Alt om True Wireless! » (Nem Guide til forstå det hele)

True Wireless er et forholdsvist nyt begreb, som efterhånden bruges af mange producenter når de skal beskrive deres trådløse produkter

Hvad er True Wireless? True Wireless er et begreb, som dækker over elektroniske enheder som kan fungere optimalt helt uden kabler. Dette gælder fx enheder som Bluetooth højttalere, høretelefoner, earbuds m.m. For at blive klassificeret som True Wireless, skal enheden både operere samt kunne oplades uden kabler, samt give mulighed for trådløs forbindelse.

True Wireless er utrolig smart, og gør det meget nemmere at bruge vores enheder.

Læs meget mere om den smarte teknologi herunder, hvor vi beskriver helt præcist hvordan det hænger sammen.

Hvad er True Wireless helt præcist?

Som navnet indikerer, betyder true wireless at en enhed kan fungere optimalt uden nogen form for brug af ledninger, kabler eller andre ting der forbinder dem fysisk med andre enheder, outlets m.m.

Det betyder altså, at du med et true wireless produkt, får en enhed som trådløst kan klare alle sine opgaver.

Denne teknologi er noget som der er stor fokus på, i takt med at flere og flere enheder bliver trådløse.

Det er fx også muligt at oplade true wireless enheder trådløst, ved hjælp af QI-opladning, også kaldet trådløs opladning.

At slippe for kabler, er en utrolig stor fordel, for dig som forbruger.

Kabler er nemlig ofte skrøbelige, kan snore sig sammen, og generelt bare være frustrerende at have med at gøre.

Med true wireless skal du ikke længere bande over ledninger der snore sig sammen, har dårlig forbindelse eller går i stykker ved et uheld.

Hvilke enheder er True Wireless?

På markedet i dag, findes der en række true wireless enheder, dog primært forbeholdt lydløsninger.

Bluetooth hovedtelefoner, earbuds og højttalere er blandt de absolut mest populære true wireless enheder i dag.

Som sagt skal enheden kunne både afspille, oplade og alt andet uden brug af ledninger, derfor er det faktisk ikke alle bluetooth højttalere og høretelefoner som kan klassificeres som true wireless.

Det skyldes ofte, at selvom disse enheder er trådløse når man bruger dem, er det ofte påkrævet at oplade dem med en ledning.

Måden at fx et bluetooth headset kan klassificeres som true wireless, er hvis det har et genopladeligt batteri som du udskifter når det er fladt, og dermed ikke forbinder selve headsettet til nogen form for ledning.

Forbindelse til andre enheder trådløst

I takt med at true wireless enheder skal fungerer helt uden ledninger, betyde det også at de skal kunne forbinde sig til andre enheder trådløst.

Dette sikres typisk ved hjælp af bluetooth, som gør det muligt at koble dine true wireless enheder med hinanden, eller fx med din computer, smartphone, tablet eller andre enheder.

Denne forbindelse skal kunne opstå helt uden brug af kabler, ellers kan enheden ikke betegnes som true wireless.

Ulempen ved dette, er ofte at nogle true wireless enheder slet ikke kan forbinde sig til diverse enheder med kabler, da de ikke har adgang til dette.

Er der tale om headsets og højttalere, har de dog ofte adgang til et micro-usb, usb-c eller andet så de også kan forbindes direkte til en enhed hvis det ønskes.

Hvad er forskellen mellem trådløse høretelefoner og true wireless høretelefoner?

True wireless er et begreb som vi nu har fastslået, dækker over enheder der kan operere 100% ledningsfrit.

I dag findes der utrolig mange høretelefoner som er “true wireless”, men også en del trådløse høretelefoner som ikke kan betegnes som true wireless.

Her er forskellen på de to begreber:

  • Trådløse høretelefoner. Høretelefoner som kan frakobles ledninger og fungerer trådløst i perioder, kræver dog ofte opladning med et kabel når de er løbet tør for strøm. Er tilsluttet enheder via bluetooth.
  • True wireless høretelefoner. Høretelefoner som kan 100% bruges uden nogen former for ledninger. Indebærer typisk en opladningsmetode via QI-opladning eller via udskiftelige og genopladelige batterier.

Begge høretelefoner er helt fantastiske valg, men hvis du ønsker en version som er helt ledningsfri, er det selvfølgelig true wireless du bør gå med.

Hvis du er en person som ofte bruger dine høretelefoner eller earbuds til fx træning, gåture m.m. bør du helt sikkert vælgt true wireless.

True wireless earbuds kommer nemlig ofte med et trådløst opladningsetui, som du oplader derhjemme fra.

På den måde kan du oplade dine earbuds mens du er ude i offentligheden, uden at du skal sidde stille og vente på opladning.

Hvis du eksempelvis er gamer, er det også rart at have et true wireless headset, men normale trådløse høretelefoner er også helt perfekte.

Den primære forskel, er at du med normale trådløse høretelefoner, ofte er nødsaget til at have et kabel tilsluttet når det skal lade op.

Med true wireless, kan du udskifte batteriet i dit headset, og indsætte det i den opladningsenhed som følger med dit headset.

Hvis du leder efter nogle smarte true wireless enheder, kan du se eksempler fra vores webshop herunder:

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg