Screenshot af Reddit via Reddit.com

Alt om Reddit » Sådan Bruger du Det [Komplet Guide]

Du har måske hørt navnet “Reddit” blive nævnt, men har egentlig ikke stor forstand på hvad det bruges til.

I dette indlæg vil jeg forklare dig alt du bør vide om det populære medie, lige fra hvad det egentlig er, til hvordan du bruger det.

Hvad er Reddit? Reddit er et populært online socialt netværk og diskussionsforum, der muliggør deling, diskussion og opdagelse af indhold på en bred vifte af emner. Platformen blev grundlagt i 2005 af Steve Huffman og Alexis Ohanian, og har vokset sig til et af de mest travle steder på internettet.

Vil du have et mere uddybende svar på hvordan Reddit helt konkret virker, og hvad du eventuelt kan bruge det til, så læs med herunder hvor jeg dykker mere ned i det populære online-medie.

Hvordan virker Reddit?

Herunder har du en liste over forskellige funktioner og måder reddit bruges på typisk:

  • Subreddits: Reddit er organiseret i "subreddits", som er en type “underforums” dedikeret til specifikke emner, interesser eller målgrupper. Hvert subreddit har sit eget navn og fokuserer på alt fra teknologi og videnskab til kunst, sjov og hobbyer.
  • Indsendelse af indhold: Brugere kan oprette indlæg i form af tekst, links, billeder eller videoer og dele dem i de relevante subreddits. Dette indhold kan omfatte spørgsmål, diskussioner, nyheder, memes, billeder og meget mere.
  • Upvotes og downvotes: Andre brugere kan stemme på indhold ved at give det upvotes (opadgående pegefinger) eller downvotes (nedadgående pegefinger). Dette påvirker indholdets synlighed på platformen. indhold med flere upvotes bliver mere synligt og stiger i popularitet, mens indhold med flere downvotes falder i popularitet og synlighed.
  • Kommentarer: Brugere kan også kommentere på indlæg og deltage i samtaler. Diskussionerne finder sted i kommentarfeltet under hvert indlæg, og brugere kan up- og downvote kommentarer på samme måde som indlæg.
  • Karma: Brugere optjener "karma" baseret på det indhold, du deler og de kommentarer, de laver. Karma er en form for anerkendelse på Reddit og kan give brugere mere indflydelse og synlighed på platformen. Karma fås ved at modtage et upvote, og samtidig fjernes det ved at modtage downvotes.
  • AMA-sessions: "Ask Me Anything" (AMA) sessions er en populær funktion på Reddit, hvor berømtheder, eksperter eller interessante personer besvarer brugernes spørgsmål i realtid. Dette giver en unik mulighed for direkte interaktion mellem brugere og kendte personer.

Sådan bruger du Reddit

Hvis du vil bruge Reddit, så indebærer det at deltage i online diskussioner, dele indhold samt at opdage interessante ting på platformen.

Herunder vil der være en grundlæggende trin-for-trin guide til at komme i gang med at bruge Reddit:

  1. Opret en konto. Gå til www.reddit.com og klik på "Create an account". Du kan vælge at oprette en konto med din e-mailadresse eller bruge din Google- eller Apple-konto.
  2. Billede: Screenshot af login funktion på Reddit.comBillede: Screenshot af login funktion på Reddit.com
  3. Udforsk Reddit.Når du er logget ind, kan du begynde at udforske Reddit. Forsiden viser indhold fra de subreddits du er abonneret på samt populært indhold på tværs af platformen.
  4. Find subreddits. Subreddits fokuserer på specifikke emner. Du kan finde subreddits ved at søge efter nøgleord eller besøge populære subreddit-lister som r/popular eller r/all. Abonner på de subreddits, der interesserer dig.
    Billede: Screenshot af subreddit på Reddit.comBillede: Screenshot af subreddit på Reddit.com
  5. Læs og kommenter. Når du åbner indlæg i en subreddit, kan du læse indholdet og scrolle ned til kommentarfeltet for at se, hvad andre brugere siger. Du kan deltage i samtalen ved at skrive dine egne kommentarer.
  6. Opret dine egne indlæg. Klik på "Create Post" på forsiden eller i en subreddit for at oprette dine egne indlæg. Du kan vælge at oprette en tekstpost, et link, et billede eller en video afhængigt af subredditens regler. Når du har lavet en bruger, så kan du oprette egne indlæg, samt kommentere i flere subreddits
  7. Afstemninger (Upvote/Downvote). Reddit bruger en afstemningsmekanisme, hvor brugere kan give up- eller downvotes til indlæg og kommentarer for at påvirke deres synlighed. Godt indhold stiger normalt, mens dårligt indhold falder.
    Billede: Screenshot af Up and downvote på Reddit.comBillede: Screenshot af Up and downvote på Reddit.com
  8. Karma. Dit karma er en indikator for, hvor meget positiv feedback du har modtaget på dine indlæg og kommentarer. Det påvirker ikke blot din troværdighed, men kan også begrænse din evne til at oprette indlæg i visse subreddits med høje karma-krav. Karma giver dig også muligheden for at kommentere i andre subreddits
    Billede: Screenshot af Karma på Reddit, via Reddit.comBillede: Screenshot af Karma på Reddit, via Reddit.com

Er Reddit gratis?

Reddit er en gratis platform, hvor brugere kan deltage i forskellige diskussioner, dele links, billeder og oprette deres egne indlæg.

Brugere kan oprette en gratis konto og deltage i forskellige "subreddits", som er undergrupper, der fokuserer på specifikke emner eller interesser.

Selvom grundlæggende brug af Reddit er gratis, har platformen også en premium- version kaldet "Reddit Premium", som giver brugere visse ekstra fordele såsom fjernelse af annoncer, adgang til en eksklusiv subreddit og en vis mængde "Reddit Coins", som kan bruges til at belønne andre brugeres indlæg eller kommentarer.

I det hele taget er grundlæggende brug af Reddit gratis, men der er også premium muligheder for dem, der ønsker ekstra funktioner og fordele.

Kan brugere tjene penge på Reddit?

Der er forskellige måder brugere kan tjene på Reddit, selvom det ikke er den primære funktion på platformen.

  • Hvis du eksempelvis har din egen virksomhed eller andre tjenester, så kan du bruge Reddit som et middel til at promovere dine produkter eller service. Dette kan gøres gennem indlæg og kommentarer, der har til formål at dele relevant information og tiltrække opmærksomhed.
  • Der er dog også nogle brugere som deler indhold og inkluderer affiliate links til forskellige produkter og tjenester. Hvis andre brugere klikker på dette link og foretager et køb, så medfører det, at den person der delte linket tjener en provision.
  • Brugere, der er kunstnere eller måske håndværkere, har mulighed for at dele deres kreationer i relevante subreddits og dermed muligvis tiltrække interesserede købere. Nogle subreddits, eller brugere, kan dele muligheder for at deltage i betalte undersøgelser eller markedsundersøgelser, hvor brugeren så i bedste fald kan tjene penge ved at give deres meninger.
  • I nogle tilfælde vælger subreddits at fokuserer på en crowdfunding-kampagne på andre platforme såsom Kickstarter eller Indiegogo og her har de så muligheden for at generere penge, men også tiltrække sig stor støtte til bestemte projekter.
  • Det er dog vigtigt at bemærke, at Reddit har regler og retningslinjer for selvpromovering og reklame, og brugere skal altid overholde disse regler for at undgå at blive markeret som spam eller få deres konto suspenderet. Brugere skal også være opmærksomme på, at det at tjene penge på Reddit normalt kræver en investering af tid og indsats for at skabe værdifuldt og relevant indhold.

Hvem ejer Reddit?

Reddit blev grundlagt af Steve Huffman og Alexis Ohanian i 2005. Virksomheden Reddit Inc. blev oprettet som følge heraf. Siden dets oprettelse har Reddit gennemgået forskellige ejerstrukturer og investeringsrunder. I 2006 blev Reddit købt af Condé Nast, som er et medieselskab, der ejer flere publikationer som magasiner og websites.

Senere blev Reddit uafhængigt af Condé Nast og blev en del af Advance Publications, som også ejer Condé Nast. I 2014 blev Reddit genlanceret som en uafhængig enhed og har siden da haft forskellige ejerstrukturer og investorer.

Reddit er blevet finansieret gennem flere investeringsrunder, men det er stadig uklart, hvem der ejer størstedelen af virksomheden på nuværende tidspunkt. Reddit er primært drevet af en blanding af brugerindhold og annoncering indtægter.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg