Aircondition om natten? Sov bedre på de varme sommenætter

De varmeste sommernætter hvert år, skaber søvnproblemer for mange personer.

Bor man i en ældre bygning, hvor udluftningen ikke er optimal, er en ventilator eller et klima anlæg nærmest en nødvendighed.

Mange vælger dermed at sove med disse kølende enheder tændt om natten, hvilket gør det nemmere for mange at sove ordentligt på de varme nætter.

Det er dog vigtigt at vide hvordan du bruger aircondition korrekt om natten, da mange oplever komplikationer ved dette, uden det helt ved hvorfor.

Man kan sagtens sove med aircondition tændt om natten, men det kræver at det gøres ordentligt, og netop dette oplyser vi dig omkring i dette indlæg.

Slip for dårlig søvn - prøv aircondition om natten

Selv i et nordligt land som Danmark, bliver det utrolig varmt i sommermånederne, og dette kan have dårlig indflydelse på vores søvnkvalitet.

Det er nemlig utroligt svært at sove optimalt hvis soveværelset er for varmt, men det kan en aircondition heldigvis hjælpe med.

Et airconditionanlæg er den mest effektive løsning til at køle rummene i din bolig ned, og kan hurtigt skabe et mere behageligt indeklima - så du kan få en god nats søvn.

Det kræver selvfølgelig at man bruger den korrekt, da man ligesom med alt andet kan overdrive og faktisk få negative effekter hvis man ikke bruger aircondition korrekt.

Bruger man det optimalt, vil det dog være en helt livsændrende tilføjelse til dit indeklima, og redde din søvn på de varme sommernætter år efter år.

Læs meget mere om hvordan du undgår komplikationer ved at bruge aircondition om natten herunder.

Kan man blive syg af aircondition om natten?

Du har måske hørt om personer der siger de bliver syge når de har deres aircondition tændt om natten, og det kan de faktisk have ret i.

Det skyldes dog at de sikkert har brugt deres aircondition forkert/for meget.

I langt de fleste tilfælde vil du ikke mærke nogle negative effekter ved at have dit airconditionanlæg tændt om natten, såfremt du bruger det korrekt.

Der hvor folk oplever de bliver syge af aircondition, kan skyldes primært to årsager:

  • Deres hjem indeholder muligvis en række bakterier/mug/snavs som hvirvles rundt af airconditionanlægget
  • Airconditionanlægget er typisk sat alt for koldt, og skaber dermed for tør luft der irritere halsen.

Hvis dit hjem indeholder fx meget støv, eller måske endda mug eller andre bakterier, er en aircondition pludselig et redskab til at sprede sygdom hurtigere.

Ligesom en normal blæser hvirvler en aircondition også luftpartikler, eller mikroskopiske bakterier rundt i luften hurtigere end de normalt selv ville bevæge sig.

Dette kan betyde at du optager flere af disse partikler hurtigere end normalt, og dermed kan blive en smule syg.

Den anden, og nok mest typiske grund til at personer mærker de bliver syge af aircondition, er simpelthen fordi de overdriver med kulden.

Sætter man sit airconditionanlæg meget koldt, og har det tændt hele natten, vil luften blive utrolig tør og selvfølgelig kold.

Kold- og tør luft har det med at irritere især vores slimhinder i hals- og næse, og dermed føler man hurtig at man bliver forkølet hvis man bruger aircondition forkert på denne måde.

Sådan bruger du aircondition korrekt om natten

Hvis du oplever at det bliver ulideligt varmt på de varmeste sommerdage, kan en aircondition hjælpe dig til at sove bedre.

Det kræver dog at du bruger den korrekt, så du fx undgår de komplikationer beskrevet ovenfor.

Egentlig er det ret simpelt; lad være med at overdriv og brug blot din aircondition som et hjælpemiddel til at få en mere normal temperatur, uden at gøre rummet alt for koldt.

Følg disse tips til at bruge aircondition helt rigtig når du sover:

  • Sæt aldrig temperaturen overdrevet lavt - hold den til normal stuetemperatur.
  • Vend din aircondition væk fra der hvor du sover, så du aldrig får luft direkte på dig om natten.
  • Indstil timer, eller brug aircondition med selvregulerende teknologi så luften ikke bliver for kold.
  • Rens filtret ofte, så der ikke sidder snavs, bakterier eller andet som bliver spredt ud i rummet.
  • Køl rummet ned før du sover, og undgå helt at have aircondition tændt om natten.

Som mennesker er vi meget forskellige, derfor bør du selv prøve dig lidt frem hvis du vil bruge aircondition om natten.

Overordnet set er det klart bedst helt at undgå nogen form for ventilation om natten, da du på den måde får en helt naturlig søvn.

Det kan dog være tæt på umuligt på de varmeste sommerdage at sove ordentligt, og derfor vælger mange at bruge aircondition/mobile klimaanlæg til at hjælpe.

Hvis du oplever irritation når du bruger din aircondition, bør du overveje om du har gjort noget forkert, og følge vores tips ovenfor så du sikrer dig at du bruger det korrekt. 

Skyldes irritationen tør luft, kan en luftfugter hjælpe med at opretholde den rette luftfugtighed når du har din aircondition tændt.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg