Billede af iPhone der slukkes taget af avXpertens personale

Sådan Slukker Du Din iPhone: En Nem Guide

At slukke din iPhone er en grundlæggende funktion, men det kan være forvirrende, hvis du ikke kender de nye trin. Lad os tage et hurtigt kig på, hvordan du nemt kan slukke disse iPhone-modeller.

Hvordan slukker man sin iPhone? For at slukke din iPhone, skal du trykke og holde tænd/sluk-knappen og en lydstyrkeknap nede samtidigt, og træk derefter glidekontakten på skærmen mod "Sluk." For at tænde den igen, tryk og hold tænd/sluk-knappen nede, indtil Apple-logoet vises.

Hvis du ønsker at vide mere om hvordan du slukker din iPhone, så læs med herunder.

Hvordan slukker man iPhone 7, 8, X, 11, 12 og 13 eller nyere?

iPhone-modellerne 7, 8, X, 11, 12 og 13 eller nyere, er nogle af de mest avancerede smartphones på markedet, men at slukke dem kan stadig være en smule forvirrende, især hvis du er vant til tidligere iPhone-modeller. I dette indlæg vil vi udforske trinene til at slukke disse nyere iPhone-modeller på en nem og bekvem måde.

Trin 1: Find tænd/sluk-knappen

På iPhone 7, 8, X, 11, 12 og 13 er tænd/sluk-knappen placeret på højre side af enheden. Dette er også knappen, du normalt bruger til at tænde eller slukke din iPhone.

Trin 2: Hold tænd/sluk-knappen og en lydstyrkeknap nede samtidigt

For at slukke din iPhone skal du nu trykke og holde tænd/sluk-knappen og en af lydstyrkeknapperne (enten lydstyrke op eller lydstyrke ned) nede samtidigt.

Trin 3: Vent på slukningsbekræftelse

Efter et øjeblik vil du se en glidekontakt på skærmen med teksten "Sluk." Skub denne glidekontakt mod højre for at bekræfte, at du ønsker at slukke din iPhone.

Trin 4: Tænd din iPhone igen

Når din iPhone er slukket, kan du tænde den igen ved at trykke og holde tænd/sluk-knappen nede i et par sekunder, indtil Apple-logoet vises på skærmen. Dette indikerer, at din iPhone er ved at starte op.

Tip: Brug "nødtilstand"

Hvis du nogensinde har brug for at slukke din iPhone hurtigt, kan du aktivere "Nødtilstand" ved at trykke og holde tænd/sluk-knappen og en af lydstyrkeknapperne nede. Dette giver dig mulighed for at slukke din iPhone uden at røre ved skærmen.

Her er en tabel over hvordan du slukker de andre forskellige iPhone modeller:

iPhone ModelSlukkeprocedure
iPhone 13, 13 Pro, 13 mini, 13 Pro Max, eller nyereTryk og hold på sideknappen og en volumeknap samtidigt, indtil "sluk" slideren vises, og træk derefter for at slukke.
iPhone 12, 12 mini, 12 Pro, 12 Pro MaxTryk og hold på sideknappen og en volumeknap samtidigt, indtil "sluk" slideren vises, og træk derefter for at slukke.
iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro MaxTryk og hold på sideknappen og en volumeknap samtidigt, indtil "sluk" slideren vises, og træk derefter for at slukke.
iPhone SE (2. generation)Tryk og hold på sideknappen og en volumeknap samtidigt, indtil "sluk" slideren vises, og træk derefter for at slukke.
iPhone XR, XS, XS MaxTryk og hold på sideknappen og en volumeknap samtidigt, indtil "sluk" slideren vises, og træk derefter for at slukke.
iPhone X, 8, 8 PlusTryk og hold på sideknappen og en volumeknap samtidigt, indtil "sluk" slideren vises, og træk derefter for at slukke.
iPhone 7, 7 PlusTryk og hold på sideknappen og volumeknappen nedad samtidigt, indtil "sluk" slideren vises, og træk derefter for at slukke.
iPhone 6s, 6s Plus, SE (1. generation)Tryk og hold på sideknappen og hjemknappen samtidigt, indtil "sluk" slideren vises, og træk derefter for at slukke.
iPhone 6, 6 Plus, 5s, 5c, 5Tryk og hold på øverste knap (eller sideknappen for iPhone 6) indtil "sluk" slideren vises, og træk derefter for at slukke.

Overvejelser i forhold til når du slukker din iPhone

Udover de grundlæggende trin for at slukke din iPhone 7, 8, X, 11, 12 eller 13 eller nyere, er der nogle ekstra relevante ting at nævne i forhold til når du skal slukke din iPhone.

 • Gem dine data: Sørg for, at alle vigtige data, som du ikke ønsker at miste, er gemt og sikkerhedskopieret. Dette kan omfatte billeder, kontakter, beskeder og app-data. Du kan bruge iCloud Backup eller iTunes/Finder på din computer til at sikkerhedskopiere dine data.
 • Lås din iPhone: Hvis du har aktiveret en skærmlås som Face ID eller Touch ID, skal du sørge for, at din iPhone er låst, før du slukker den. Dette hjælper med at beskytte dine data mod uautoriseret adgang.
 • Nødtilstand: Hvis din iPhone har brug for øjeblikkelig opmærksomhed, kan du aktivere "Nødtilstand" ved at trykke og holde tænd/sluk-knappen og en lydstyrkeknapperne nede. Dette deaktiverer Face ID og begrænser nogle funktioner for ekstra sikkerhed. Aktivering af nødtilstand kan være kritisk i nødsituationer. Når du bruger nødtilstand, kan du ringe til nødopkaldsnumre som 112 eller 911 uden at låse din telefon op. Dette er en vigtig sikkerhedsfunktion, der kan redde liv.
 • Udskiftning af batteri: Hvis du slukker din iPhone for at udskifte batteriet eller udføre reparationer, er det bedst at overlade dette til autoriserede teknikere eller Apple-servicecentre for at undgå skader eller tab af garanti.
 • Overophedning: Hvis din iPhone er meget varm, bør du lade den køle ned, før du slukker den. Overophedning kan påvirke ydeevnen og batteriets levetid.
 • Genstart: Hvis din iPhone har problemer eller fryser, kan en genstart ofte løse problemet. Du kan udføre en tvungen genstart ved først at trykke på og slippe lydstyrke op-knappen, derefter trykke på og slippe lydstyrke ned-knappen og til sidst trykke og holde tænd/sluk-knappen nede, indtil Apple-logoet vises. En tvungen genstart kan hjælpe med at "nulstille" din iPhone uden at slette dine data, så den er en nyttig førstehjælpsmetode.
 • Brug af tænd/sluk-knappen: Ud over at slukke og tænde din iPhone kan tænd/sluk-knappen også bruges til at aktivere Siri, tage skærmbilleder og aktivere Nødopkalds- og Medicin-ID-funktioner. Det er en alsidig knap.
 • Opdater din iPhone: At holde din iPhone opdateret med den nyeste iOS-version er vigtigt for ydeevne og sikkerhed. Du kan tjekke opdateringer under "Indstillinger" > "Generelt" > "Softwareopdatering." At slukke din iPhone kan hjælpe med at sikre en vellykket opdatering.
 • Batterilevetid: Slukning af din iPhone, når du ikke bruger den i længere tid, kan spare batterilevetid, især når du er på farten. Dette er nyttigt, når du skal bevare strøm til vigtige øjeblikke, fx når du rejser eller er væk fra en strømkilde i længere tid.
 • Overvej beskyttelsesetui:: For at beskytte din iPhone og forhindre utilsigtet aktivering eller slukning kan du overveje at bruge et beskyttelsesetui, der dækker tænd/sluk-knappen.
 • Sørg For tænd/sluk-knappens funktion: Hvis du oplever problemer med tænd/sluk-knappen, såsom at den er vanskelig at trykke eller reagerer langsomt, kan det være en god idé at få den tjekket og repareret af en autoriseret Apple-tekniker.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg