Billede af iPhone taget af avXperten

Sådan Laver Du en Backup af Din iPhone - Nem Guide

Har du lige fået en ny iPhone, og ønsker at overføre alle data fra din gamle enhed til den nye? Så kan du få en kopi af disse data ved at at lave en backup eller en sikkerhedskopi af din iPhone.

Hvordan laver man backup af iPhone? Åbn "Indstillinger", tryk på dit navn øverst, vælg "iCloud" (eller "Apple ID" og derefter "iCloud"), rul ned, vælg "iCloud Backup," aktiver det, og tryk på "Backup nu." Du kan også bruge iTunes (på Windows) eller Finder (på Mac) til at oprette en backup via en computer.

Hvis du ønsker at vide mere om, hvordan du laver en backup/sikkerhedskopi af din iPhone, så læs videre herunder.

Hvordan laver man en backup af iPhone?

At have en backup af din iPhone er afgørende for at beskytte dine billeder, kontakter, beskeder og apps mod utilsigtede tab eller skader på din enhed. Uanset om du opgraderer til en ny iPhone, mister din enhed eller står over for tekniske problemer, vil en backup give dig mulighed for at gendanne dine data uden besvær. Her er en trin for trin guide til hvordan du laver backup af iPhone til iCloud og til computeren.

Backup af iPhone til iCloud:

 1. Åbn Indstillinger: Start med at åbne "Indstillinger" på din iPhone.
 2. Naviger til iCloud: Tryk på dit navn øverst på skærmen, og vælg "iCloud" (i ældre iOS-versioner, gå direkte til "iCloud").
 3. Aktivér iCloud Backup: Rul ned og vælg "iCloud Backup." Aktivér funktionen, og tryk på "Backup nu." Din iPhone vil nu begynde at lave en backup af dine data til iCloud.

Backup af iPhone til Computer (via iTunes/Finder):

 1. Tilslut til Computeren: Tilslut din iPhone til computeren ved hjælp af en USB-kabel.
 2. Åbn iTunes eller Finder: iTunes bruges på Windows, mens Finder bruges på Mac.
 3. Vælg Din iPhone: Når din iPhone er tilsluttet, skal du vælge den i iTunes (Finder på Mac).
 4. Lav Backup: Under fanen "Generelt" (eller "Generelt" i sidepanelet i Finder), skal du klikke på "Lav sikkerhedskopi nu." Din computer vil nu oprette en backup af din iPhone-data.

Backup af iPhone til Computer (via iCloud Backup):

 1. Forbind til Wi-Fi: Sørg for, at din iPhone er forbundet til et Wi-Fi-netværk.
 2. Åbn Indstillinger: Gå til "Indstillinger" på din iPhone.
 3. Naviger til iCloud Backup: Tryk på dit navn øverst på skærmen, vælg "iCloud," og rul ned til "iCloud Backup."
 4. Aktivér iCloud Backup: Aktivér funktionen, og tryk på "Backup nu." Din iPhone vil nu oprette en backup af dine data til iCloud.

Vigtige overvejelser til når du laver backup af iPhone

At lave en backup af din iPhone er afgørende, men der er også nogle vigtige detaljer der kan hjælpe dig med at optimere din backup proces, og sikre at dine data er fuldt beskyttet.

 1. Regelmæssig backup rutine
  Det anbefales stærkt at etablere en fast rutine for at lave backup af din iPhone. Ideelt set bør du lave backups mindst en gang om ugen, eller endnu hyppigere, hvis du foretager hyppige ændringer i dine data, som f.eks. tilføjelse af nye kontakter eller fotos.
 2. Kryptering af din backup
  Når du laver en backup via iTunes, får du mulighed for at kryptere din backup med en adgangskode. Dette tilføjer et ekstra lag af beskyttelse og sikrer, at dine personlige oplysninger forbliver private, selv hvis backuppen lagres på en delt computer.
 3. Overvej iCloud lagringsplads
  Hvis du bruger iCloud til at lave backup af din iPhone, skal du være opmærksom på den tilgængelige lagerplads. Hvis du når din iCloud-lagring grænse, vil nye backups ikke blive oprettet. Overvej at opgradere til en større lagerplads, hvis det er nødvendigt.
 4. Valg af data til backup
  Når du laver en backup, har du mulighed for at vælge hvilke data, der skal inkluderes. Dette er især nyttigt, hvis du ønsker at spare plads eller undgå at sikkerhedskopiere bestemte apps eller filer. Du kan tilpasse dine backup-indstillinger under "Indstillinger" > "Dit navn" > "iCloud" > "iCloud Backup" eller i iTunes/Finder.
 5. Gendannelse fra backup
  At lave en backup er kun en del af ligningen. Det er også vigtigt at vide, hvordan du gendanner dine data fra en backup, hvis det bliver nødvendigt. Du kan gøre dette ved at nulstille din iPhone og vælge at gendanne fra en tidligere backup, enten via iCloud eller iTunes/Finder.
 6. To-faktor authentifikation
  For at øge sikkerheden omkring din backup-proces anbefales det at aktivere to-faktor-autentifikation på din Apple ID-konto. Dette hjælper med at forhindre uautoriseret adgang til din backup og andre Apple-tjenester.
 7. Tredjeparts backup løsninger
  Der er også tredjeparts backup-løsninger, der kan hjælpe dig med at beskytte dine data på din iPhone. Disse værktøjer kan give ekstra funktioner og fleksibilitet, men sørg for at vælge en pålidelig og velanmeldt app fra en troværdig udvikler.
 8. Automatisk Backup Under Opladning
  Du kan indstille din iPhone til automatisk at lave en iCloud-sikkerhedskopi, når enheden er tilsluttet opladeren og tilsluttet Wi-Fi. Dette eliminerer behovet for manuel backup og sikrer, at dine data er konstant beskyttet.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg