Klik her for at se JANUARUDSALG TILBUD  -  Spar op til 38%
Hvad er Roblox? Kopi af LEGO og MineCraft er kæmpestort

Hvad er Roblox? Kopi af LEGO og MineCraft er kæmpestort

1,50 baseret på 1 bedømmelser

Roblox startede ud med at være egnet til børn, men nu har det overtaget spilverdenen med storm og nu spilles det både af børn, teenagere og voksne i millionvis. 

Hvad er Roblox? Roblox er et globalt spilplatform med mange millioner dagligt aktive spillere og stort udvalg i spil, med et Lego lignende design. 

Måske er du nysgerrig på hvordan du kommer i gang med Roblox eller er en bekymret forælder som tænker på om det er sikkert for børn og det giver vi dig svarene på lige her. 

Hvordan bruger man Roblox?

Hvordan bruger man Roblox?

Man kan tilgå Roblox via deres hjemmeside, ved at gå ind på en webbrowser og finde den, som kommer op som det første søgeresultat når man søger på Roblox i browserens søgefelt. 

Roblox kan spilles af unge som gamle, men henvender sig primært til børn og teenagere med sine spil, men også til unge og voksne med deres Roblox Studio spil værktøj til at skabe sine egne spil og dele med andre. 

Selv om man kan vælge dansk som sprog er indholdet på hjemmesiden engelsk, så det kan måske være svært at navigere i hvis man ikke er så stærk i engelsk. 

Når du har oprettet en bruger kan du skabe din egen karakter, lidt ligesom at bygge en Lego mand men virtuelt. 

Efter at have lavet en profil og en karakter, så kan du gå i gang med at udforske det store Roblox univers og finde dine nye yndlings spil og der er mange at vælge imellem.  

Roblox kan spille både på computer igennem en browser eller på telefon og tablet ved at hente appen til din iOS eller Android enhed. 

Roblox og Lego?

Roblox og Lego?

Selvom Roblox's figurer og univers måske kan forveksles med Lego, så er det altså ikke Lego der står bag Roblox. 

Roblox blev skabt i 2006 og havde til intention at blive et MMO (Massively Multiplayer Online) spil og var nok i bund og grund inspireret af Lego universet, da det rygtes at ejeren prøvede at sælge Roblox til Lego, men Lego afviste tilbuddet da de i hemmelighed var ved at udvikle deres eget MMO spil Lego Universe. 

Lego Universe udkom få år senere i 2010, men lukkede allerede permanent ned for serverne i 2012, da det blev for omkosteligt at holde kørende. 

Roblox kostede ikke lige så meget at holde kørende og de er derfor stadig til stede med deres spil den dag i dag.  

Men udover at Roblox måske ligner Lego, så er der altså ingen sammenkædning mellem de to virksomheder.  

Roblox figure

Ligesom med Lego kan du nu også få Roblox figurer men de kommer ikke med store æsker med klodser til ligesom man kender det fra Lego. 

Roblox figurerne er både en form for merchandise og legetøj, og man kan dog få nogle Roblox figurer med sjove former for tilbehør som køretøjer, som  ligger lidt op til at blive brugt til leg, men for nogle er det mere til dekoration til hylden på gamerværelset. 

Roblox login

Roblox login

Med det samme du går ind på Roblox’s hjemmeside bliver du mødt med en sign up mulighed, så du kan oprette en profil på side. 

Du skal udfylde din fødselsdag, samt ønske af brugernavn og kodeord til login og så kan du vælge at angive dit køn, men det er ikke påkrævet. 

Herefter har du nu oprettet en profil og kan begynde at skabe din karakter og ellers gå på opdagelse i de mange spil.

Roblox guide til forældre

Roblox guide til forældre

Da Roblox er et platform designet til at være til multiplayer, ligger det op til at det er et socialt spil og derfor kan det måske føles utrygt for forældre at lade sine børn spille på platformen. 

Vi giver derfor dig som er forældre, en guide til hvordan du gør spillet mere sikkert for dit barn. 

Hvis dit barn er under 13 år bliver der automatisk sat nogle restriktioner på spillet fra Roblox side og dette betyder også at hvis de vil spille på bestemte måder, skal det være under opsyn af en forælder eller værge. 

Det kan ske ved at man som forælder selv kan indstille de restriktioner der skal være på barnets spil og godkende profilen med en tilknyttet forælder e-mail. 

Du kan blandt andet bestemme hvilke spil som dit barn må spille og slå chat muligheden fra.

Hvis man vil chatte inde i spillet, så har Roblox et chat-filter som kan censurere meget af de upassende indhold eller det der strider imod Roblox’s regler, såsom at give sit navn ud.

Hvis en bruger støder på upassende indhold eller føler at en anden bruger er ubehagelig kan man anmelde det på Roblox hjemmesiden. 

Spillere kan anmelde eller blokere specifikke profiler ved at klikke på deres profilnavn inde i et spil og derefter klikke på bloker spiller eller anmeld. 

Det bringer en videre til en drop-down menu hvor man kan vælge den overtrædelse den anden profil har begået og tilføje en kommentar. 

Roblox VS. Minecraft

Roblox VS. Minecraft

Roblox og Minecraft har det tilfælles at de tilbyder spillere at spille multiplayer altså sammen med andre, tilbyder brugerne at skabe sine egne verdener og spil og dele dem med andre, så de på den måde begge tilbyder mange forskellige spil og mange timers sjov.   

Minecrafts figure er meget firkantede og boksede hvor Roblox er lidt mere en blanding af afrunde og hårde kanter, samt i mere 3D end de lidt flade og pixelerede i looket Minecraft figurer. 

Minecraft er sat til en smule yngre publikum end Roblox er og starter ud ved en anbefaling af 8 år, hvor Roblox anbefaler 13+. 

Roblox er gratis, hvor du derimod skal betale for at få Minecraft til en start, men så har de til gengæld ikke de samme tilkøb som Roblox har med din Robux butik.  

Minecraft er skabt med henblik på at være en form for overlevelsesspil i en stor åben verden, hvor Roblox er mere designet til at spillerne designer deres egne spil eller spiller andres spil, så der er stort udvalg at vælge imellem. 

Som sagt kan man dog også finde stor varriation i spil med Minecraft, med Minecraft servere og mods. 

Roblox Premium

Roblox Premium er en abonnementtjeneste til Roblox hvor du hver måned får forskellige goder ved at være medlem. 

Udover at du får Robux, som du kan læse om i afsnittet herunder, så får du adgang til eksklusive objekter til din karakter, rabatter, mulighed for at bytte med andre og fordele i spil, såsom Premium levels, objekter, boostere og mere. 

Robux

Robux

Robux er det Roblox kalder sin valuta der kan bruges i spillet, til at købe 

Hvis du ønsker at købe noget i spillet med Robux bliver du nødt til at købe Robux for virkelige penge. 

Der er fem forskellige engangs Robux beløb man kan købe, 400, 800, 1.700, 4.500 og 10.000 hvis man ikke abonner på Roblox. 

Hvis du derimod opretter abonnement kan du købe 450, 1000, 2.200 i måneden med en lille besparelse i forhold til at lave et engangskøb. 

Du kan se priserne for de forskellige Robux beløb i skemaet herunder:

Pris i Dollars (Ca. pris i danske kroner)

Robux (Engangskøb)

Robux (Månedlig abonnement)

$4.99 (32 kr.)

400

450

$9.99 (63 kr.)

800

1000

$19.99 (126 kr.)

1700

2200

$49.99 (315 kr.)

4500


$99.99 (631 kr.)

10000


Roblox Studio og Developer

Roblox Studio og Developer

Med Roblox har brugerne muligheden for at skabe deres helt egne spil med spil-værktøjet Roblox Studio, som de så kan dele med resten af Roblox platformens brugere. 

Roblox Studio er et software du kan hente ned på din computer for at kreere spil der ellers kun lever i din fantasi. 

Der er en masse værktøjer i Roblox Studio som hjælper dig til at forme din spilverden lige som du ser den. 

Du kan finde guides om hvordan du bruger Roblox Studio ved at gå ind på Roblox developer hvor du også kan få hjælp fra andre Roblox udviklere. 

Vil du bygge de sejeste og bedste spil i Roblox Studio? Så opgrader dit værktøj med en ny computermus eller tastatur fra avXperten. 

Varer nævnt i dette indlæg

Skriv en kommentar
E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Over 11.500
Varer på lager
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
E-mærket
Godkendt siden 2007