Alt om Gaming Borde » 5 Smarte Funktioner

Hvis du er en, af de efterhånden mange personer, som gamer hyppigt, så er dette indlæg uden tvivl for dig.

Jeg går igennem hvad et gaming bord egentlig er, og hvorfor de er så populære i nyere tid.

Hvad er et gaming bord? Et gaming bord er et alternativ til et normalt skrivebord, og er designet specifikt til gaming-setups. Gaming borde fås ofte med smarte funktioner som fx hæve/sænke funktion, kopholder, holder til headset, indbygget musemåtte osv.

Der er meget mere at fortælle om gaming borde end blot denne korte beskrivelse ovenfor, læs med herunder hvor jeg dykker ned i diverse fakta om gaming borde, heriblandt hvilke funktioner du kan forvente af et gaming bord.

Hvad er forskellen på et gaming bord og et skrivebord?

Et gaming bord er modsat et skrivebord, udelukkende designet til de af os som gamer.

Det betyder at samtlige funktioner, heriblandt selve bordets form og størrelse, er designet ud fra en fokus på gamere.

Alt lige fra hvordan bordet er formet, til de ekstra funktioner der følger med er dermed fokuseret på dem som gamer, men fungerer egentlig også til dig som blot arbejder.

Gaming borde er ofte meget prisvenlige, da de er designet til almene forbrugere, og sjældent henvender sig til arbejdspladser, hvor skriveborde kan koste en stor sum penge.

3 Fordele ved et gaming bord

Gaming borde har en række fordele frem for normale skriveborde, og er typisk en god og billig løsning hvis du udelukkende gamer derhjemme.

#1 - 100% Fokus på funktioner til gaming

Med et gaming bord har får du en række smarte funktioner rettet mod gaming, som normale skrivebord sjældent besidder.

Det kan fx være funktioner som:

  • Ergonomisk design
  • Kopholder
  • Headset holder
  • Skærmholder
  • QI-opladning

Alle disse ting gør at bordet i større grad passer til dine gaming behov, så du ikke selv skal montere alle disse ekstra funktioner på dit normale skrivebord.

#2 - Mere ergonomisk til gaming end normale skriveborde

Der er ofte stor forskel i hvordan vi sidder når vi arbejder, i forhold til når vi gamer.

Af den grund er gaming borde designet i en mere ergonomisk form, som passer til den positur mange sidder i når de gamer.

Det giver klare fordele i forhold til at sidde ordentligt når man gamer, hvilket for nogle mennesker kan betyde at fx ryggen og andre led i kroppen bliver skånet i større grad, i forhold til hvis de bruger et normalt skrivebord.

#3 - Ofte billigere end normale skriveborde

Gaming borde er typisk en del billiger end kvalitets skriveborde, hvilket primært skyldes at de er designet og fremstillet til private personer, og ikke arbejdspladser, som mange skriveborde er designet til.

Det skyldes at produkter som er rettet til erhverv, ofte har en højere prisklasse, da virksomheder er i stand til at betale dyre domme for gode møbler.

Gaming borde er heldigvis ofte en forholdsvis lille investering, så du ikke skal bekymre dig om at ofre mange penge på et godt bord til dit gamer-setup.

5 Smarte funktioner i et gaming bord

Hvis du stadig ikke kan se det smarte i et gaming bord, kan du læse lidt mere om de funktioner du kan forvente af gaming borde herunder.

#1 - Hæve/sænke gaming bord

Hæve/sænke funktion i et gaming bord er ikke så anderledes fra den samme funktion man kender fra normale skriveborde.

Funktionen giver dig mulighed for at hæve og sænke dit bord som det passer dig, så du fx kan vælge at stå op og game, hvis du føler at du mangler lidt cirkulation i kroppen, eller blot vil føle dig lidt mere frisk og klar.

Hæve/sænke funktion har dog den ene ulempe at de ofte betyder at gaming bordet koster lidt ekstra, men det kan være alle pengene værd hvis du er typen som ofte skifter mellem stående og siddende position når du gamer.

#2 - Gaming bord med kabelskjuler

Denne tilføjelse er nok en af de absolut bedste ved gaming borde, og kan spare dig for en masse besvær med grimme ledninger.

Kabelskjulere er noget mange brug for at gøre deres computer-setup pænere og mere opryddeligt.

De bruges til at samle dine kabler, og gemme dem pænt af vejen bag dit setup.

Udvalgte gaming borde kommer med indbyggede riller/revner eller net under bordpladen, som du kan bruge til at skjule diverse kabler som du uden tvivl har hængende fra din computer til dine skærme, headset, tastatur og mus.

På den måde får du en komplet løsning, der sikrer at dit setup ser godt ud, og kablerne ikke hænger og flyder, samt ikke forstyrre dit gameplay.

#3 - Gaming bord med holder til headset

At game uden et headset er ligesom at køre bil uden hjul, det fungerer bare ikke.

Når man ikke bruger sit headset, er det rart at have et sikkert sted at opbevare det, så man ikke ved et uheld taber/klemmer det så det går i stykker.

Derfor har mange gaming borde en lille holder under bordpladen, så du kan hænge dit headset et trygt og sikkert sted.

#4 - Indbygget kopholder i dit gaming bord

Mange af os nyder en kold forfriskning i ny og næ, og det gælder især når man gamer.

Gaming i bestemte spil kan nemlig være meget intenst, og derfor er en kold forfriskning lige ved hånden rar at have.

Kopholderen er typisk monteret i kanten eller under bordet, så du ikke kan spilde på elektronikken der står på dit gaming bord.

#5 - Stor musemåtte på hele bordet

Nogle gaming borde kommer med en indbygget musemåtte i selve overfladen af bordet.

Med andre ord, fungerer hele bordet altså som én stor musemåtte, så du kan bevæge din mus helt frit uden problemer på hele bordet.

Det er en kæmpe fordel for især dig som spiller mange skydespil, hvor musen ofte kører meget rundt på bordet i hurtig fart.

Det sikrer at du altid har det rette underlag, så der ikke sker uforudsete fejl når du sigter i dine skyde- og andre computerspil.

FAQ om gaming borde

Hvorfor vælge et gaming bord?

Et gaming bord er designet helt specifikt til de som gamer, og kommer med ekstra funktioner som sjældent er at finde i normale skriveborde. Det kan fx være funktioner som holder til dit headset, kopholder, justerbare led og meget mere.

Kan man få gaming bord med lys?

Mange gaming borde kan fås med indbyggede LED lys, hvor du frit kan skifte mellem farver og mønstre for at gøre dit gaming bord mere personligt. Du bør altid lige tjekke om lyset følger med bordet, da langt fra alle gaming borde kommer med indbygget lys.

Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber et gamer bord?

Inden du køber et gaming bord er det vigtigt for det første at vælge den rette størrelse. Her er det både vigtigt at vælge de rette dimensioner i bordpladen, men også at vælge en variant som har den rette højde, eller kan justeres som du ønsker det. Derudover er det vigtigt at vælge et bord med alle de funktioner du har brug for, fx hæve/sænke funktion, kopholder, headset holder, indbygget musemåtte osv.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg