Se TV på campingferien - Sådan gør du

Mange mennesker elsker at tage på camping i ferien. Med enten en campingvogn hægtet bag på bilen, eller en decideret autocamper, kører de ud i det blå for at slå sig ned på en campingplads, enten i Danmark eller i udlandet, og så skal der bare hygges.

Men mange oplever, at de gerne vil have lidt adspredelse, hvis vejret går hen og bliver dårligt, eller hvis børnene keder sig. I disse tilfælde, så er det for nogen rart at kunne se lidt TV. Men hvordan gør du det, når du sådan er på farten med en campingvogn?

Der er flere måder, hvorpå du kan se TV mens du er på camping. Du kan blandt andet vælge at tage din TV-pakke med dig, få sat en antenne på din campingvogn, bruge Tivizen, eller få wi-fi i din campingvogn.

I dette indlæg har jeg samlet nogle forskellige muligheder for, hvordan du kan se TV mens du er på camping.

Tag din TV-pakke med dig

Hos en del udbydere, såsom YouSee, kan du få en TV-pakke, der også kan bruges på den bærbare computer, tablets eller mobiltelefon, og på den måde kan du tage dit ”TV” med dig når du tager på ferie. Dette gælder normalt inden for landets grænser.

Du kan så enten vælge at se TV på din computer eller telefon, eller hvis du har plads til det, så kan du investere i et lille smart-TV, som kan benytte telefonens hotspot til at komme på nettet og dermed få adgang til TV-pakkens streamingtjeneste.

Har du en stærk nok forbindelse igennem telefonen, så kan du gå i gang med at se TV med det samme.

Desværre kan du være så uheldig at opholde sig i et område, hvor sendestyrken ikke er så stor, og så kan du opleve udfald, at billedet hakker og pixelerer, eller at streamingen slet ikke vil starte.

Men hvad gør du så?

Få en satellitdisk eller antenne på campingvognen

Du kan vælge at få en satellitdisk sat på campingvognen, eller en generel antenne, der giver gode modtagemuligheder.

I det tilfælde kan du naturligvis ikke se dansk TV, hvis du opholder dig udenfor Danmarks grænser, men i stedet kan du se lokalt tv fra det område du befinder sig i.

Som regel kan du kun se gratis kanaler, hvis du benytter satellitdisk eller antenne.

Vær også opmærksom på, at Tyskland har skiftet fra DVB-T til DVB-T2 HD HEVC formatet i marts 2017. Det vil sige, at du sandsynligvis skal skaffe dig en ny digital modtager for at kunne se de gratis Free-to-air kanaler i Tyskland.

Gratis tv uden forbindelse til internettet på ferien

Der er også Tivizen. Den byder på gratis tv uden internetforbindelse. Der er flere forskellige modeller, som bruger en ukodet DVB-T / DVB-T-tuner til at få adgang til gratis kanaler i de lande, du befinder dig i.

Tizizen findes i forskellige versioner, alt efter hvilken enhed den kan tilsluttes.

Tivizen nano HD hybrid skal tilsluttes til computer, tablet eller smartphone, og derefter til en antenne og så er du parat til at se TV.

Tivizen nano for iPad, iPhone, iPod og Android er en lidt mindre udgave, der giver 3,5 timers tv på én opladning, så det er rigeligt med tid til at se en film.

Tivizen Mini for Android er udelukkende til Android telefoner og tablets, mens Tivizen Mini for iOS er til iPhones og iPads.

Få WiFi i vognen

Mange campingpladser i Danmark har hotspots, som du kan benytte imod et gebyr.

Hotspots på campingpladsen er måske en god løsning for nogen, men vil du streame film, så kan det godt være en ide at finde en anden løsning, for disse hotspots kan være ustabile og det er aldrig til at vide hvordan sikkerheden er.

Der kan også være mange brugere logget på et hotspot af gangen, og det kan nedsætte hastigheden og gøre forbindelsen irriterende langsom eller nærmest ubrugelig.

Et caravan center, hvor du kan købe både brugte campingvogne og autocampere, tilbyder deres kunder en stabil WiFi forbindelse i deres campingvogne, som består af en 4G antenne, en kraftig router, der kan håndtere op til 32 samtidige brugere, et sim-kort og en datapakke på 20 GB.

Så har du en sikker og stærk forbindelse, og du kan altid købe flere GB hen ad vejen hvis du skulle få brug for det. Ellers er du frit stillet til at bruge dit eget simkort, hvis du har meget data med i din mobilpakke.

En 4G forbindelse kan opnå hastigheder på 70/40 mbit/s under de rette omstændigheder, hvilket er mere end nok til at streame f.eks. en HD film.

Denne forbindelse kan så også bruges til at se TV med. Mange TV kanaler er i dag tilgængelige på nettet, og hvis du har en tv-pakke derhjemme, der tillader brugen i udlandet, så kan du med fordel vælge at have WiFi i vognen.

Caravan centret mener bestemt at en sådan løsning er fremtiden, og at TV-antenner vil forsvinde for at blive erstattet af stabile internetforbindelser.

Læs også: Internet i campingvogn » 3 nemme løsninger til WiFi

Du skulle nødigt komme til at kede sig

Nogle vil måske synes, at du slet ikke bør se TV, når du er taget på ferie, da ferien handler om at koble fra.

Men du kan som sagt komme ud for at vejret ikke spiller med, eller at børnene keder sig, fordi der måske ikke er så mange børn på den valgte campingplads.

Så er det jo dejligt at kunne aflede opmærksomheden fra den silende regn ved at se en film eller lige følge med i nyhederne derhjemme, mens du venter på at regnen stilner af.

Det kan også være en fordel at kunne give børnene noget at lave i sådan et tilfælde, så de ikke keder sig, hvis de ikke kan komme udenfor og lege.

Data er blevet billigere og det er blevet mere økonomisk overskueligt at medbringe sin egen WiFi-forbindelse.

Vil du afspille dit indhold fra din smartphone eller computer på dit TV? Så kan det være at du mangler en ChromeCast.

Den rette afstand til dit TV - også vigtigt i Campingvognen

For at få det bedste billede, og dermed den bedste oplevelse når du ser TV, er den rette afstand utrolig vigtigt.

Dette har ikke noget med overfølsomme øjne at gøre, men derimod er det et spørgsmål om at få den bedste billedkvalitet, når du ser TV.

Dette forklarer min kollega meget mere om i videoen nedenfor.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg