Stor SoundCloud Guide - Lær Alt om SoundCloud her

Er du stor fan af musik, så kender du helt sikkert til SoundCloud som er en af de største musikstreamingtjenester der findes.

Hvad er SoundCloud? SoundCloud er en online musik platform, hvor man kan uploade, dele, promovere og lytte til musik. Det startede i 2007 og er siden blevet en af de største musikstreamingtjenester. SoundCloud tilbyder både gratis og betalte abonnementer og er tilgængelig på både computer og telefon.

Men hvad er det helt præcist SoundCloud er og hvorfor er det anderledes fra andre musiktjenester? Få svar på dette og meget mere i denne artikel.

Musiktjenesten SoundCloud

SoundCloud er en musikstreamingtjeneste, der har hovedkontor i Berlin og blev skabt af svenske Alexander Ljung og Eric Wahlforss tilbage i 2007.

SoundCloud har haft stor indflydelse på musikbranchen, gennem dens succes med at hjælpe kommende artister til at blive kendte - heriblandt navne som Post Malone, Kehlani, Bryson Tiller, Kygo mfl.

Der findes utroligt meget musik på SoundCloud og i 2019, ramte platformen 200 millioner numre.

Hvad gør SoundCloud anderledes?

Musikere har brug for at blive kendt og få berømmelse for bedre at få succes.

Berømmelse er en vigtig del i musikbranchen, ligesom det er i enhver anden branche, der kræver følgere eller fans.

Mange musikere kæmper med at tjene penge gennem koncerter, streaming udbetalinger og royalties (honorarer), bare fordi de ikke har en stor følgerskare.

Det er svært at skabe god musik, men det er endnu sværere at få sin musik hørt - selvom kunstnere promoverer sig selv gennem sociale medier, liveshows eller koncerter, er de stadig nødt til at øge deres fanbase.

Med online-baserede musik platforme som SoundCloud, kan kunstnere kommunikere og interagere bedre end nogensinde før med deres lyttere.

Det der adskiller SoundCloud mest fra andre musik platforme er måden kunstneren kan interagere med sine følgere, samt evnen til at dele sange mellem brugerne.

Når du opretter en profil på SoundCloud, så kan andre brugere nemlig følge dig og din profil, hvor de så kan se alt det du vælger at dele.

Hvis du har lavet en playliste som du gør offentlig, så kan dine følgere også se denne.

3 fordele ved SoundCloud

Uanset hvilken musikstreaming tjeneste du bruger så har de hver deres fordele og SoundCloud er ikke anderledes - her er der 3 eksempler på noget af det som SoundCloud gør godt.

Kommunikér med dine følgere på SoundCloud

SoundCloud giver musikere mulighed for at interagere med deres fans takket være deres “timed comment” system, hvor fans kan kommentere og diskutere på specifikke tidspunkter i en sang.

Dette kan hjælpe kunstnere med at forbedre deres musik, da de kan se hvilke specifikke tidspunkter i sangene, som brugerne synes er gode, hvilket giver en god kommunikation mellem kunstnerne og deres lyttere og skaber en slags fællesskab.

SoundCloud er desuden også et stærkt marketingværktøj til nye kunstnere og kunstnere uden pladeselskaber, da deling som sagt er tilladt på platformen.

Er der en sang eller en ukendt artist som du godt kan lide og som du synes fortjener mere opmærksomhed, så kan du være med til at sprede deres musik, hvilket giver dig en unik mulighed for, potentielt, at have en indflydelse på en kunstners karriere.

Derudover kan kunstnere også sende direkte beskeder til andre kunstnere og på den måde hjælpe hinanden med at få deres musik frem i verden.

SoundCloud handler kun om musikken

I modsætning til andre musik platforme, så er det ikke muligt at uploade billeder og videoer, som eksempelvis på YouTube hvor der ofte tilhører en musikvideo til sangen.

SoundCloud handler altså udelukkende om musikken, hvilket kan være en fordel for især mindre artister, som ikke har råd til at bruge penge på at få lavet en professionel musikvideo.

Uanset hvilken sang du lytter til på SoundCloud vil det altid se ens ud - nemlig et lille cover-billede til sangen og nogle tilhørende lydbølger, hvori man kan se hvor langt i sangen man er.

Alle kan uploade musik til SoundCloud

De fleste kan uploade musik på diverse store musikstreamingtjenester, men til gengæld så er SoundCloud ens for alle, forstået på den måde at uanset hvem der uploader en sang, så ser SoundCloud altså ens på det.

Det vil sige at selvom en stor sanger med et stort pladeselskab udgiver en sang på platformen, så ser SoundClouds algoritme ikke anderledes på det, end hvis det var et hvilket som helst andet nummer eller kunstner.

På denne måde er det altså nemmere for nye og ukendte artister at blive opdaget, da det er brugerne der har den ultimative kontrol over, hvem der får opmærksomhed.

Derudover er der ingen begrænsning på størrelsen af filerne der kan blive uploadet til SoundCloud.

3 ulemper ved SoundCloud

Hvor der er fordele er der også altid ulemper, så her kommer 3 eksempler på ting der fungere knapt så godt ved SoundCloud.

  1. Ingen redigering ved direkte indspilning
    Selvom der ikke er yderligt mange ulemper ved SoundCloud, så er det vigtigt at nævne at selvom du kan optage og uploade på stedet, så kan du ikke redigere i det - der er altså ingen redigeringsværktøjer eller effekter du kan tilføje eller gøre brug af.
  2. At interagere kræver en bruger
    Før at man kan være en del af et fællesskab ved at kommentere, like og dele sange, så kræver det at man har oprettet en bruger, hvilket måske vil holde nogle folk fra at kommunikere med kunstnerne - også selvom det er muligt at logge ind via andre sociale medier.
  3. Prisen for fuld tilgængelighed er høj
    Du vil som gratis bruger være i stand til at bruge en masse funktioner og lytte til en masse sange, men ønsker du at få den fulde oplevelse, så kræver det at du betaler ekstra penge for det.

Hvad koster SoundCloud? + forskellige abonnementer

SoundCloud er som udgangspunkt gratis, og du har både mulighed for at lytte til og uploade musik i denne version.

Bruger du den gratis version som lytter vil der dog eksempelvis være reklamer og vil du uploade musik, vil der være begrænsninger - derfor er der forskellige abonnementer, både til personen der gerne vil lytte til musik og til personen der gerne vil uploade musik.

Abonnement for lytteren

Er du mest bare til at lytte til musik og ikke har så meget interesse i at lave dit eget, så findes der 2 forskellige abonnementer til dig.

Du kan se de forskellige abonnementer her, samt nogle af de fordele der følger med:

SoundCloud Go og Go+ er tilgængeligt i 30 lande, heriblandt Danmark - du kan se den fulde liste her.

*Med det fulde katalog menes der, at bruger man en gratis version eller den normale Go version, så vil man stadig være i stand til at lytte til flere millioner af sange - men der vil være nogle der er utilgængelige og kun kan lyttes til hvis du har et Go+ medlemskab.

Med SoundCloud Go og Go+ kan du være logget ind på 3 forskellige enheder og ønsker du at logge ind på en 4., så vil du have muligheden for at vælge hvilken anden enhed der skal logges ud, for at gøre plads til den nye.

SoundCloud Go+ studierabat

Er du studerende og lytter meget til SoundCloud så vil du helt sikkert kunne drage fordel af deres studierabat, der gør det muligt for dig at få et SoundCloud Go+ medlemskab til halv pris - for at gøre brug af dette tilbud kan du gå til siden her.

Abonnement for kunstneren

Er du en kunstner der gerne vil udgive din musik, så findes der også her 2 forskellige abonnementer.

Du kan herunder se de forskellige abonnementer, samt nogle af de fordele der følger med:

Du kan læse mere om alle fordelene på SoundClouds egen hjemmeside her.

Er SoundCloud godt til podcasts?

Podcasts og lydbøger er en af de mest populære former for underholdning lige for tiden, og flere og flere udgiver deres egne podcasts.

Men når du udgiver en podcast kan det være svært at vide hvor man skal gøre det henne - derfor er det relevant at vide om SoundCloud er et godt sted at udgive sine podcasts.

Her er der nogle fordele og ulemper ved at bruge udgive podcasts på SoundCloud.

Fordel - SoundCloud er bygget til interaktion med lyttere

Hver platform man udgiver noget på vil have et lidt forskelligt publikum.

En fordel ved at have dit podcast på SoundCloud er at det er et socialt netværk, samtidig med at det er en streamingtjeneste.

Alle på platformen har nemlig mulighed for at kommentere, ‘like’ og dele lyd - hvilket giver mulighed for hurtige tilbagemeldinger til kreatørerne af underholdningen om hvad lytterne synes var godt og hvad der var knapt så godt.

Dette, sammen med at folk kan dele podcasts på deres side, giver dem chancen for at en podcast kan gå viralt og på den måde opbygge en større fanskare.

Fordel - SoundCloud gør det nemt at få adgang til podcasts

De to primære platforme hvor folk lytter til podcasts er på streamingtjenester eller dedikerede podcast apps.

I og med at SoundCloud har deres egen app, som både kan findes på Google Play og App Store, så er det utroligt nemt for lyttere at have deres favorit podcast med på farten, så de ikke er tvunget til at sidde ved eller være omkring en computer.

Ulempe - SoundCloud er ikke udelukkende til podcasts

SoundCloud er kendt for at være en lyd platform, men desværre for podcasters, så er det ikke udelukkende en podcast app - og podcasts udgør kun en lille procentdel af indholdet på platformen.

Med så få podcasts på platformen er det ikke den største prioritet for SoundCloud at implementere eller forbedre funktioner, der kan gavne podcastere.

Mens andre podcast-hosting- og distributionsvirksomheder har moderniseret sig for at opfylde nye standarder for f.eks. Apple Podcast ID3-tags og IAB-overholdelse, har SoundCloud endnu ikke fulgt trop.

Ulempe - SoundCloud brugere er begrænset af upload tid

Hvert SoundCloud abonnement har sin egen upload begrænsning.

I modsætning til andre podcast platforme der bruger filstørrelser som en begrænsning, så bruger SoundCloud tid - altså hvor mange timer der er uploadet.

Dette fungerer godt til musik, men når det kommer til podcasts kan det hurtigt give problemer, eftersom podcast episoder som regel er ret lange i forhold til en sang.

Ønsker man at kunne udgive podcasts regelmæssigt uden at skulle tænke på om man har overskredet sin begrænsning, så kræver det altså et fuldt abonnement.

Kan man tjene penge på SoundCloud?

Mens den nye Premier betalingsmåde har åbnet nye muligheder og gjort det at tjene penge på SoundCloud i 2021 lettere end nogensinde, har det nogle betydelige begrænsninger.

For det første er Premier-programmet kun tilgængelig for et sæt kvalificerede kunstnere og for at kvalificere dig skal du være Pro Unlimited-abonnent.

Dine numre skal være 100% originale og have mindst 500 afspilninger i den forløbne måned fra lande, hvor SoundCloud-abonnementer og reklamer er tilgængelige.

Med andre ord - selvom dine sange bliver lyttet til flere millioner af gange hver måned, kan du ikke kvalificere dig og tjene penge med din musik, hvis dine lyttere kommer fra lande, hvor man ikke kan have et SoundCloud-abonnement.

For det andet vil din indkomst afhænge af SoundClouds egne indtægter.

SoundCloud Premier-betalingssystemet er baseret på, hvor meget SoundCloud tjener på reklame og betalte abonnementer.

Hvis SoundCloud tjener gode penge, tjener du mere - hvis deres indkomst til gengæld falder, vil din også gøre det.

For det tredje, så får du kun en omsætningsandel på 55%.

Hvordan uploader jeg musik til SoundCloud?

At Uploade musik på SoundCloud er utroligt nemt og kan udføres ved få steps.

Upload på computeren

1. Tryk på Upload-knappen i den øverste navigationslinje på din computer.

2. På siden Upload kan du enten klikke på 'Vælg fil, der skal uploades' eller trække og slippe filen på skærmen.

Bemærk: Hvis du er en Free- eller Pro-bruger, vil du se, hvor mange minutter du har tilbage på din konto nederst på siden ‘Upload’ - overskrides minut-antallet, bliver nogle af dine gamle uploads skjult, for at gøre plads til de nye.

3. Når du har valgt din lydfil, begynder den straks at blive uploadet. Alle sange bliver lavet til 128 kbps mp3-filer. (Ønsker man at sine lyttere skal høre den originale fil, kan man tillade dem at downloade sangen - her vil det være den originale fil de downloader og ikke 128 kbps-versionen).

Upload på mobilen

1.Tryk på det lille ikon med en pil

2.Herefter skal du acceptere at dine sange overholder SoundClouds love og regler - tryk OK hvis dette er tilfældet

3.Vælg herefter den ønskede lydfil - der vil kun blev vist MP3 filer, så sørg for at dine ønskede sang er i denne format for at være i stand til at se den.

4.Vælg herefter titel på sangen - Ønsker du at gøre sangen privat så den kun er tilgængelig for dig, så skal du trykke på knappen ‘Public’ så den ændres til ‘Private’ - Når sangen er er klar til at blive uploadet så trykker du på ‘Save’.

5.Du vil kunne finde din sang på din egen profil under ‘Latest tracks’. (Dette gælder selvfølgelig også på computer-versionen).

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg