skærmbillede fra zooms startside via zoom.us

Sådan kommer du i gang med Zoom » (Nem Guide)

Zoom er en meget populær app som bruges til videokonferencer, online møder og virtuelle events.

I dette blogindlæg vil jeg forklare hvordan Zoom virker, hvad det bliver brugt til ude i verden, samt hvordan du hurtigt og nemt kan oprette dig på Zoom, downloade det, og ikke mindst bruge det.

Hvad er Zoom? Zoom er en app der gør det muligt at lave videokonferencer, møder, undervisning, virtuelle events over internettet. Du kan både få Zoom til din smartphone og din computer, så du kan deltage i aktiviteter både mens du er derhjemme og mens du er på farten.

Hvis du vil vide meget mere om hvordan Zoom virker, hvilke muligheder der er med Zoom og hvordan du nemt opretter dig på Zoom og downloader det.

Dette kan du bruge Zoom til

Zoom er en videokonference software gør det muligt at kunne snakke med flere mennesker på samme tid, hvor alle har muligheden for at slå webkamera til, mens de snakker.

Zoom er blevet brugt til mange forskellige ting. Blandt andet er Zoom blevet et meget brugt redskab til undervisning. Det har gjort det muligt at lave uddannelser, som udelukkende består af fjernundervisning, hvilket gør at elever ikke behøver at komme ud på skolen.

Zoom kan også bruges af privatpersoner, til at snakke med venner og familie, enten kun via stemmen, eller både stemme samt videochat på samme tid.

Derudover bliver Zoom også brugt på mange arbejdspladser, hvor man afholder møder mellem afdelinger, der ligger langt fra hinanden.

Sådan opretter du dig på Zoom

Det er forholdsvis nemt og hurtigt at oprette dig på Zoom. Der vil herunder være en step-by-step guide til hvordan du hurtigt opretter en konto på Zoom:

 1. Det første du gør når du skal oprette en konto på Zoom, er at gå ind på Zooms hjemmeside, og trykker på knappen hvor der står, “Sign Up Free”.
 2. Når du har trykket på “Sign Up Free”, vil du komme ind på en side hvor du skal indtaste din e-mail adresse. Derudover vil det også være muligt at oprette dig med din Apple, Google, eller Facebook.
 3. Når du har indtastet din e-mail, så vil du blive bedt om at indtaste en kode, som er blevet sendt til den indtastede e-mail. Her skal du være opmærksom på, at du kun har 10 minutter til at indtaste koden.
 4. Når du har indtastet koden inden for de 10 minutter, så vil du komme videre til en side, hvor du skal indtaste dit navn og efternavn. Herudover skal du også vælge dit password til kontoen.
 5. Efter dette er gjort, vil din Zoom konto være oprettet og du er nu klar til at deltage i møder, undervisning og andet.

Sådan downloader du Zoom

Du kan downloade Zoom på to forskellige måder, da du både kan downloade Zoom på din smartphone/tablet og på din computer.

For at downloade Zoom på din computer, skal du gå ind på Zooms hjemmeside. Når du er der, skal du enten logge ind eller lave en ny konto, hvorfra du så kan trykke “Download Now”.

Når du har downloadet programmet, vil det nu være muligt at åbne det på din computer.

Hvis du derimod vil downloade Zoom på din smartphone, så er det meget nemt. Du går ind i App store eller Google play store, alt efter om du har Android eller iOS styresystem.

Herinde søger du efter Zoom, og når du har fundet app’en, så kan du downloade den og åbne den fra din telefon.

Sådan bruger du Zoom

Zoom har rigtig mange forskellige funktioner, og jeg vil herunder gennemgå de vigtigste funktioner som Zoom tilbyder.

Når du åbner Zoom for første gang, vil du lægge mærke til, at der i toppen af vinduet er mange funktioner. Funktionerne vil være vist på billedet herunder:

Jeg vil herunder gå igennem hvad de forskellige funktioner kan bruges til:

 • Mail - Du kan her tilsluttet din e-mail til Zoom, så du kan holde styr på din e-mail fra Zoom-appen.
 • Calendar - Når du har tilsluttet din mail, så vil du også have mulighed for at have din kalender inde på Zoom, så det vil være muligt eventuelt at se hvornår dine møder ligger, eller hvornår du har undervisning næste gang.
 • Team Chat - Herunder kan du se mistede opkald og hvem der har anmodet om at være kontakt med dig.
 • Meetings - Her vil du kunne se hvilke møder der er planlagt for dig. Derudover kan du gense møder, der er blevet optaget.
 • Contacts - Du kan her se dine kontakter i Zoom, og vil herfra kunne lave opkald til dine kontakter.
 • Apps - Du kan under Apps downloade apps ind i Zoom, hvilket eksempelvis vil kunne gøre at du kan lave Kahoots over Zoom opkald.

Dette er de overordnede funktioner i Zoom. Udover disse funktioner er der også flere funktioner du kan bruge når du er inde i et opkald.

Når du kommer ind et opkald, vil disse funktioner være på en proceslinje i bunden af vinduet. Herunder vil der være et billede der viser hvordan dette vil se ud:

Herunder vil der være forklaret hvordan de vigtigste af disse funktioner kan bruges:

 • Mute - På mute knappen kan du slå din mikrofon til og fra efter behov.
 • Video - På video knappen kan du slå dit kamera til og fra efter behov.
 • Security - Ved security er der forskellige funktioner. Du kan blandt andet lukke opkaldet, så der ikke kan komme flere ind i opkaldet.
 • Participants - Her kan du se hvor mange og hvem der deltager i opkaldet.
 • Chat - Her kan du åbne en chat, hvor det er muligt at skrive med de andre deltagere i opkaldet.
 • Share screen - Her har du muligheden for at dele din skærm med de andre deltagere i opkaldet, så de kan se din skærm.
 • Record - Du kan trykke på record, hvis du gerne vil optage opkaldet, så du kan gense det igen senere.
 • Apps - Her kan du åbne for apps, så du eksempelvis kan lave en Kahoot for deltagerne i opkaldet.
 • End - Her lukker du for opkaldet.

Ofte stillede spørgsmål om Zoom

Hvordan inviterer man til zoom møde?

Når du opretter et Zoom opkald, vil du have en proceslinje i bunden af opkaldet. Her vil du kunne trykke på en knap der hedder “Participants”, hvorefter du får to muligheder. Her vil du enten kunne trykke “Invite”, hvor du vil have mulighed for at invitere personer, som er under dine kontakter, eller du vil kunne trykke “Copy invite link”. Dette vil gøre at du kan sende et invitationslink til dem der skal deltage.

Hvad koster zoom?

Som udgangspunkt kan du bruge Zoom helt gratis. Der kan du dog kun have møder i op til 40 minutter af gangen med maks 100 deltagere. Hvis dette ikke er nok for dig, så har Zoom forskellige betalings versioner, alt efter hvilke behov du har for dine møder, samt hvor meget du er villig til at betale.

Hvordan virker zoom?

Zoom er en platform, som gør det muligt at kunne holde et møde med op til flere mennesker online. Det virker ved, at der er en som opretter et møde på Zoom, hvorefter personer kan sende et invitationslink ud til dem der skal deltage i mødet. De andre deltagere trykker så på linket og kommer automatisk ind i mødet.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg