Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?
Billede af Apple Logo. Taget af avXperten personale.

Guide til MagSafe: Alt om Apples Trådløse Teknologi

Har du hørt om MagSafe, og undret dig over hvad Apples magnetiske teknologi er? I dette indlæg vil jeg forklare hvad MagSafe er, og hvordan du bruger det.

Hvad er MagSafe? MagSafe er en magnetisk teknologi udviklet af Apple, som en del af et trådløst opladningssystem til iPhone og Apple Watch. Teknologien er blevet indbygget i iPhone siden iPhone 12. Originalt var teknologien udviklet som en sikkerhedsfunktion til MacBook opladerkabler.

Hvis du vil vide mere om MagSafe, og hvordan det virker, så læs med i dette blogindlæg.

Hvordan virker MagSafe?

MagSafe består af en cirkel af magneter, som er placeret rundt om en iPhones interne ladespole. Denne cirkel registrerer andet MagSafe kompatibelt tilbehør.

En MagSafe-oplader kan registrere, ved hjælp af disse magneter, om en telefon er MagSafe eller Qi kompatibel.

Hvis ikke enheden er MagSafe kompatibel, men er kompatibel med Qi-opladning, så vil opladeren reducere strømmen, og derfor kan opladningstiden være langsommere end på en typisk Qi-oplader.

Magneterne i MagSafe-udstyret vil kun kunne forbindes med andet MagSafe-udstyr, og du skal derfor ikke være bange for at andre magneter sætter sig fast på din iPhone, Apple Watch, eller andre Apple produkter.

Hvad er formålet med MagSafe?

Formålet med MagSafe er at sikre nem og korrekt placering af din enhed på den trådløse oplader, eller at MagSafe-tilbehøret er placeret korrekt på din enhed.

MagSafe er ofte den hurtigste måde at oplade dine Apple enheder på, men kan sagtens være langsommere end andre Qi-løsninger.

Du får dog ikke den smarte brugervenlighed og magneterne med, i normale Qi-opladere og ikke-Apple enheder.

Hvad kan du bruge MagSafe til?

Udover at du kan bruge MagSafe til trådløs opladning, så kan du købe MagSafe-tilbehør til din iPhone.

Dette tilbehør er designet til at udnytte MagSafe-teknologien til at give en forbedret brugeroplevelse.

Der findes forskellige typer MagSafe-tilbehør på markedet, f.eks. covers, trådløse powerbanks, kortholdere, Popsockets og holdere og opladere til bil.

Hvordan bruger du MagSafe-opladeren?

Start med at tilslutte din MagSafe-oplader til en stikkontakt ved hjælp af en kompatibel strømforsyning.

iPhone:

  1. Hvis du har MagSafe-tilbehør tilsluttet din iPhone, f.eks. en MagSafe-kombatibel Popsocket, så bør du fjerne denne, inden du tilslutter din iPhone til din MagSafe-oplader.
  2. Anbring din iPhone med forsiden opad på din MagSafe-oplader.
  3. Når din iPhone begynder at oplade, vil opladningsindikatoren blive vist på din skærm.

Hvis det er dine AirPods, som du vil oplade, så følg vejledningen nedenfor. 

AirPods (2. generation):

  1. Kom dine AirPods i opladningsetuiet og luk låget.
  2. Læg etuiet med statusindikatoren opad midt på MagSafe-opladeren.
  3. Når etuiet er placeret korrekt i forhold til opladeren, vil indikatoren lyse et par sekunder før den slukkes, mens opladningen fortsætter.

Hvad er forskellen på MagSafe og andre opladere?

MagSafe er en forholdsvis unik måde at oplade på, og kan være lidt anderledes end andre metoder, herunder får du en lidt dybere forklaring på hvorfor.

Hvad er forskellen på MagSafe og Lightning?

Den største forskel på MagSafe og Lightning er, at opladning via MagSafe er trådløst, hvor opladning via Lightning er kablet.

Derudover kan MagSafe kun transportere strøm, hvor et Lightning-kabel både kan transportere strøm og data.

Hvis din enhed er tilsluttet både MagSafe-opladeren og en Lightning-oplader, så vil den kun oplades via Lightning-opladeren.

Hvad er forskellen på MagSafe og Qi?

Originalt var MagSafe-teknologien udviklet som en sikkerhedsfunktion til MacBook oplader-kabler. Men den nyere MagSafe-teknologi, som bruges til iPhones, og andre Apple-enheder, er bygget på Qi-teknologien, men er udviklet specielt til iPhones.

Den største forskel på MagSafe og Qi er den magnetiske teknologi, som Apple har indbygget i deres iPhones, som hjælper MagSafe-opladeren med at registrere MagSafe kompatibelt tilbehør.

MagSafe består af magneter, som er placeret rundt om en trådløs Qi-ladespole inde i din iPhone. Disse magneter understøtter opladere, covers, etuier, kortholdere, og andet MagSafe-tilbehør.

Du kan sagtens bruge en MagSafe-oplader til at oplade en Qi-kompatibel enhed, som ikke er kompatibel med MagSafe-opladning. MagSafe-opladeren vil registrere at din enhed kun er kompatibel med Qi-opladning, og reducerer strømmen. Opladningstiden kan dog være langsommere end på en typisk Qi-oplader.

Kan andre mobiltelefoner bruge MagSafe?

Som udgangspunkt er det kun Apple’s iPhone, som fra fabrikkens side er kompatibel med MagSafe. Men nogle Android telefoner kan gøres kompatible ved hjælp af en magnetisk MagSafe ring.

Ringen monteres bag på telefonen eller mobilcoveret, og mobilen kan nu bruges sammen med MagSafe-opladere, og andet MagSafe-tilbehør.

Du kan også benytte et MagSafe kompatibel cover i stedet for en MagSafe ring. Disse covers findes både til iPhone og til Android-telefoner.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søg