billede af app bibliotek på iPhone taget af avXperten

Sådan sletter du en app fra din smartphone - Nem Guide

Har du nogensinde undret dig over hvordan du fjerner en app fra din smartphone? I dette indlæg vil jeg lave en hurtig guide til hvordan du kan slette dine apps fra din smartphone.

Hvordan sletter man en app? For at slette en App på iPhone holder du fingeren på app-ikonet, trykker på "X" og bekræfter sletning. På Android går du til indstillinger, vælger "Apps", finder appen og trykker på "Afinstaller". Bekræft og appen er væk. Tænk på eventuelle databackup før du sletter.

Hvis du ønsker at vide mere om hvordan du sletter uønskede apps fra din mobil, så læs videre herunder.

Sådan Sletter du Apps på iPhone og Android

Smartphone-apps er gode værktøjer, der kan forbedre vores hverdag og samtidig fungere som underholdning. Men der kommer tidspunkter, hvor du måske ønsker at fjerne en app for at frigøre plads eller rydde op i din skærm.

Uanset om du bruger en iPhone med iOS eller en Android-enhed, er processen til at slette apps meget simpel. Herunder er en trin for trin guide til at hjælpe dig med at slippe af med uønskede apps på både iPhone og Android.

Sådan Slettes en App på iOS (iPhone/iPad):

 1. Find App'en: Find app-ikonet på din startskærm eller i en mappe.
 2. Hold Fingeren Nede: Tryk og hold fingeren nede på app-ikonet. Efter et øjeblik vil ikonerne begynde at ryste, og der vises et lille "X" i hjørnet af app-ikonet.
 3. Tryk på "X": Tryk på "X" på app-ikonet for at slette app'en.
 4. Bekræft Sletning: En bekræftelsesmeddelelse vises. Tryk på "Slet" for at bekræfte sletningen. App'en vil nu blive fjernet fra din enhed.
 5. Afslut Tryk og Hold: Når app'en er slettet, skal du trykke på "Hjem" -knappen (på enheder med fysisk hjemmeknap) eller sveje op fra bunden af skærmen (på enheder uden fysisk hjemmeknap) for at afslutte tilstanden med rystende ikoner.

Sådan Slettes en App på Android:

 1. Åbn Indstillinger: Åbn app-skuffen og vælg "Indstillinger".
 2. Vælg "Apps" eller "Apps og Meddelelser": Afhængigt af din enhed og Android-version, kan det variere, men naviger til indstillingen, der styrer dine apps.
 3. Vælg App'en: Rul ned og find app'en, du vil slette, og tryk på den.
 4. Vælg "Afinstaller": Tryk på "Afinstaller" -knappen på appens detaljeside.
 5. Bekræft Afinstallation: En bekræftelsesmeddelelse vises. Tryk på "OK" for at slette app'en. Bemærk, at nogle apps, der er forudinstalleret på din enhed, muligvis ikke kan slettes

Overvejelser og tips i forhold til når du skal slette en app

At slette en app fra din smartphone er ikke kun en måde at frigøre plads på, det giver også en mulighed for at skræddersy din enhed til dine præferencer. Her er nogle ekstra overvejelser og tips, når det kommer til at slette apps:

 1. Sletning af forældede apps
  Gennemgå dine apps regelmæssigt og overvej, om der er nogen apps, du ikke længere bruger eller har brug for. At fjerne forældede eller ubrugte apps kan hjælpe dig med at organisere din startskærm og lette søgningen efter dine favoritapps.
 2. Sletning af apps for bedre ydeevne
  Hvis din smartphone føles langsommere eller oplever uventede problemer, kan sletning af apps, der bruger for meget hukommelse eller ressourcer, hjælpe med at forbedre enhedens ydeevne.
 3. Sletning af apps med samme funktion
  Nogle gange kan du ende med at downloade flere apps, der udfører den samme funktion. Overvej at slette duplikerede apps og kun beholde den, du foretrækker, for at holde din app-samling mere organiseret.
 4. Gem data, før du sletter
  Inden du sletter en app, især en med brugerdata som fotos, videoer eller indstillinger, bør du sikre dig, at du har en kopi af eventuelle vigtige data. Overvej at overføre eller gemme dataene på fx din computer.
 5. Hold øje med abonnementer
  Nogle apps kan have aktive abonnementer knyttet til dem. Inden du sletter en app, skal du tjekke dine abonnementer i app-butikken for at undgå uønskede opkrævninger.
 6. Nulstil app-indstillinger
  Hvis du ønsker at beholde appen, men vil starte den med friske indstillinger, kan du overveje at nulstille appen i stedet for at slette den. Dette kan hjælpe med at løse problemer og fjerne eventuelle personlige data.
 7. Backup før sletning
  For ekstra sikkerhed, især før du sletter en app med vigtige data, bør du overveje at lave en fuld backup af din enhed. Dette giver dig mulighed for at gendanne data, hvis du fortryder sletningen.
 8. Sikkerhed og privatliv
  Nogle apps kan have adgang til følsomme data som placering, kontakter eller billeder. Ved at slette apps, du ikke længere bruger, reducerer du potentielle sikkerhedsrisici og beskytter dit privatliv.
 9. Organisering af startskærmen
  At slette apps kan forbedre overblikket på din startskærm. Ved at fjerne mindre anvendte apps skaber du mere plads til dine favoritter og gør det lettere at finde det, du har brug for.
 10. Mindsk visuel overbelastning
  En overfyldt startskærm kan føles overvældende. Ved at begrænse antallet af apps reducerer du den visuelle belastning og skaber en mere behagelig brugeroplevelse.
 11. Undgå Overforbrug af Lagerplads
  Smartphones har begrænset lagerplads. Ved at slette unødvendige apps kan du undgå, at din enhed bliver fyldt op med apps, der sjældent bruges.

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søg