Apple: M2-chip vs M3-chip!

Apple: M2-chip vs M3-chip!
Apple MacBook Air - Via apple.com - Alle rettigheder forbeholdt Apple Inc.
12. marts 2024 kl 13.03
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Apple har udgivet en ny version af deres MacBook Air med den helt nye M3 processor.

Tidligere har Apple holdt M3 linjen af processerne til deres MacBook Pro varianter, men nu har producenten åbnet dørene for den budgetvenlige variant.

Apples M3-chip repræsenterer et betydeligt fremskridt i forhold til sin forgænger, dette er tydeligt i M3's øgede transistor antal, der hopper fra 20 milliarder i M2 til 25 milliarder, en stigning på 25 %, der bidrager til dens forbedrede kapacitet.

Tests understreger denne fremgang, hvor M3 klarer sig bedre end M2 med omkring 17 % i single-core opgaver og cirka 21 % i multi-core opgaver. I grafisk ydeevne udviser M3 en forbedring på omkring 15 % i forhold til M2.

Apple M2 vs M3

M3-chippen introducerer en helt ny GPU-arkitektur.

Denne arkitektur inkluderer “Dynamic Caching”, en banebrydende funktion, der optimerer GPU-hukommelses allokering, og tilpasser sig i realtid til forskellige opgavekrav.

Denne forbedring øger ikke kun grafikydelsen til intensive applikationer, men styrker også chippens samlede energieffektivitet.

For de fleste forbrugere betyder størstedelen af Apples mange innovationer ikke meget, hvis man allerede ejer forrige generation af M2-chippen.

Det er dog væsentligt betydeligt for forbrugere, der udnytter MacBook til krævende formål som videoredigering, produktion, længerevarende arbejdsprocesser og eksportering af store filer.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg