Se TV på campingferien - Sådan gør du

Mange mennesker elsker at tage på camping i sommerperioden, og nogle tager også afsted om vinteren. Med enten en campingvogn hægtet bag på bilen, eller en decideret autocamper, kører de ud i det blå for at slå sig ned på en campingplads, enten i Danmark eller i udlandet, og så skal der bare hygges.

Men mange oplever, at de gerne vil have lidt adspredelse hvis vejret går hen og bliver dårligt, eller hvis børnene keder sig. I disse tilfælde, så er det for nogen rart at kunne se lidt TV. Men hvordan gør man det, når man sådan er på farten med en campingvogn? 

Tag din TV-pakke med dig

Hos en del udbydere, så som YouSee, kan man få en TV-pakke, der også kan bruges på den bærbare computer, tabletten eller mobiltelefonen, og på den måde kan man tage sit ”TV” med sig når man tager på ferie. I hvert tilfælde indenfor landets grænser.

Man kan så enten vælge at se TV på sin computer eller telefon, eller, hvis man har plads til det, så kan man investere i et lille smart-TV, som kan benytte telefonens hotspot til at komme på nettet og dermed få adgang til TV-pakkens streamingtjeneste.

Har man en stærk nok forbindelse igennem telefonen, så kan man gå i gang med at se TV med det samme.

Desværre kan man være så uheldig at opholde sig i et område, hvor sendestyrken ikke er så stor, og så kan man opleve udfald, at billedet hakker og pixelerer, eller at streamingen slet ikke vil starte.

Men hvad gør man så? 

Få en satellitdisk eller antenne på campingvognen

Man kan vælge at få en satellitdisk sat på campingvognen, eller en generel antenne, der giver gode modtagemuligheder.

I det tilfælde kan man naturligvis ikke se dansk TV hvis man er udenfor Danmarks grænser, men i stedet kan man se lokalt tv fra det område man befinder sig i.

Som regel kan man kun se gratis kanaler af den vej.

Vær også opmærksom på, at Tyskland har skiftet fra DVB-T til DVB-T2 HD HEVC formatet i marts 2017. Det vil sige at man sandsynligvis skal anskaffe sig en ny digital modtager for at kunne se de gratis Free-to-air kanaler i Tyskland. 

Gratis tv uden forbindelse til internettet på ferien

Der er også Tivizen. Den byder på gratis tv uden internetforbindelse. Der er flere forskellige modeller, som bruger en ukodet DVB-T / DVB-T-tuner til at få adgang til gratis kanaler i det lande du befinder dig i.

Tivizen nano HD hybrid skal tilsluttes til computer, tablet eller smartphone, til en antenne og så er man parat til at se TV.

Tivizen nano for iPad, iPhone, iPod og Android er en lidt mindre udgave, der giver 3,5 timers tv på én opladning, så det er rigeligt med tid til at se en film.

Tivizen Mini for Android er udelukkende til Android telefoner og tablets, mens Tivizen Mini for iOS er til iPhones og iPads. 

Få WiFi i vognen

Mange campingpladser i Danmark har hotspots man kan benytte imod et gebyr. Hotspots på campingpladsen er måske en god løsning for nogen, men vil man streame film, så kan det godt være en ide at finde en anden løsning, for disse hotspots kan være ustabile og det er aldrig til at vide hvordan sikkerheden er.

Der kan også være mange brugere logget på sådan et hotspot af gangen, og det kan nedsætte hastigheden og gør forbindelsen irriterende langsom eller nærmest ubrugelig.

Et karavanecenter, hvor man kan købe både brugte campingvogne og autocampere, tilbyder deres kunder en stabil WiFi forbindelse i deres campingvogne, som består af en 4G antenne, en kraftig router der kan håndtere op til 32 samtidige brugere, et sim-kort og en datapakke på 20 GB.

Så har man en sikker og stærk forbindelse, og man kan altid tilkøbe flere GB hen af vejen hvis man vil. Ellers er man frit stillet til at bruge sit eget simkort, hvis man har meget data med i sin mobilpakke.

En 4G forbindelse kan opnå hastigheder på 70/40 mbit/s under de rette omstændigheder, hvilket er mere end nok til at streame f.eks. en HD film.

Denne forbindelse kan så også bruges til at se TV med. Mange TV kanaler er i dag tilgængelige på nettet, og hvis man har en tv-pakke derhjemme, der tillader brugen i udlandet, så kan man med fordel vælge at have WiFi i vognen.

Karavanecentret mener bestemt at en sådan løsning er fremtiden, og at tv-antenner vil forsvinde for at blive erstattet af stabile internetforbindelser. 

Læs også: Internet i campingvogn » 3 nemme løsninger til WiFi

Man skulle nødigt komme til at kede sig

Nogen vil måske synes, at det slet ikke er det, som man er taget på ferie for at gøre når det drejer sig om at se TV, men man kan som sagt komme ud for at vejret ikke spiller med, eller at børnene keder sig, fordi der måske ikke er så mange børn på den campingplads man har valgt.

Så er det jo dejligt at kunne aflede opmærksomheden fra den silende regn ved at se en film eller lige følge med i nyhederne derhjemme, mens man venter på at regnen stilner af.

Det kan også være en fordel at kunne give børnene noget at lave i sådan et tilfælde, så de ikke keder sig halvt ihjel, hvis de ikke kan komme udenfor og lege.

I takt med at roaming afgifterne forsvinder i løbet af 2017, bliver data billigere og det bliver mere økonomisk overskueligt at medbringe sin egen WiFi-forbindelse.

Så kan man også dele sin forbindelse med naboen, hvis man kommer godt overens med dem og de også lider under campingpladsens dårlige forbindelse.

- Vil du afspille dit indhold fra din smartphone eller computer på dit TV? Så kan det være at du mangler en ChromeCast

Den rette afstand til dit TV - også vigtigt i Campingvognen

For at få det bedste billede, og dermed den bedste oplevelse når du ser TV, er den rette afstand utrolig vigtigt.

Dette har ikke noget med overfølsomme øjne at gøre, men derimod er det et spørgsmål om at få den bedste opløsning når du ser TV.

Hør meget mere om hvorfor dette er så vigtigt i vores video lige herunder:

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg