Bedste Affugter

Døjer du med for høj luftfugtighed i hjemmet og skal have sat en stopper for det, så er en affugter nok den rette hjælp for dig.

Her i indlægget ser vi nærmere på hvilke funktioner en affugter kan byde dig og guider dig i retning af at finde den helt rette affugter til dine behov.

Vi kommer blandt andet med bud på hvad du skal se efter i en affugter så den passer til mere specifikke områder i hjemmet, såsom soveværelset, badeværelset, kælderen eller garagen.

Funktioner

Der er en række forskellige funktioner som en affugter kan tilbyde dig, men det er forskelligt fra affugter til affugter hvad de kan.

Derfor gennemgår vi her nogle forskellige funktioner som er at finde i nogle affugtere, så du bedre kan vælge hvilke funktioner er vigtige for dig, når du skal vælge affugter.

Smart home affugter

Affugtere findes også i smart home versioner, hvor du kan styre din affugter fra blandt andet en smartphone eller via stemmestyrings enheder.

Det betyder at du kan tænde og slukke for din smart home affugter fra længer afstand og i nogle tilfælde også styre den selv når du ikke er i hjemmet.

Du kan også indstille skemaer for din affugter, så den starter og slukker på bestemte tidspunkter som du indstiller den til.

På den måde kan affugteren køre når du ikke er hjemme, eller på anden vis ikke har mulighed for at tænde den.

Det vil også sige at du kan indstille den til at slukke, selv når du ikke er hjemme, så selv hvis du er på weekend tur eller ferie kan du holde dit hjem affugtet.

Så behøver kampen mod for høj luftfugtigheden i dit hjem ikke blive sat på pause, hvis du ikke er hjemme.

Timer

En del nyere affugtere, er udstyret med en timer, som gør det nemmere for dig at styre hvornår din affugter er tændt.

Du kan indstille den med timere, så du ikke glemmer at tænde for den, eller så du kan have den tændt når du ikke er hjemme.

Det gør det lidt lettere at sørger for at der bliver affugtet, lige meget om du er hjemme eller ej. 

Vandbeholder

Hvis du ikke vil gå og tømme tanken på affugteren konstant, så bør du overveje at kigge efter en affugter med en stor vandtank.

Du skal bare være opmærksom på at jo større vandtank affugteren har, jo mere plads optager den også.

Dog er det en fordel med en stor vandtank hvis området du skal have affugtet er et større område eller der er meget høj luftfugtighed.

Hvis du eksempelvis skal affugte en stor kælder, er det en fordel at vælge en større affugter med stor vandtank.

Man kan nemt blive overrasket over hvor meget fugt der egentlig kan være i luften og en affugter kan derfor sortere rigtig meget fugt fra luften i løbet af et døgn.

Det er derfor er det som sagt en god ide at du tjekker hvor stor en vandbeholder affugteren har, så du ikke skal hælde vand fra flere gange om dagen.

Kapacitet

Derudover er det en rigtig god ide at vælge en affugter med stor areal/rumfang kapacitet til større rum, så affugteren arbejder effektivt nok til at rense luften i rummet for fugt.

Ofte vil du kunne se på produktbeskrivelsen af produktet, hvor store områder affugteren har kapacitet til at affugte. 

I nogle tilfælde kan du også se hvor meget luft affugteren kan gå igennem på en time eller hvor mange liter fugt den kan suge fra luften på et døgn. 

Typisk går kapacitet og vandbeholder hånd i hånd, så vandbeholderen er større, jo større kapaciteten er, da den affugter mere luft end en med en lavere kapacitet. 

Støjniveau

Hvis du skal opholde dig i rummet hvor du vil affugte, på samme tid med at affugteren er tændt, så kan det være at du skal overveje at få en affugter med lavt støjniveau, så du ikke bliver forstyrret af den.

Især hvis du skal sove med en affugter tændt, kan det være en fordel at købe en affugter med lavt decibel-niveau, så den ikke forstyrre din søvn.

Også hvis du arbejder hjemmefra og er i samme rum som en tændt affugter, kan det måske være forstyrrende for dig, hvis du ikke vælger en støjsvag affugter.

Hygrometer

En rigtig god funktion at se efter i en luftfugter, er et hygrometer, som er en sensor der måler luftfugtigheden i dit hjem. 

Måske har du allerede et hygrometer og tænker at det ikke er brugbart for dig at have et indbygget i din affugter. 

Det kan dog i nogle affugtere være med til at sikre dig at du ikke fjerner for meget fugt fra luften og hjælpe dig til at holde en god luftfugtighed. 

Så slipper du for selv at skulle holde øje med luftfugtigheden og det bliver nemmere at holde en balanceret luftfugtighed i hjemmet. 

Vasketøjs funktion 

Dette er en funktion, som hjælper dig med at tørre dit tøj endnu hurtigere efter vask og hjælper med at undgå for meget fugt i rummet under tøjtørring. 

Det er nemlig ikke særlig godt for luftfugtigheden at tørre tøj indenfor, så for at skåne dit hjem for at få for meget fugt, er denne funktion rigtig smart. 

Generelt er det bare en god ide at have en affugter tændt i nærheden, hvis du tørre tøj indendørs. 

Den særlige vasketøjsfunktion er dog egnet til at blive brugt i sådanne tilfælde, hvor den også gør hele tøj tørrings processen hurtigere. 

Det er især smart hvis du ikke har en tørretumbler og synes det tager lidt lang tid at tørre tøj ellers, så kan du få lidt hjælp her. 

Ventilator 

I nogle nyere modeller er der indbygget ventilator som kan hjælpe med at lave en let brise i rummet, som især er gavnligt på varme sommerdage. 

Den har lidt den samme virkning som du måske kender det fra en tårnventilator, bare uden drejefunktion. 

Det betyder altså at du kan slå to fluer med et smæk og får affugter og ventilator i samme apparat, så du ikke har flere apparater til at fylde. 

Luftrenser 

Du kan også finde affugter på markedet som er en hybrid luftrenser, hvilket vil sige at den både kan affugte og rense luften. 

Den kan altså derfor fjerne partikler fra luften, som kan have en dårlig påvirkning på nogle folk, og kan være partikler som pollen eller støv. 

En stor del af den danske befolkning lider af pollenallergi eller støv allergi, så mange kan faktisk nyde lidt godt af en luftrenser i hjemmet. 

Det giver også god mening at have en luftrenser og affugter i samme apparat, når det kommer til støvallergi, da støvmider trives godt i fugtige omgivelser. 

På den måde sørger man nemlig både for at holde luftfugtigheden lav og fjerne støvpartiklerne fra luften, for at opnå et bedre resultat og et sundere indeklima for støvallergikere. 

Bedste affugter til soveværelset

Som nævnt tidligere, så er en god affugter til soveværelset, en affugter som er støjsvag, så du også kan have den tændt selv når du sover. 

I soveværelset skal du dog være ekstra opmærksom på at luften ikke bliver for tør. 

Ved for tør luft kan luftveje og slimhinder blive irriterede og du kan derved føle ubehag. 

Derfor er et indbygget hygrometer, særligt godt til netop dette rum, som jo er et rum du sikkert opholder dig meget i. 

Hygrometeret gør at du nemt kan overvåge om luften bliver for tør, så du undgår at føle ubehag som følger fra tør luft. 

Hvis hygrometeret viser at luftfugtigheden er tør, kan du blot slukke for affugteren, eller lade den gøre det automatisk, hvis den er udstyret med sådan en funktion. 

Hvis du er støv- eller pollenallergiker, kan det også være en fordel for dig at vælge en affugter som har luftrensende egenskaber. 

På den måde kan nogle støv og pollen partikler blive sorteret fra luften, så man bliver mindre påvirket af allergener i indeklimaet som allergiker. 

Bedste affugter til badeværelset

På badeværelset oplever man rigtig ofte høj luftfugtighed, da der her bruges mange mængder vand.

Også håndklæder, bademåtter og bruseforhæng kan være fugtige i lang tid efter et bad, som gør at luftfugtigheden forbliver høj i længere tid.

Hertil bør man overveje at få en affugter med en tilstrækkelig rumkapacitet, så du hurtigt kan få affugtet.

Dog er det måske ikke nødvendigt med en stor affugter hvis du har et meget lille badeværelse.

Der kan en mindre måske gøre et fint stykke arbejde alligevel, da arealtet ikke er så stort.

En større affugter kan måske også blive for stor til et lille badeværelse og gøre det svært at finde plads til.

Der findes affugtere som endda kan hænge på væggen, så selv på næsten det mindste badeværelse, kan du have en affugter. 

Så det er en rigtig god ide at være opmærksom på affugteren størrelse i forhold til badeværelsets størrelse, så du ikke får fat i en affugter som der slet ikke er plads til.

Bedste affugter til bryggers

Ligesom med badeværelset, kan det nemt blive meget fugtigt i bryggerset, især hvis man har vaskemaskine derude og eventuelt tørre vasketøj derude.

Især hvis man vaksker tøj derude, så kan en affugter med tøj tørringsprogram være en stor hjælp.

På den måde kan du både affugte rummet og få dit vasketøj tørret hurtigere end det kan på egen hånd.

Bedste affugter til kælderen

Ofte er kælderen et større areal og det kan derfor være en god ide at vælge en større affugter med stor kapacitet.

En affugter med stor kapacitet er også en god ide hvis der er meget høj luftfugtighed i kældere, som man jo ofte ser med kældere, især af ældre dato.

I sådanne tilfælde er det nemlig vigtigt at affugteren er effektiv nok til at

Kælderen er måske heller ikke det sted i hjemmet du opholder dig mest, så for at du ikke skal gå ned og holde øje med vandtanken konstant, kan en større vandtank være en hjælp for dig.

Bedste affugter til garagen

Det først du skal overveje er hvor stor din garage er, da en garage til en enkelt bil nok ikke har så stort areal som en der er beregnet til to eller flere.

Hvis du har en stor garage, skal du vælge en affugter med høj kapacitet og ligesom med affugter til kælderen, anbefaler vi at du også vælger en med stor vandtank.

Omvendt hvis du har en lille garage, kan du måske nøjes med en mindre affugter og en mindre vandtank.

Garagen er måske ikke det sted man kommer oftest i hjemmet og man kan derfor hurtigt glemme affugteren, eller synes det er lidt træls at gå ud og tjekke vandbeholderen hyppigt.

Derfor kan det også være en fordel for dig at vælge en affugter med timer eller som er egnet til smart home tilkobling, så den kan tænde og slukke til indstillede tider.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg