Vinduesafskærmning til Mobil Aircondition » Køberguide

Har du et mobilt airconditionanlæg eller overvejer du at købe et, så kan det være at du har brug for eller får brug for en vinduesafskærmning.

Et mobilt airconditionanlæg kræver nemlig at man har enten et vindue eller en dør i rummet åbent, hvor man kan sætte aftræksslangen ud gennem og her kan det være godt med en vinduesafskærmning.

Her i indlægget får du en gennemgang af hvordan du finder en vinduesafskærmning der passer til dit vindue og mobile aircondition.

Hvorfor skal du have vinduesafskærmning

Når man har åbent vindue imens man har aircondition tændt, risikerer man at der kommer varm luft ind udefra eller at den kolde luft airconditionanlægget laver, bare ryger ud gennem vinduet.

På den måde kan det være meget svært at holde rummet afkølet eller i det hele taget at køle det ned.

Derfor er det en god ide at kunne afskærme for det åbne vindue, men selvfølgelig stadig have mulighed for at slangen kan komme af med den uønskede varme luft ud af vinduet.

Det kan man klare med en vinduesafskærmning, som afskærmer for at luft kan komme ind og ud af vinduet på andre måder end gennem aftræksslangen.

Mobile airconditions har brug for at komme af med den varme luft og derfor er det nødvendigt at man har en aftræksslange ude af et vindue eller en dør, da den varme luft ellers bare bliver udstødt tilbage ud i rummet.

Man vil på den måde ikke opnå noget resultat, ud over at man vil få en stor elregning, men altså ikke noget afkølet rum.

Det har lidt den samme effekt som at have varmen tændt om vinteren og på samme tid hvor du har åbent vindue, så du lukker bare varmen ud af vinduet og kold luft ind udefra.

Med et mobilt aircondition lukker du bare den kolde luft ud og den varme ind i stedet, så derfor er det godt at kunne afskærme den åbne del af vinduet.  

Sådan vælger du den rigtige vinduesafskærmning

Når du vælger vinduesafskærmningen er det vigtigt at du tjekker om slangen på dit aircondition passer med slange udgangen i afskærmning, da du ikke kan bruge den hvis udgangen i afskærmningen er for stor eller lille i forhold til din aftræksslange.

Du skal derudover også sørger for at vinduesafskærmning typen passer til dit vindue, da der findes forskellige typer afskærmning til forskellige typer vinduer.

Hvis man har et vindue der skal skubbes opad for at åbne, så skal man have en form for bræt der sidder i den åbning som er mellem vindueskarmen og vinduet, så vinduet nærmest hviler på brættet og det skaber en effekt der gør at vinduet nærmest er lukket.

I brættet er der typisk et hul hvor slangen så kan føres ud gennem eller påsættes.

For de fleste dansker vil det dog ikke være den type afskærmning man har brug for.

Mange danske hjem har nemlig vinduer der kan åbnes udad eller indad og derfor kræver den en anden type afskærmning, som kan lukke af for vinduet.

Det er typisk en slags plastik eller stof presenning, som sættes uden om det åbne vinduesramme, på selve vinduesrammen og tillader netop at vinduet er åbent nok til at slangen til airconditionanlægget kan sidde i.

Det vil sige at slangen igen skal sættes i afskærmningen, hvor der typisk er et sted i presenningen hvor man kan montere den eller sætte den gennem.

Afskærmningen bliver sat på vinduet med velcrobånd, som man klistrer på vindues kanten og så sidder den anden side af velcroen på selve afskærmnings presenningen, så du nemt kan sætte det på og tage det af igen.

I nogle afskærmninger kan aftræksslangen sættes ud igennem en lynlås åbning der er i presenningen og på den måde få den ud gennem vinduet, så de passer til de fleste aftræksrør.

Man forsegler så vinduet, ved at trække lynlåsen så tæt på slangen som overhovedet muligt, så presenningen holder tæt og der kommer minimalt med luft ind gennem vinduet.

På nogle forseglinger skal du måske spænde slangen fast i stedet for at sætte den ud gennem vinduet og i sådanne tilfælde er det som sagt vigtigt at du sikre dig at din slange passer med slange monteringen i forseglingen.

Som sagt er det vigtigt at vinduet er så forseglet som muligt hvis man ønsker at aircondition anlægget skal fungere optimalt.

Ellers risikere man at den nedkølede luft ryger ud af vinduet igen, eller at den varme luft udefra, finder vej ind i lokalet igen.

Med velcro er det også nemt at tage af på, på de køligere dage hvor man ikke har brug for at have sit airconditionanlæg tændt eller hvis man ikke er hjemme og vil undgå at give indbrudstyve en invitation til at hoppe ind gennem vinduet.

Inden du sætter velcro på vinduet, bør du vaske kanten af, hvor velcroen skal sidde, så klistret bedre kan tage fat og så det bliver siden på.

Hvis der er snavs på kanten kan klistret måske ikke gribe godt nok fast på kanten, så når du engang skal fjerne forseglingen kan velcroen falde af sammen med.

Du kan læse mere om hvordan du montere vinduesafskærmningen, i afsnittet herunder.

Montering af vinduesafskærmning

Når du har fundet den rigtige afskærmning til din vinduestype, kommer du til installeringen

I begge tilfælde er det vigtigt at du læser de medfølgende instruktioner til din afskærmning før du montere dem.

Herunder kan du se de typiske fremgangsmåder, når du skal montere vinduesafskærmningen, alt efter hvilken type vindue du har. 

Vinduesafskærmning til vinduer der åbner ind eller ud:

  • Rengør vindueskanten før du sætter velcro på så der ikke er snavs på
  • Tør efter med tør klud
  • Sæt så velcro kanten på, så det passer med at vinduesafskærmningen kan sættes på og det lukker så tæt som muligt
  • Tilslut slangen eller sæt den ud gennem vinduet i gennem afskærmningen og slut afskærmningen tæt med lynlåsen, så du kører den så tæt på slangen som muligt.

Vinduesafskærmning til vinduer der åbner ved at skubbe dem opad:

  • Sæt brættet så det dækker hele det åbne stykke af vinduet i bredden og lad vinduet hvile på brættet, så der er helt lukket mellem vinduet og brættet.
  • Herefter spænder du brættet fast på de skruer der sidder på midten af brættet, hvis du ønsker at den skal sidde i, i længere tid. Ellers kan de typisk holde uden at du spænder dem fast så de er nemme at fjerne igen
  • Sæt din aftræksslange igennem hullet eller monter den på brættet hvis muligt.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg