemme kablerne væk?
  • Hvilke kabler skal du have nem adgang til?
  • Hvilke kabler skal du ikke have nem adgang til?

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg