Installation af Internet Kabler - (Guide + Videoer!)

Står du overfor at skulle installere en internet router med dertilhørende installation af internet kabler? Så er du landet det helt rigtige sted. I dette indlæg gennemgår vi, hvordan du får installeret internet kabler, så du kan få lynhurtigt og stabilt internet.

Der er flere forskellige måder til at installere internet kabler. Vi vil hos AvXperten ikke gøre os til dommere over, hvilken metode du skal bruge. I stedet vil vi informere dig om, hvilke muligheder du har, hvad disse muligheder indebærer, samt hvordan du gør det.

Inden vi går igang med forklaring af installationen, er det vigtigt at du først er helt med på hvordan netværkskabler fungerer, få alt du bør vide i videoen herunder:

Internet kabel via Router

Den første måde til at installere internet kabler, er sjovt nok ved hjælp af en trådløs router. En trådløs router kan ikke alene give dig en super nem måde til at tilslutte et internet kabel, det giver dig naturligvis også mulighed for helt at undgå et internet kabel, hvis man ønsker dette.

Routerer, sammen med forstærkere/extendere, giver dig også rig mulighed for at kunne få internet via et internet kabel i alle hjemmets rum. Dette kan også gøres uden at placere routere rundt omkring i hjemmet, dog er dette alt andet lige den nemmeste måde.

Inden vi gennemgår, hvordan man tilslutter sig internettet ved hjælp af et internet kabel, igennem en router, så får du lige en hurtig guide til, hvordan man vælger en router.

Hvilken router skal jeg vælge?

Der er en række forskellige ting, du bør overveje inden du køber din næste router. Normalt vil man som hovedregel primært overveje 3 ting, hvilket er:

 • Hvor mange enheder skal routeren levere internet til?
 • Hvor høj hastighed har du brug for? Hvis man er 3-4, der skal streame og spille på samme tid, skal man have en rigtig god hastighed!
 • Hvor mange kvadratmeter skal routeren dække?

Alt efter, hvordan dine svar lyder til disse spørgsmål, så vil prisen og kvaliteten af den router, du bør købe, variere. Dog er der en ting, der er vigtig at tænke på, når man skal bruge routeren som tilslutningsenhed til et internet kabel, nemlig hvorvidt den er udstyret med en eller flere ethernet indgange.

-OBS: Den må meget gerne være udstyret med adskillige!

Ethernet indgange er de indgange, hvor man tilslutter sit internet kabel.

Du kan være mere eller mindre sikker på, at der medfølger en router i den aftale, du laver med en internetudbyder. Som regel koster det ikke ekstra at få en router med, den følger oftest bare med i aftalen.

Den router, du får med i aftalen med din internetudbyder, kan ganske vidst være rimelig tilstrækkelig, hvis ikke du har de store behov, når det angår hastighed og rækkevidde. Dog oplever mange, at den simpelthen ikke er tilstrækkelig, hvorfor man er nødt til at investere i en router, der har lidt mere kraft og rækkevidde i sig.

Se vores video guide, hvor vi gennemgår, hvad du skal vide om trådløse routere herunder:

Sådan tilslutter du et internet kabel via router

Nu vil vi så gennemgå, step-by-step, hvordan du tilslutter et internet kabel til din computer og router.

 • Step 1: Tænd din router
 • Step 2: Sørg for, at den har forbindelse til internettet (Lamperne skal lyse grønt)
 • Step 3: Indsæt den ene ende af dit internet kabel til routeren.
 • Step 4: Indsæt den anden ende af dit internet kabel til din computer.
 • Step 5: Tjek, at din computer er tilsluttet internettet via netværkskablet. Gå til ? Indstillinger ? Ethernet

Det var dét! Det er super nemt og problemfrit at tilslutte din computer til internettet via et netværkskabel, faktisk er det også nemmere end at tilslutte sig internettet via Wifi.

Dette var den simple måde, hvorpå man kan tilslutte sin computer til internettet. Dette er dog langt fra ideelt, hvis man har flere rum, hvor man gerne vil have indført et netværkskabel. Ligeledes er det heller ikke ideelt, hvis din router er placeret i gangen eller køkkenet, således at du er nødsaget til at have et kabel liggende gennem huset.

I næste afsnit giver vi vores bud på, hvordan du kan få adgang til et netværkskabel i alle hjemmets rum, uden at have kabler liggende over det hele.

Internet kabel i hele hjemmet

Ønsker man at indføre et internet kabel i alle af hjemmets rum, så er det først og fremmest oplagt, at man gør det i en forbindelse med en renovering, ombygning, nybygning eller lignende. Står du over for at skulle gøre en af ovenstående ting, så skal du altså allerede inden tænke over at få det ordnet, IKKE bagefter!

Inden vi går videre til, hvordan man kan få internet kabler rundt i hele huset, så er det nærliggende lige at kigge på, hvorfor man egentlig burde gøre dette. Vi lever trods alt i en tid, hvor alt bliver mere trådløst og digitalt, så hvorfor overhovedet ulejlige sig med kabler?

Derfor skal du installere internet kabler i hjemmet

Det virker måske unødvendigt og tidskrævende at installere internet kabler rundt i sit hus, når man kan vælge at køre det hele trådløst via en eller flere routere. Dog skal du medregne, at der næsten altid vil være en større eller mindre grad af besvær forbundet med opsætningen og brugen af trådløst netværk.

Samtidig er det et uomtvisteligt faktum, at forbindelsen via et internet kabel er langt mere stabilt, sammenlignet med forbindelsen via wifi. Du undgår også at blive påvirket af ting som:

 • Fejl på din trådløse router
 • Adgangskode til internettet, som ingen kan huske, hvor er.
 • Støj og forstyrrelser fra andre trådløse netværk.
 • Fejl og besvær ved opstillingen af IP, DNS og lignende.

Udover ovenstående ting, som du undgår ved at bruge internet kabel frem for wifi, så er der naturligvis også en række yderligere fordele, fx:

 • Forbindelsen er hurtigere
 • Forbindelsen er mere stabil
 • Du bliver ikke logget af og på forbindelsen
 • Du undgår signaludfald og tabte forbindelser

Hermed ikke sagt, at trådløst internet er dårligere end internet via kabel. Det handler i bund og grund om, hvilke behov og ønsker man har. Dog begrænser vi os til at dække de gode ting ved kablet i denne artikel.

Nu, hvor vi har argumenter for at installere internet kabler rundt i huset på plads, går vi videre til, hvordan du rent faktisk gør det.

Sådan installerer du internet kabler rundt i hele hjemmet

Det første, du skal gøre, inden du går i gang med installeringen af internet kabler rundt i hjemmet, er at lave en velovervejet og gennemarbejdet plan. En god plan er i dette tilfælde en plan, hvor du har lavet præcise tegninger for, hvor du vil have stikkene installeret.

Husk at tænke fremad, når du laver din plan. Overvej, hvordan dine behov vil se ud i fremtiden, især hvis de muligvis ændrer sig. Dette kunne eksempel være i tilfælde af, at rummene skal udfylde andre “roller” i fremtiden.

Når du har lagt din plan, og er nogenlunde sikker på, at planen er skudsikker, så skal du i gang med at rille. Har du ikke lige sådan en liggende (det har de færreste), så forholder det sig heldigvis således, at du kan leje en i de fleste byggemarkeder til en overkommelig pris.

Når du har rillet de nødvendige gange fra din router til de forskellige rum, så bør du indføre elektrikerrør, hvor i dine kabler sikkert kan opbevares og føres igennem.

Herefter skal du naturligvis mure rillerne til igen, hvorefter du kan føre dine netværkskabler igennem.

Når du har gjort dette, så bør du også lave en flot og stilfuld afslutning, hvilket gøres bedst ved hjælp et dataudtag. Et dataudtag kan monteres i alt fra en væg, under hylder, på et trappetrin og lignende. Du kan praktisk talt placere den, hvor du vil.

Hvis du er i tvivl om, hvordan man monterer et netværkskabel, så gennemgår vi det i næste afsnit. Husk altid at konsultere med en fagmand, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gøre, eller i tilfælde af, at du ikke har nogen eller ringe erfaring med denne type arbejde, eller simpelthen bare føler dig usikker.

Sådan monterer du et internet kabel

Vi har tidligere afdækket både dybt og bredt, hvordan man monterer et RJ45 stik. Vi vil ikke gå i dybden med, hvordan du gør dette i dette indlæg. I stedet kan du både se og læse om, hvordan du gør. Dette gør du ved at læse nedenstående indlæg:

Læs vores indlæg om montering af RJ45 stik herunder:

Er du ikke den store læsehest, så har vi naturligvis også lavet en video, der viser, hvordan man gør. Du kan se videon herunder. God fornøjelse.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg