Minijack til phono adapter

Vil du gernetilslutte phonostik til minijack stik eller omvendt? Med en minijack til phono adapter kan du omdanne dit stik, så det kommer til at passe.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Minijack til phono adapter

Minijack til phono adapter. Find adapteren her!

Minijack er et enkelt stik, som du kan tilslutte f.eks. hovedtelefoner til. Disse stik findes i rigtig mange produkter i dag, og er efterhånden ved at være det mest almindelige stik, når det gælder lydudgange på apparater så som mobiltelefoner, fladskærm fjernsyn osv.

Et phono stik er minijack stikkets forgænger, som i dag stadig kan findes bagpå fjernsyn, stationære computere og deslige. Det kaldes også for et rca stik, som er en forkortelse for Radio Corporation of America, og kan fås til lyd alene eller også med en video udgang, der som regel er gul.

Hvis du har et gammelt anlæg med phono udgang (rødt og sort eller rødt og hvidt stik), og vil du gerne benyttet f.eks. din mobiltelefon i forbindelse med anlægget, og har din mobiltelefon kun et minijack stik som de fleste mobiltelefoner har i dag? Så er det her, at du kan få brug for en adapter, der ændre stiktypen og danner bro imellem de to teknologier.

Du kan enten få en adapter, hvor du kan tilslutte et eksisterende minijack kabel og phono kabel, eller en adapter du kan sætte direkte i minijack stikket, hvis der er plads nok til det.

Der er flere forskellige typer at vælge imellem, som dog alle sammen har det samme formål, nemlig at sikre at en enhed med minijack stik og en anden enhed med phono stik kan tale sammen.

Hvor kan du bruge en minijack til phono adapter?

Du kan bruge adapteren på stort set alle enheder, der forbinder lyd med en modtager. F.eks. kan du bruge en phono til minijack adapter, hvis du har en pladespiller og gerne vil forbinde den til din bærbare computer. På den måde kan du så tilslutte pladespillerens rca kabler med din computers minijack stik.

Så kan du overspille dine lper til din computer, eller blot høre dem over din computers højtalere.

Du kan også bruge adapteren, hvis du har en gammeldags båndoptager og nogle gamle kassettebånd du gerne vil overspille til digitalt format, eller hvis du bare gerne vil høre dem, ved at bruge din computers højtalere.

Hvis formålet alene er at få bedre lyd fra din computer, så kan du benyttet et minijack til phono adapter til at forbinde din computer med en forstærker eller direkte med højtalerne.

Der er mange muligheder for anvendelsen af en minijack til phono adapter, hvis du har noget ældre udstyr, der skal bruges i forbindelse med noget nyere.

Hvordan kender du forskel på mono og stereo?

Når det kommer til phono stik, er det meget nemt at kende forskel på om det er mono eller stereo. Er det mono, så vil der kun være et stik, der som regel er sort, og er det stereo, vil der være to stik, som regel et sort og et rødt, eller et hvidt og et rødt.

Drejer det sig om minijack stik, er der kun et stik, men på selve stikket sidder der enten én eller to sorte ringe. Én ring betyder at det er et mono stik, og to ringe betyder at det er et stereo stik.

Hvad er forskellen på mono og stereo?

Forskellen på mono og stereo er, at hvis lyden er i mono, så vil der komme den samme lyd ud af alle dine højtalere, hvis du vel og mærket har mere end en. Det vil sige, at hvis du tager den ene højtaler fra, så vil du stadig får hele lydoplevelsen fra en højtaler.

Er lyden i stereo, betyder det at der er flere kanaler af lyd, hvilket betyder at du mister noget af lydoplevelsen hvis du tager den ene højtaler fra. Lyd eller musik, der specifikt er optaget i stereo, vil derfor miste noget, hvis du kun har én højtaler at spille det på.

Ser du f.eks. en film i stereo, og har du en højtaler på hver side af fjernsynet, så vil lyden af en bil, der kører fra højre side at billedet til venstre side af billedet flytte sig fra højre til venstre. Er optagelsen i mono, så vil der ikke være forskel på lyden fra højre til venstre.

Skal du forbinde f.eks. en iPod, eller din mobiltelefon, til et stereoanlæg, så har du efter al sandsynlighed brug for et minijack til phono adapter stik. Det kaldes også en minijack til rca adapter.Der er utroligt mange enheder i dag der bruger minijack udgangen, og hvis du vil forbinde din enhed til dit anlæg eller dit fjernsyn, og de er af ældre dato eller blot ikke udstyret med et minijack stik, så kan du bruge en minijack til phono adapter.Et minijack stik er et enkelt stik, og et phono stik består af to stik, hvis det er til stereo, og et stik hvis det er til mono.

E-mærketKøbsgaranti op til 50.000 DKK

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Over 11.500
Varer på lager
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
E-mærket
Godkendt siden 2007